![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
2 stiklinės | kvietiniai miltai |
1 vienetas | kiaušiniai |
3 stiklinės | vanduo |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | taukai (kiaulių) (keptuvei patepti) |
Kiaušinis ištrinamas su druska, įpilama 1 stiklinė vandens, išmaišoma, supilama į miltus, suberiamq druska ir išsukama, kad neliktų gumulų. Tada supilamas likęs vanduo, įmaišoma tešla kaip lietiniams ir kepami per visą keptuvę dideli blynai.
Taukais patepta keptuvė dedama ant žarijų, ištrauktų arčiau krosnies durelių iš besikūrenančios krosnies. Ji kaista nuo žarijų ir nuo krosnies liepsnos (krosnis kūrenama sausomis lapuočių medžių malkomis, kad žarijos nesproginėtų į keptuvę).
Blynai iš karto kepa iš abiejų pusių. Iškepę paliepsniai sudedami į didelę lėkštę (vienas ant kito) ir duodami valgyti su karštais taukais ir grietine arba su padažu.
Padažui lašiniai smulkiai supjaustomi, pakepinami, suberiami miltai, dar pakepinama ir maišant supilamas karštas pienas. Padažas pavirinamas, supilama grietinė, pasūdoma, pakaitinama, bet nevirinama.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Lietiniai blynai su vištiena
-
Pasninko blyneliai
-
Lietiniai su špinatais ir lašišos įdaru
-
Šokoladiniai lietiniai blynai
-
Blynai su kepenų įdaru
-
Lietiniai su silkės įdaru
-
Lietiniai su vištienos įdaru
-
Lietiniai su vaniliniu kremu
-
Blyneliai su varške
-
Lietiniai blynai su krabų lazdelėmis
-
Lietiniai blynai su aguonomis
-
Lietiniai su obuolais
-
Lietiniai su špinatų ir pelėsinio sūrio padažu
-
Krabų lazdelių griežinėliai lietiniuose
-
Paprasti miltiniai blyneliai su vaniliniu padažu
-
Lietiniai su padažu
-
Šventiniams pusryčiams lietiniai su krabų lazdelėmis
-
Blynai su mėsos ir daržovių įdaru
-
Ruginiai blynai
-
Lietinių blynų ryšulėliai su daržovėmis
Paliepsniai
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
2 stiklinės -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Vanduo,
3 stiklinės - Druska
- Taukai (kiaulių), keptuvei patepti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Padažui papildomai reiks: 100 g lašinių, 1-2 šaukštai miltų, 2 stiklinės pieno, 0,5 stiklinės grietinės, druskos.
Kiaušinis ištrinamas su druska, įpilama 1 stiklinė vandens, išmaišoma, supilama į miltus, suberiamq druska ir išsukama, kad neliktų gumulų. Tada supilamas likęs vanduo, įmaišoma tešla kaip lietiniams ir kepami per visą keptuvę dideli blynai.
Taukais patepta keptuvė dedama ant žarijų, ištrauktų arčiau krosnies durelių iš besikūrenančios krosnies. Ji kaista nuo žarijų ir nuo krosnies liepsnos (krosnis kūrenama sausomis lapuočių medžių malkomis, kad žarijos nesproginėtų į keptuvę).
Blynai iš karto kepa iš abiejų pusių. Iškepę paliepsniai sudedami į didelę lėkštę (vienas ant kito) ir duodami valgyti su karštais taukais ir grietine arba su padažu.
Padažui lašiniai smulkiai supjaustomi, pakepinami, suberiami miltai, dar pakepinama ir maišant supilamas karštas pienas. Padažas pavirinamas, supilama grietinė, pasūdoma, pakaitinama, bet nevirinama.