Tešlai: | ||
200 gramų | miltai | |
2 vienetai | kiaušiniai | |
120 gramų | cukrus | |
80 mililitrų | aliejaus | |
1 vienetas | citrinos žievelė | |
2 valgomieji šaukštai | aguonų | |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai | |
0.5 arbatinio šaukštelio | kepimo soda | |
300 gramų | cukinija | |
Glajui: | ||
100 gramų | cukraus pudra | |
1 vienetas | citrinų sultys |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Marmurinis kavos keksas
- Keksiukai su varškės sūriu
- Žaismingi keksiukai
- Keksiukai “Zebriukai”
- Keksas su Dumle saldainiais ir aitriosiomis paprikomis
- Citrininis riešutinis keksas
- Varškiniai keksiukai
- Keksas "Boba"
- Kondensuoto pieno keksas
- Pasukų keksiukai su uogomis
- Keksiukai su šviesiu "DanSukker" sirupu ir džiovintomis papajomis
- Bananų keksas
- Keksiukai su uogomis
- Keksiukai su uogomis (juodaisiais serbentais)
- Šokolado keksiukai su vyšnaitėmis
- Kapučininiai keksiukai
- ''Kiaušinukai''
- Minkštas keksas su obuoliais ir razinomis
- Keksas
- Duonos keksas
Keksas su cukinijomis, citrinomis ir aguonomis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Miltai,
200 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Cukrus,
120 gramų -
Aliejus,
80 mililitrų -
Citrinos žievelė,
1 vienetas -
Aguonos,
2 valgomieji šaukštai -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Kepimo soda,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Cukinija,
300 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Cukraus pudra,
100 gramų -
Citrinų sultys,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įkaitiname orkaitę iki 190 C.
Kiaušinius sumaišome su cukrumi ir plakame elektriniu plakikliu, kol gerai suputoja (apie 5 minutes), tuomet po truputį supilame aliejų.
Cukinijas (man jų prireikė trijų nedidelių) nuplauname, nulupame, sutarkuojame smulkiai, nors galima ir ta vadinama burokine tarka. Į tą patį dubenį įtarkuojame ir citrinos žievelę.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, soda ir aguonomis.
Tada miltų mišinį įmaišome į kiaušinių masę. Ir galiausiai įmaišome tarkuotas cukinijas. Viską gerai išmaišome. Tešlą dedame į pailgą kekso formą, kurią patepame riebalais ir pabarstome miltais.
Kepame apie 45 minutes, kol įdurtas medinis pagaliukas ištrauktas bus švarus.
Kol iškeptas pyragas vėsta, pasiruošiame glaistą. Jam tiesiog sumaišome citrinos sultis su cukraus pudra. Jei glaistas labai skystas, dedame daugiau pudros ir atvirkščiai.
Keksui pravėsus, jį gausiai aptepame glaistu.
Komentarai (4)
-
Lina
2017-08-09 11:32
Liezuvi praryt galima, kaip skanu, aciu uz recepta
-
Pranute
2017-08-09 11:28
Labai, labai skanus pyragas, aciu uz recepta...
-
eimantas
2017-02-10 16:38
piragas nuostabus pikei eina pagamint
ir labai skanus labai acu uz si recepta idekite dar recptu i interneta lauksu