
175 gramai | kvietiniai miltai |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
175 gramai | sviestas (ištirpdytas) |
175 gramai | cukrus |
3 vienetai | kiaušiniai (išplakti) |
1 arbatinis šaukštelis | vanilė (ekstraktas) |
2 valgomieji šaukštai | pienas |
350 gramų | kokosas (drožlės) |
500 gramų | cukraus pudra |
40 gramų | kakava |
85 mililitrai | vanduo (karštas) |
70 gramų | sviestas (ištirpdytas) |
2) Įsijojam miltus ir kepimo miltelius į didelį dubenį ir įdedam sviestą, cukrų, išplaktus kiaušinius ir vanilės ekstraktą. Viską maišom kol tešla tampa glotni, tuomet įmaišom pieną ir 2 šaukštus kokoso drožlių.
3) Supilam tešlą į riebalais išteptą skardą ir išlyginam paviršių mentele. Kepam įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes, arba kol pakils, bus tvirta ir auksinės rudos spalvos.
4) Iškepus paliekam ataušti skardoje 10 minučių, tuomet gražiai išimam pyragą ir leidžiam baigti aušti. Kai pyragas atšals, aštriu peiliu supjaustom į 16 kvadratėlių .
5) Glazūrai, įsijojam cukraus pudrą ir kakavą į dubenį. Įpilam karšto vandens ir ištirpdinto sviesto, tuomet maišom kol masė tampa lygi ir glotni. Suberiam likusias kokoso drožles ant plačios lėkštės. Kiekvieną supjaustytą pyrago gabalėlį paneriam į paruoštą glazūrą, laikydami dviem šakutėmis kad paviršius būtų lygiai padengtas, tuomet pyragėlius išvoliojam kokoso drožlėse.
6) Pyragėlius sudedam ant popieriaus kepimui ir leidžiam sustingti.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
Kokosiniai pyragaičiai


1) Įkaitinam orkaitę iki 180C. Ištepam 23cm kvadratinę kepimo skardą sviestu/aliejum.
2) Įsijojam miltus ir kepimo miltelius į didelį dubenį ir įdedam sviestą, cukrų, išplaktus kiaušinius ir vanilės ekstraktą. Viską maišom kol tešla tampa glotni, tuomet įmaišom pieną ir 2 šaukštus kokoso drožlių.
3) Supilam tešlą į riebalais išteptą skardą ir išlyginam paviršių mentele. Kepam įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes, arba kol pakils, bus tvirta ir auksinės rudos spalvos.
4) Iškepus paliekam ataušti skardoje 10 minučių, tuomet gražiai išimam pyragą ir leidžiam baigti aušti. Kai pyragas atšals, aštriu peiliu supjaustom į 16 kvadratėlių .
5) Glazūrai, įsijojam cukraus pudrą ir kakavą į dubenį. Įpilam karšto vandens ir ištirpdinto sviesto, tuomet maišom kol masė tampa lygi ir glotni. Suberiam likusias kokoso drožles ant plačios lėkštės. Kiekvieną supjaustytą pyrago gabalėlį paneriam į paruoštą glazūrą, laikydami dviem šakutėmis kad paviršius būtų lygiai padengtas, tuomet pyragėlius išvoliojam kokoso drožlėse.
6) Pyragėlius sudedam ant popieriaus kepimui ir leidžiam sustingti.
Skanaus!

- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
175 gramai -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Sviestas, ištirpdytas,
175 gramai -
Cukrus,
175 gramai -
Kiaušiniai, išplakti,
3 vienetai -
Vanilė, ekstraktas,
1 arbatinis šaukštelis -
Pienas,
2 valgomieji šaukštai -
Kokosas, drožlės,
350 gramų -
Cukraus pudra,
500 gramų -
Kakava,
40 gramų -
Vanduo, karštas,
85 mililitrai -
Sviestas, ištirpdytas,
70 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Komentarai (7)
-
Mėta
2011-07-27 14:29
Tai kad pagrinde visas tas kokosas naudojamas voliojant. Jo žinoma atlieka, tad ten tuos 50g ar kiek numesti galima. Bet labai sumažinti nerekomenduočiau, tiek vizualiai tiek skoniu neprilygtų originaliam receptui.
-
panele x
2011-04-21 19:45
o jeigu maziau kokoso det? skonis paciu pyragiuku nenukentes?
-
Ekstremalai
2010-09-11 13:36
Pritariam,be galo skanūs pyragaičiai :super: Tikrai verta gaminti ir džiuginti jais sau artimus žmogiukus :taip: :bucinys:
-
Inetukas
2010-09-06 16:33
Super!! :super: :super: