
1 kilogramas | karpis |
1.2 litro | vanduo |
2 vienetai | morkos |
šiek tiek | petražolės |
1 vienetas | svogūnai |
šiek tiek | salierai |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
3 vienetai | kvapieji pipirai |
Žuvis nuplaunama, išimami viduriai. Iš žuvies liekanų, prieskoninių daržovių ir prieskonių išverdamas sultinys. Žalia žuvis supjaustoma 2 cm pločio gabalais. Stambieji gabalai paliekami, o gabalai prie galvos ir uodegos paimami įdarui. Likusi filė, piene išmirkytas batonas, virti džiovinti grybai sumalama. Į masę sudedama nuo virtų žuvies liekanų filė, įmušamas kiaušinis, suberiamos manų kruopos, įpilama pieno. Viskas gerai išsukama. Įdaro prikemšama gabalų ertmė (šonai nulyginami). Žuvis sudedama ant grotelių į puodą, užpilama šiltu sultiniu ir verdama ant silpnos ugnies apie 30 min. Atšaldyta sultinyje žuvis atsargiai perkeliama į pailgą pusdubenį. Prieš tiekiant ją galima puošti drebučiais, virtomis daržovėmis ir virtų kiaušinių griežinėliais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Žaismingi seniai besmegeniai
-
Silkės ir bulvės susitikimas
-
Silkės pataluos vyniotinis
-
Vasariškas omletas
-
Boquerones en vinagre (kilkė acte)
-
Kalmarų žiedai tešloje
-
Kepti pomidorai su įdaru
-
Kepti svogūno žiedai
-
Marinuota silkės filė
-
Sausainių krepšeliai su šokolado įdaru
-
Obuolių, ridikėlių ir salierų salotos
-
Keptos bulvės ispaniškai (Patatas Bravas)
-
Pomidorų užkandėlė su mocarela
-
Šventiniai krepšeliai
-
Olgos šventinė silkutė
-
Silkė patale
-
Duona įdaryti pomidorai
-
Kibinai
-
Arvydo kepintos cukinijos
-
Vėrinukai
Įdarytas karpis

-
Karpis,
1 kilogramas -
Vanduo,
1 ir 1/5 litro -
Morkos,
2 vienetai - Petražolės
-
Svogūnai,
1 vienetas - Salierai
-
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai -
Kvapieji pipirai,
3 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui papildomai reikės: žuvies filė, svogūnas, 30 g riebalų, šaukštas manų kruopų, šaukštelis džiovintų baravykų, riekelė batono, pusė stiklinės pieno, kiaušinis, truputis druskos, maltų pipirų.
Žuvis nuplaunama, išimami viduriai. Iš žuvies liekanų, prieskoninių daržovių ir prieskonių išverdamas sultinys. Žalia žuvis supjaustoma 2 cm pločio gabalais. Stambieji gabalai paliekami, o gabalai prie galvos ir uodegos paimami įdarui. Likusi filė, piene išmirkytas batonas, virti džiovinti grybai sumalama. Į masę sudedama nuo virtų žuvies liekanų filė, įmušamas kiaušinis, suberiamos manų kruopos, įpilama pieno. Viskas gerai išsukama. Įdaro prikemšama gabalų ertmė (šonai nulyginami). Žuvis sudedama ant grotelių į puodą, užpilama šiltu sultiniu ir verdama ant silpnos ugnies apie 30 min. Atšaldyta sultinyje žuvis atsargiai perkeliama į pailgą pusdubenį. Prieš tiekiant ją galima puošti drebučiais, virtomis daržovėmis ir virtų kiaušinių griežinėliais.