
Keptas rūkytas kumpis
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
6 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
5 kilogramai | kiauliena (kumpis, rūkytas) |
2 valgomieji šaukštai | kmynai |
3 litrai | išrūgos |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | česnakas |
8 vienetai | pipirai (juodieji) |
8 vienetai | pipirai (kvapnieji) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Rūkytą kumpį 12 valandų pamerkite į išrūgas arba parūgštintą vandenį. Išmirkusį kumpį gerai nuplaukite, nusausinkite ir kočėlu iš visų pusių apdaužykite, įtrinkite sutarkuotu česnaku, apiberkite kmynais, o kumpio odą supjaustykite kvadratėliais. Skardą ištepkite riebalais, padėkite kumpį, įpilkite truputį vandens, sudėkite prieskonius ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, dažnai palaistydami. Kepkite 1,5-2 val. Kai kumpis atauš, papuoškite krienais, paruoštais su burokėliais (į krienus įdėkite truputį tirpintos želatinos). Kumpio kaulą apvyniokite smulkiai iškarpytu plonu popieriumi. Aplink kumpį gražiai išdėliokite įvairias daržoves.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kiaulienos faršo kukuliukai įdaryti sūriu
-
"Ponios cepelinai"
-
Kepenėlės su vaisiais
-
Su kefyru marinuoti šašlykai
-
Veršienos troškinys drebučiuose
-
Kotletai
-
Šašlykai gurmanams
-
Jautienos "Fajitas" / Fajitas de res
-
Kiaulienos šašlykai kepti orkaitėje
-
Sprandinės suktinukai su malta mėsa ir sūriu
-
Šonkauliukai saldžiarūgščiame padaže
-
Prancūziškas triušis
-
Daržovės su mėsa ir sūriu
-
Mėsa folijoje
-
Indiškai kepta kiauliena
-
Šašlykas svogūnų marinate
-
Sauliaus kibinai
-
Kiaulienos kepsniai su malta jautiena
-
Grilyje kepta įdaryta nugarinė
-
Jautienos kukuliai
Keptas rūkytas kumpis
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Lauro lapai, lapeliai,
6 vienetai -
Kiauliena, kumpis, rūkytas,
5 kilogramai -
Kmynai,
2 valgomieji šaukštai -
Išrūgos,
3 litrai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Česnakas,
1 vienetas -
Pipirai, juodieji,
8 vienetai -
Pipirai, kvapnieji,
8 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Rūkytą kumpį 12 valandų pamerkite į išrūgas arba parūgštintą vandenį. Išmirkusį kumpį gerai nuplaukite, nusausinkite ir kočėlu iš visų pusių apdaužykite, įtrinkite sutarkuotu česnaku, apiberkite kmynais, o kumpio odą supjaustykite kvadratėliais. Skardą ištepkite riebalais, padėkite kumpį, įpilkite truputį vandens, sudėkite prieskonius ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, dažnai palaistydami. Kepkite 1,5-2 val. Kai kumpis atauš, papuoškite krienais, paruoštais su burokėliais (į krienus įdėkite truputį tirpintos želatinos). Kumpio kaulą apvyniokite smulkiai iškarpytu plonu popieriumi. Aplink kumpį gražiai išdėliokite įvairias daržoves.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...