
1 kilogramas | jautienos kumpis |
2 valgomieji šaukštai | medus |
2 valgomieji šaukštai | garstyčios |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1 saujelė | čiobreliai |
3 skiltelės | česnakas |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
1 arbatinis šaukštelis | pipirai (šviežiai malti) |
Garnyrui puikiai tiks bet kokios daržovės,o padažą siūlau pasigaminti iš grietinėlės ir garstyčių: 400 ml giretinėlės (30%) išmaišyti su šaukštu "Dijon" garstyčių. Virti ant silpnos ugnies, pastoviai maišant, kol padažas sutirštės. Galima pagardinti druska ar sojų padažu. Patiekti karštą su kumpiu.
Šaltinis: knyga "Didžioji virėja"
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Mėsos gabaliukai su bulvėmis folijoje
-
Kepsnys “Kelmas”
-
Kotletukai su morkomis
-
Tradiciniai kotletai su majonezu
-
Šašlykai kepti elektriniame gilyje „Greiti ir pasiutusiai skanūs“
-
Lengvas Zuikis
-
Mėsa su grybų padažu prancuziškai
-
Strėvos suktinis kitaip
-
Bulvytės su dešrelėmis
-
Jautienos nugarinės šašlykas
-
Sauliaus kibinai
-
Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su Ancho aitriosiomis paprikomis
-
Super skanūs ir greitai pagaminami kiaulienos kepsneliai
-
Veršienos pjausniai
-
Kepta jautiena
-
Paprasti balandėliai
-
Jautienos cimesas
-
Tiuringijos kepsnys puodelyje
-
Sluoksniuotos tešlos apkepas su mėsos įdaru
-
Tomo šašlykai "Skanumėlis"
Keptas jautienos kumpis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Jautienos kumpis,
1 kilogramas -
Medus,
2 valgomieji šaukštai -
Garstyčios,
2 valgomieji šaukštai -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Čiobreliai,
1 saujelė -
Česnakas,
3 skiltelės -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Pipirai, šviežiai malti,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuo kumpio pašalinti visas plėves ir sausgysles. Įtrinti česnaku, druska, pipirais ir rozmarinu. Įmasažuoti aliejų. Medų sumaišyti su garstyčiomis ir gauta mase aptepti kumpi. Dėti į šaldytuvą 24 val. Įkaitinti keptuvėje truputėlį aliejaus ir apkepti kumpį iš visų pusių po kelias minutes. Tada kumpį suvynioti į dvigubą foliją ir kepti orkaitėje apie valandą laiko (20 min. 200°C temp. ir likusį laiką kepti apie 30 min. 180°C temp.). Išjungus orkaitę, kumpį išimti ir palaikyti suvyniotą dar kokias 10 minučių, kad sultys išsivaikščiotų. Mėsa bus labai minkšta ir sultinga.
Garnyrui puikiai tiks bet kokios daržovės,o padažą siūlau pasigaminti iš grietinėlės ir garstyčių: 400 ml giretinėlės (30%) išmaišyti su šaukštu "Dijon" garstyčių. Virti ant silpnos ugnies, pastoviai maišant, kol padažas sutirštės. Galima pagardinti druska ar sojų padažu. Patiekti karštą su kumpiu.
Šaltinis: knyga "Didžioji virėja"
Komentarai (5)
-
Gaila mesytes
2015-06-04 19:34
Gavosi kieta ir sprangi, o tikejaus tikrai puikios vakarienes, nusivyliau :( teks testi puikaus jautuko recepto paieskas
-
Dzūkė
2014-10-22 19:46
Lengvai pagaminamas ir tikrai puikus patiekalas.Pradžiuginau šeimą nauju patiekalu. Pavyko puikiai. Pabandykit,nenusivilsite !
-
lina
2014-09-13 21:28
ačiū už puikų receptą, gavosi labai skanus kepsnys