Tešlai: | ||
1 litras | pienas | |
500 gramų | kvietiniai miltai | |
100 gramų | cukrus | |
8 vienetai | kiaušiniai | |
2 žiupsneliai | druska | |
100 gramų | sviestas | |
5 mililitrai | romas | |
Kremui: | ||
1 litras | pienas | |
2 vienetai | vanilė (ankštys) | |
6 vienetai | kiaušiniai (tryniai) | |
200 gramų | cukrus | |
100 gramų | miltai | |
200 mililitrų | likeris (apelsinų (Cointreau)) | |
2 vienetai | apelsinų (žievelė, susmulkinta) | |
Atšalusiam kremui: | ||
6 vienetai | kiaušiniai (baltymai) | |
2 žiupsneliai | druska | |
20 gramų | cukrus | |
Pabarstymui: | ||
šiek tiek | cukraus pudra |
Patiekiant, pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Lietiniai su obuolais
- Lietiniai su silkės įdaru
- Blyneliai
- Blyneliai su mėsa
- Lietiniai su maskarponės sūriu
- Šokoladiniai lietiniai
- Blynai kitaip
- Lietiniai su padažu
- Lietiniai blynai su rūkytu kumpiu
- Alaus lietiniai
- Blynai su mėsos ir daržovių įdaru
- Šokoladiniai lietiniai blynai
- Lietiniai su vištienos įdaru
- Lietiniai su varškės ir razinų įdaru
- Lietinių blynų ryšulėliai su daržovėmis
- Bajoriški lietiniai blynai su migdolais
- Blyneliai su vaisiais ir šokoladu
- Blyneliai „Peliukas Mikis“
- Rusiški lietiniai su morkų ir razinų įdaru
- Saldūs blynai
Lietiniai su vaniliniu kremu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Pienas,
1 litras -
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Cukrus,
100 gramų -
Kiaušiniai,
8 vienetai -
Druska,
2 žiupsneliai -
Sviestas,
100 gramų -
Romas,
5 mililitrai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Pienas,
1 litras -
Vanilė, ankštys,
2 vienetai -
Kiaušiniai, tryniai,
6 vienetai -
Cukrus,
200 gramų -
Miltai,
100 gramų -
Likeris, apelsinų (Cointreau),
200 mililitrų -
Apelsinai, žievelė, susmulkinta,
2 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kiaušiniai, baltymai,
6 vienetai -
Druska,
2 žiupsneliai -
Cukrus,
20 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Cukraus pudra
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Tada sviestą supilkite į dubenį, sudėkite likusius tešlai skirtus komponentus ir išmaišykite tešlą. Tešlą valandai padėkite į šaldytuvą. Į keptuvę įtieskite kepimo popierių ir ją įkaitinkite (taip blynai neprilips prie keptuvės). Išliekite labai plonus lietinius.
Išlukštenkite vanilės ankštis sudėkite jas į prikaistuvį, supilkite pieną ir užvirinkite. Išplakite kiaušinių trynius su cukrumi. Užvirusį pieną supilkite ant kiaušinių ir cukraus masės ir maišykite. Tada, maišant, suberkite miltus ir viską vėl supilkite atgal į prikaistuvį. Ant mažos ugnies kaitinkite 10 minučių ir maišykite, jog kremas neprisviltų prie puodo. Kremas turi būti vientisos konsistencijos ir ne per skystas. Tada supilkite apelsinų likerį, sudėkite smulkintas apelsinų žieveles,išmaišykite, nukaiskite ir atšaldykite.
Išplakite kiaušinių baltymus šluotele,beriant, šiek tiek druskos. Baigiant plakti, suberti cukrų. Plakinį , atsargiai maišant, supilkite į atvėsusį kremą. Dėkite po šaukštą šio kremo ant lietinių, perlenkite pusiau ir kepkite 200 ° C temperatūros orkaitėje 7- 8 min.
Patiekiant, pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus.
Komentarai