Keptas rūkytas kumpis
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
| 6 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
| 5 kilogramai | kiauliena (kumpis, rūkytas) |
| 2 valgomieji šaukštai | kmynai |
| 3 litrai | išrūgos |
| 1 vienetas | svogūnai |
| 1 vienetas | česnakas |
| 8 vienetai | pipirai (juodieji) |
| 8 vienetai | pipirai (kvapnieji) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Rūkytą kumpį 12 valandų pamerkite į išrūgas arba parūgštintą vandenį. Išmirkusį kumpį gerai nuplaukite, nusausinkite ir kočėlu iš visų pusių apdaužykite, įtrinkite sutarkuotu česnaku, apiberkite kmynais, o kumpio odą supjaustykite kvadratėliais. Skardą ištepkite riebalais, padėkite kumpį, įpilkite truputį vandens, sudėkite prieskonius ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, dažnai palaistydami. Kepkite 1,5-2 val. Kai kumpis atauš, papuoškite krienais, paruoštais su burokėliais (į krienus įdėkite truputį tirpintos želatinos). Kumpio kaulą apvyniokite smulkiai iškarpytu plonu popieriumi. Aplink kumpį gražiai išdėliokite įvairias daržoves.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Orkaitėje kepti kotletai
-
Jautienos antrekotas su pomidorų ir grybų padažu
-
Keptos kepenėlės
-
Sprandinės kepsnys su morkomis
-
Kiauliena saldžiarūgščiame padaže
-
Jautienos vyniotiniai
-
Kiškis keptas su obuoliais
-
Jautienos maltinukai
-
Daržovės su mėsa ir sūriu
-
Jautiena gurmanams
-
Veršienos troškinys drebučiuose
-
Kiauliena česnakiniame marinate
-
Įdaryti jautienos kepsneliai
-
Škotiški kiaušiniai
-
Kepta aviena
-
Kiaulienos kepsneliai su ananasais
-
Įdaryta cukinija
-
Jautiena kopūstų padaže
-
Mineralinis šašlykas
-
Mamos kotletukai su pievagrybiais ir imbieriniu padažu
Keptas rūkytas kumpis
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Lauro lapai, lapeliai,
6 vienetai -
Kiauliena, kumpis, rūkytas,
5 kilogramai -
Kmynai,
2 valgomieji šaukštai -
Išrūgos,
3 litrai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Česnakas,
1 vienetas -
Pipirai, juodieji,
8 vienetai -
Pipirai, kvapnieji,
8 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Rūkytą kumpį 12 valandų pamerkite į išrūgas arba parūgštintą vandenį. Išmirkusį kumpį gerai nuplaukite, nusausinkite ir kočėlu iš visų pusių apdaužykite, įtrinkite sutarkuotu česnaku, apiberkite kmynais, o kumpio odą supjaustykite kvadratėliais. Skardą ištepkite riebalais, padėkite kumpį, įpilkite truputį vandens, sudėkite prieskonius ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, dažnai palaistydami. Kepkite 1,5-2 val. Kai kumpis atauš, papuoškite krienais, paruoštais su burokėliais (į krienus įdėkite truputį tirpintos želatinos). Kumpio kaulą apvyniokite smulkiai iškarpytu plonu popieriumi. Aplink kumpį gražiai išdėliokite įvairias daržoves.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
