
Keptas rūkytas kumpis
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
6 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
5 kilogramai | kiauliena (kumpis, rūkytas) |
2 valgomieji šaukštai | kmynai |
3 litrai | išrūgos |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | česnakas |
8 vienetai | pipirai (juodieji) |
8 vienetai | pipirai (kvapnieji) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Rūkytą kumpį 12 valandų pamerkite į išrūgas arba parūgštintą vandenį. Išmirkusį kumpį gerai nuplaukite, nusausinkite ir kočėlu iš visų pusių apdaužykite, įtrinkite sutarkuotu česnaku, apiberkite kmynais, o kumpio odą supjaustykite kvadratėliais. Skardą ištepkite riebalais, padėkite kumpį, įpilkite truputį vandens, sudėkite prieskonius ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, dažnai palaistydami. Kepkite 1,5-2 val. Kai kumpis atauš, papuoškite krienais, paruoštais su burokėliais (į krienus įdėkite truputį tirpintos želatinos). Kumpio kaulą apvyniokite smulkiai iškarpytu plonu popieriumi. Aplink kumpį gražiai išdėliokite įvairias daržoves.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kiaulienos troškinys
-
Kaspinėliai su špinatais
-
Kiaulienos kukuliai tešloje
-
Įdarytas faršo zuikis
-
Ryžių ir veršienos blyneliai
-
Šonkauliukai saldžiarūgščiame padaže
-
Ežero šašlykas
-
Kepsninės dešrelės su sūriu ir petražolėmis
-
Paprikų laiveliai
-
Toskaniškas veršienos pjausnys
-
Kepta kiauliena
-
Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su Ancho aitriosiomis paprikomis
-
Tradiciniai kotletai su majonezu
-
Pietūs moliniame inde
-
Ukrainietiškas mėsos apkepas
-
Keptas veršienos kumpis su obuoliais
-
Margaritos įdarytos paprikos
-
Kotletukai su morkomis
-
Kiaulienos vyniotinis su morkomis
-
Naminis šnicelis
Keptas rūkytas kumpis
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Lauro lapai, lapeliai,
6 vienetai -
Kiauliena, kumpis, rūkytas,
5 kilogramai -
Kmynai,
2 valgomieji šaukštai -
Išrūgos,
3 litrai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Česnakas,
1 vienetas -
Pipirai, juodieji,
8 vienetai -
Pipirai, kvapnieji,
8 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Rūkytą kumpį 12 valandų pamerkite į išrūgas arba parūgštintą vandenį. Išmirkusį kumpį gerai nuplaukite, nusausinkite ir kočėlu iš visų pusių apdaužykite, įtrinkite sutarkuotu česnaku, apiberkite kmynais, o kumpio odą supjaustykite kvadratėliais. Skardą ištepkite riebalais, padėkite kumpį, įpilkite truputį vandens, sudėkite prieskonius ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, dažnai palaistydami. Kepkite 1,5-2 val. Kai kumpis atauš, papuoškite krienais, paruoštais su burokėliais (į krienus įdėkite truputį tirpintos želatinos). Kumpio kaulą apvyniokite smulkiai iškarpytu plonu popieriumi. Aplink kumpį gražiai išdėliokite įvairias daržoves.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...