Išvirti baravykai sumalami ir išsukami su sviestu. Maišant sudedama kiaušinio trynys, miltai, grietinė, išplaktas kiaušinio baltymas, pasūdoma. Paruošta masė šaukšteliu leidžiama į pasūdytą verdantį vandenį. Kai iškyla kukuliai, kiaurasamčiu išgriebiami, sudedami į gilų pusdubenį ir užpilami padažu.
Padažui: 4 šaukštai miltų, šaukštas sviesto, šaukštas grietinės, 2,5 stiklinės grybų sultinio.
Padažui miltai kepinami, kol pagels, o ataušę sumaišomi su puse stiklinės šalto grybų sultinio. Likęs grybų sultinys užvirinamas ir plona srovele maišant pilamas į masę. Ji užvirinama. Į sutirštėjusi padažą supilama ištirpintas sviestas, grietinė.

Karšti grybų kukuliai
INGREDIENTAI:
100 gramų | baravykai (džiovinti) |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
1 vienetas | kiaušiniai |
1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai |
0.5 stiklinės | grietinė |
šiek tiek | druska |
2.5 stiklinės | sultinys (grybų) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Arvydo alyvuogių užkanda
-
Mėsos duona
-
Vytintos stintos
-
Keptuvėje keptas varškės sūris
-
Vieno kąsnio sumuštinukai su silke
-
Vištienos drebučiai
-
Ispaniški sandvičiai
-
Silkė su svogūniukais
-
Virtos dešros dubenėliai su daržovėmis
-
Sumuštiniai su silke ir obuoliais
-
Silkių užkandėlė su kiviais
-
Įdaryti agurkėliai
-
Sumuštiniai "Laiveliai"
-
Pomidorų mėsainis
-
Krabų lazdelės tešloje
-
Užtepėlės su duonelėmis
-
Krabų lazdelės tešloje.
-
Tortilijų suktinukai
-
Kokteilinės krabų salotos krepšeliuose
-
Žaismingi seniai besmegeniai
Karšti grybų kukuliai
Komentarai:
13
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Baravykai, džiovinti,
100 gramų -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Kvietiniai miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Grietinė,
0.5 stiklinės - Druska
-
Sultinys, grybų,
2.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išvirti baravykai sumalami ir išsukami su sviestu. Maišant sudedama kiaušinio trynys, miltai, grietinė, išplaktas kiaušinio baltymas, pasūdoma. Paruošta masė šaukšteliu leidžiama į pasūdytą verdantį vandenį. Kai iškyla kukuliai, kiaurasamčiu išgriebiami, sudedami į gilų pusdubenį ir užpilami padažu.
Padažui: 4 šaukštai miltų, šaukštas sviesto, šaukštas grietinės, 2,5 stiklinės grybų sultinio.
Padažui miltai kepinami, kol pagels, o ataušę sumaišomi su puse stiklinės šalto grybų sultinio. Likęs grybų sultinys užvirinamas ir plona srovele maišant pilamas į masę. Ji užvirinama. Į sutirštėjusi padažą supilama ištirpintas sviestas, grietinė.
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...