
1 kilogramas | jautienos kumpis |
2 valgomieji šaukštai | medus |
2 valgomieji šaukštai | garstyčios |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1 saujelė | čiobreliai |
3 skiltelės | česnakas |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
1 arbatinis šaukštelis | pipirai (šviežiai malti) |
Garnyrui puikiai tiks bet kokios daržovės,o padažą siūlau pasigaminti iš grietinėlės ir garstyčių: 400 ml giretinėlės (30%) išmaišyti su šaukštu "Dijon" garstyčių. Virti ant silpnos ugnies, pastoviai maišant, kol padažas sutirštės. Galima pagardinti druska ar sojų padažu. Patiekti karštą su kumpiu.
Šaltinis: knyga "Didžioji virėja"
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sultingi šašlykai
-
Kepta šoninė
-
Mėsos - daržovių troškinys
-
Avienos šašlykas
-
Kaukazietiškas šašlykas
-
Blynai su kepenų įdaru
-
Kepsnys su persikų padažu
-
Kiaulienos guliašas aluje
-
Kotletai su daržovių įdaru
-
Lenkiškai troškintos kepenėlės
-
Ranka
-
Šašlykiukai storuliukams
-
Įdaryti makaronai
-
Virta šerniena
-
Kotletai su kukurūzų kruopom
-
Kiaulienos kepsnys
-
Jautienos kotletukai
-
Kiaulienos šašlykas su medumi
-
Virtos naminės dešrelės
-
Kiaulienos išpjova po porais
Keptas jautienos kumpis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Jautienos kumpis,
1 kilogramas -
Medus,
2 valgomieji šaukštai -
Garstyčios,
2 valgomieji šaukštai -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Čiobreliai,
1 saujelė -
Česnakas,
3 skiltelės -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Pipirai, šviežiai malti,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuo kumpio pašalinti visas plėves ir sausgysles. Įtrinti česnaku, druska, pipirais ir rozmarinu. Įmasažuoti aliejų. Medų sumaišyti su garstyčiomis ir gauta mase aptepti kumpi. Dėti į šaldytuvą 24 val. Įkaitinti keptuvėje truputėlį aliejaus ir apkepti kumpį iš visų pusių po kelias minutes. Tada kumpį suvynioti į dvigubą foliją ir kepti orkaitėje apie valandą laiko (20 min. 200°C temp. ir likusį laiką kepti apie 30 min. 180°C temp.). Išjungus orkaitę, kumpį išimti ir palaikyti suvyniotą dar kokias 10 minučių, kad sultys išsivaikščiotų. Mėsa bus labai minkšta ir sultinga.
Garnyrui puikiai tiks bet kokios daržovės,o padažą siūlau pasigaminti iš grietinėlės ir garstyčių: 400 ml giretinėlės (30%) išmaišyti su šaukštu "Dijon" garstyčių. Virti ant silpnos ugnies, pastoviai maišant, kol padažas sutirštės. Galima pagardinti druska ar sojų padažu. Patiekti karštą su kumpiu.
Šaltinis: knyga "Didžioji virėja"
Komentarai (5)
-
Gaila mesytes
2015-06-04 19:34
Gavosi kieta ir sprangi, o tikejaus tikrai puikios vakarienes, nusivyliau :( teks testi puikaus jautuko recepto paieskas
-
Dzūkė
2014-10-22 19:46
Lengvai pagaminamas ir tikrai puikus patiekalas.Pradžiuginau šeimą nauju patiekalu. Pavyko puikiai. Pabandykit,nenusivilsite !
-
lina
2014-09-13 21:28
ačiū už puikų receptą, gavosi labai skanus kepsnys