250 gramų | kvietiniai miltai |
1 stiklinė | pienas |
1 stiklinė | vanduo |
4 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | aliejaus |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | vanilinis cukrus |
500 gramų | varškė |
Įdarui: varškė pertrinama ir sumaišoma su 2 kiaušiniais, trupučiu druskos ir vanilinio cukraus. Įdarą dėti jau ant iškepusių blynų vidurio ir suvynioti. Susuktus lietinius dar kartą apkepti keptuvėje, kad įdaras iškeptų, o blyneliai gražiai apskrustų.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Lietiniai su žuvies įdaru
- Blyneliai su varške
- Desertiniai lietiniai blynai
- Pasninko blyneliai
- Lietiniai su varškės ir razinų įdaru
- Lietiniai su špinatais ir lašišos įdaru
- Lietiniai su vaniliniu kremu
- Šokoladiniai lietiniai su persikais ir braškėmis
- Blynai su mėsos ir daržovių įdaru
- Alaus lietiniai
- Lietiniai su įvairiais įdarais
- Lietiniai blynai su rūkytu kumpiu
- Lietiniai su vištienos įdaru
- Lietiniai su varške
- Saldūs blynai
- Paliepsniai
- Šokoladiniai lietiniai
- Blyneliai
- Lietiniai su vištienos įdaru
- Paprasti miltiniai blyneliai su vaniliniu padažu
Blyneliai su varške
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
250 gramų -
Pienas,
1 stiklinė -
Vanduo,
1 stiklinė -
Kiaušiniai,
4 vienetai - Aliejus
- Druska
- Vanilinis cukrus
-
Varškė,
500 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į miltus sudedami 2 kiaušinio tryniai ir maišant pilamas pienas, atskiestas vandeniu, pasūdoma, gerai išplakama, sukrečiami išplakti baltymai. Keptuvė įkaitinama ir patepama aliejumi. Į ją plonu sluoksniu pilama tešla ir lygiai paskirstoma visoje keptuvėje. Kepama ant vidutinės ugnies, vis peiliu pakeliant lietinio kraštus. Kai lietinis pagelsta — apverčiamas. Iškepę lietiniai aptepami įdaru ir susukami (užlenkus du kraštus), ar suvyniojami. Taip pat įdarą galima netepti, o tiesiog dėti į vidurį blyno ir susukti, kampus užlenkiant. Prieš tiekiant blyneliai dar apkepinami.
Įdarui: varškė pertrinama ir sumaišoma su 2 kiaušiniais, trupučiu druskos ir vanilinio cukraus. Įdarą dėti jau ant iškepusių blynų vidurio ir suvynioti. Susuktus lietinius dar kartą apkepti keptuvėje, kad įdaras iškeptų, o blyneliai gražiai apskrustų.
Komentarai (10)
-
Luknė
2017-03-03 21:04
Arklukai
Lietuvos
-
Margarita
2016-12-20 07:25
Blyneliai nerealiai skanus, ačiū už nuostabu receptą :)
-
gab gab
2016-02-27 13:33
Nesamone !
-
Ingrida
2015-09-18 16:37
Juknienė
-
Gabrielius
2014-11-16 15:20
Tikrai gera tešla gavosi. Na tik įdarą teko pagerinti pagal savo skonį.
-
Ignas
2014-01-05 15:24
Labai skanūs blyneliai
-
Leila
2012-07-09 16:37
Super :super: labai skanu
-
mda...
2010-10-20 22:08
:super: :super: :super: