Keptas rūkytas kumpis
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
| 6 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
| 5 kilogramai | kiauliena (kumpis, rūkytas) |
| 2 valgomieji šaukštai | kmynai |
| 3 litrai | išrūgos |
| 1 vienetas | svogūnai |
| 1 vienetas | česnakas |
| 8 vienetai | pipirai (juodieji) |
| 8 vienetai | pipirai (kvapnieji) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Rūkytą kumpį 12 valandų pamerkite į išrūgas arba parūgštintą vandenį. Išmirkusį kumpį gerai nuplaukite, nusausinkite ir kočėlu iš visų pusių apdaužykite, įtrinkite sutarkuotu česnaku, apiberkite kmynais, o kumpio odą supjaustykite kvadratėliais. Skardą ištepkite riebalais, padėkite kumpį, įpilkite truputį vandens, sudėkite prieskonius ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, dažnai palaistydami. Kepkite 1,5-2 val. Kai kumpis atauš, papuoškite krienais, paruoštais su burokėliais (į krienus įdėkite truputį tirpintos želatinos). Kumpio kaulą apvyniokite smulkiai iškarpytu plonu popieriumi. Aplink kumpį gražiai išdėliokite įvairias daržoves.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kepti kiaulių kulniukai (karka)
-
Skanus šašlykiukas
-
Kiaulienos karis
-
Kepsnys “Kelmas”
-
Šventinškai paruošta sprandinė
-
Garfildo lazanija
-
Rūkytas kumpis, keptas folijoje
-
Įdaryti makaronai
-
Šašlykai su granatų sulčių padažu
-
Virta šerniena
-
Mėsos kukuliai su mocarelos įdaru
-
Kiaulienos kepsneliai su ananasais
-
Kopūstų lapų apkepas su mėsa
-
Suadytas karbonadas
-
Guliašas su šafranu
-
Guliašas su kiauliena
-
Skanūs kiaulienos kepsniukai
-
Mėsos kukuliukai
-
Graikiško stiliaus ėrienos kumpeliai
-
Blynai su paprika, pomidorais ir kumpiu
Keptas rūkytas kumpis
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Lauro lapai, lapeliai,
6 vienetai -
Kiauliena, kumpis, rūkytas,
5 kilogramai -
Kmynai,
2 valgomieji šaukštai -
Išrūgos,
3 litrai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Česnakas,
1 vienetas -
Pipirai, juodieji,
8 vienetai -
Pipirai, kvapnieji,
8 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Rūkytą kumpį 12 valandų pamerkite į išrūgas arba parūgštintą vandenį. Išmirkusį kumpį gerai nuplaukite, nusausinkite ir kočėlu iš visų pusių apdaužykite, įtrinkite sutarkuotu česnaku, apiberkite kmynais, o kumpio odą supjaustykite kvadratėliais. Skardą ištepkite riebalais, padėkite kumpį, įpilkite truputį vandens, sudėkite prieskonius ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, dažnai palaistydami. Kepkite 1,5-2 val. Kai kumpis atauš, papuoškite krienais, paruoštais su burokėliais (į krienus įdėkite truputį tirpintos želatinos). Kumpio kaulą apvyniokite smulkiai iškarpytu plonu popieriumi. Aplink kumpį gražiai išdėliokite įvairias daržoves.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
