
2 stiklinės | kvietiniai miltai |
1 vienetas | kiaušiniai |
3 stiklinės | vanduo |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | taukai (kiaulių) (keptuvei patepti) |
Kiaušinis ištrinamas su druska, įpilama 1 stiklinė vandens, išmaišoma, supilama į miltus, suberiamq druska ir išsukama, kad neliktų gumulų. Tada supilamas likęs vanduo, įmaišoma tešla kaip lietiniams ir kepami per visą keptuvę dideli blynai.
Taukais patepta keptuvė dedama ant žarijų, ištrauktų arčiau krosnies durelių iš besikūrenančios krosnies. Ji kaista nuo žarijų ir nuo krosnies liepsnos (krosnis kūrenama sausomis lapuočių medžių malkomis, kad žarijos nesproginėtų į keptuvę).
Blynai iš karto kepa iš abiejų pusių. Iškepę paliepsniai sudedami į didelę lėkštę (vienas ant kito) ir duodami valgyti su karštais taukais ir grietine arba su padažu.
Padažui lašiniai smulkiai supjaustomi, pakepinami, suberiami miltai, dar pakepinama ir maišant supilamas karštas pienas. Padažas pavirinamas, supilama grietinė, pasūdoma, pakaitinama, bet nevirinama.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šokoladiniai blynai
-
Lietiniai su kumpiu
-
Blyneliai su varške
-
Lietiniai su vištienos įdaru
-
Maroko blynai
-
Lietiniai su obuolais
-
Ruginiai blynai
-
Bajoriški lietiniai blynai su migdolais
-
Lietiniai su vištienos įdaru
-
Lietiniai blynai su krabų lazdelėmis
-
Lietiniai su silkės įdaru
-
Blynai su dešrelėmis ir sūriu
-
Blynai su kepenų įdaru
-
Lietiniai su varške
-
Blyneliai su varške
-
Blynai kitaip
-
Krabų lazdelių griežinėliai lietiniuose
-
Špinatinis blynų tortas su varške
-
Lietiniai su dešrele ir sūriu
-
Ploni ir minkšti blynai
Paliepsniai

- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
2 stiklinės -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Vanduo,
3 stiklinės - Druska
- Taukai (kiaulių), keptuvei patepti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Padažui papildomai reiks: 100 g lašinių, 1-2 šaukštai miltų, 2 stiklinės pieno, 0,5 stiklinės grietinės, druskos.
Kiaušinis ištrinamas su druska, įpilama 1 stiklinė vandens, išmaišoma, supilama į miltus, suberiamq druska ir išsukama, kad neliktų gumulų. Tada supilamas likęs vanduo, įmaišoma tešla kaip lietiniams ir kepami per visą keptuvę dideli blynai.
Taukais patepta keptuvė dedama ant žarijų, ištrauktų arčiau krosnies durelių iš besikūrenančios krosnies. Ji kaista nuo žarijų ir nuo krosnies liepsnos (krosnis kūrenama sausomis lapuočių medžių malkomis, kad žarijos nesproginėtų į keptuvę).
Blynai iš karto kepa iš abiejų pusių. Iškepę paliepsniai sudedami į didelę lėkštę (vienas ant kito) ir duodami valgyti su karštais taukais ir grietine arba su padažu.
Padažui lašiniai smulkiai supjaustomi, pakepinami, suberiami miltai, dar pakepinama ir maišant supilamas karštas pienas. Padažas pavirinamas, supilama grietinė, pasūdoma, pakaitinama, bet nevirinama.