
1 kilogramas | karpis |
1.2 litro | vanduo |
2 vienetai | morkos |
šiek tiek | petražolės |
1 vienetas | svogūnai |
šiek tiek | salierai |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
3 vienetai | kvapieji pipirai |
Žuvis nuplaunama, išimami viduriai. Iš žuvies liekanų, prieskoninių daržovių ir prieskonių išverdamas sultinys. Žalia žuvis supjaustoma 2 cm pločio gabalais. Stambieji gabalai paliekami, o gabalai prie galvos ir uodegos paimami įdarui. Likusi filė, piene išmirkytas batonas, virti džiovinti grybai sumalama. Į masę sudedama nuo virtų žuvies liekanų filė, įmušamas kiaušinis, suberiamos manų kruopos, įpilama pieno. Viskas gerai išsukama. Įdaro prikemšama gabalų ertmė (šonai nulyginami). Žuvis sudedama ant grotelių į puodą, užpilama šiltu sultiniu ir verdama ant silpnos ugnies apie 30 min. Atšaldyta sultinyje žuvis atsargiai perkeliama į pailgą pusdubenį. Prieš tiekiant ją galima puošti drebučiais, virtomis daržovėmis ir virtų kiaušinių griežinėliais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Skrebučiai mažajam smaližiui
-
SPELTOS pica
-
Silkė su obuolių ir garstyčių pagardu
-
Kepenėlių vyniotinis su kiaušinių
-
Bulvių košės kamuoliukai su krevetėmis ir sūriu
-
Trapios tešlos užkandėlės su svogūnais ir šonine
-
Šventiniai braškių vėrinukai
-
Bulviniai traškučiai
-
Naminiai čipsai su avokado padažu
-
Bulvių košės kroketai
-
Migdolinės pelytės
-
Lašišos sumuštinukai
-
Švediški vėžiai
-
Kepenėlių tortas
-
Omletas mažiesiems
-
Cukinija su feta sūriu
-
Keptos krevetės
-
Įdaryti kiaušiniai "Musmirės"
-
Bulvės daniškai
-
Pica
Įdarytas karpis

-
Karpis,
1 kilogramas -
Vanduo,
1 ir 1/5 litro -
Morkos,
2 vienetai - Petražolės
-
Svogūnai,
1 vienetas - Salierai
-
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai -
Kvapieji pipirai,
3 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui papildomai reikės: žuvies filė, svogūnas, 30 g riebalų, šaukštas manų kruopų, šaukštelis džiovintų baravykų, riekelė batono, pusė stiklinės pieno, kiaušinis, truputis druskos, maltų pipirų.
Žuvis nuplaunama, išimami viduriai. Iš žuvies liekanų, prieskoninių daržovių ir prieskonių išverdamas sultinys. Žalia žuvis supjaustoma 2 cm pločio gabalais. Stambieji gabalai paliekami, o gabalai prie galvos ir uodegos paimami įdarui. Likusi filė, piene išmirkytas batonas, virti džiovinti grybai sumalama. Į masę sudedama nuo virtų žuvies liekanų filė, įmušamas kiaušinis, suberiamos manų kruopos, įpilama pieno. Viskas gerai išsukama. Įdaro prikemšama gabalų ertmė (šonai nulyginami). Žuvis sudedama ant grotelių į puodą, užpilama šiltu sultiniu ir verdama ant silpnos ugnies apie 30 min. Atšaldyta sultinyje žuvis atsargiai perkeliama į pailgą pusdubenį. Prieš tiekiant ją galima puošti drebučiais, virtomis daržovėmis ir virtų kiaušinių griežinėliais.