4 vienetai | kiaušiniai |
10 valgomųjų šaukštų | pienas |
2 valgomieji šaukštai | cukrus |
šiek tiek | kvietiniai miltai |
Kiaušinius mikseriu suplakti su cukrumi, kol masė pasidarys kaip kremas su putele. Tuomet pilti pieną ir vėl viską išplakti. Galiausiai dėti miltus tol, kol tešla pasidarys gana skysta. Keptuvę tereikės truputėli pakaitinti ir su šaukštu dėti tešlos. Vienoje vidutinio dydžio keptuvėje turėtų tilpti 3 apvalūs blyneliai.
Patarimas:
Blynelius reikia apversti kai kraštai pradeda geltonuoti, jei lauksite ilgiau jie tiesiog apsvils degėsiais. Labai skanu su uogiene, grietine ir cukrumi, marmaledu, karamele... Jie labai gardūs ir vieni!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Lietiniai su špinatais ir lašišos įdaru
- Blyneliai su įdaru
- Lietiniai su žuvies įdaru
- Bajoriški lietiniai blynai su migdolais
- Blynai su mėsos ir daržovių įdaru
- Dideli blynai
- Ruginiai blynai
- Lietinių blynų ryšulėliai su daržovėmis
- Šalto ryto pusrytiniai lietiniai su sūriu
- Lietiniai blynai su rūkytu kumpiu
- Orkaitėje keptas blynas
- Lietiniai su varške
- Lietiniai su maskarponės sūriu
- Rusiški lietiniai su morkų ir razinų įdaru
- Šokoladiniai lietiniai su persikais ir braškėmis
- Maroko blynai
- Lietiniai su įvairiais įdarais
- Blyneliai su varške
- Lietiniai blynai su krabų lazdelėmis
- Lietiniai blynai su vištiena
Blyneliai
- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Pienas,
10 valgomųjų šaukštų -
Cukrus,
2 valgomieji šaukštai - Kvietiniai miltai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šie blyneliai labai gardūs ir kepami visiškai be riebalų. Kadangi kepame visiškai be aliejaus, jie tolygiai įgauna auksinį atspalvį.
Kiaušinius mikseriu suplakti su cukrumi, kol masė pasidarys kaip kremas su putele. Tuomet pilti pieną ir vėl viską išplakti. Galiausiai dėti miltus tol, kol tešla pasidarys gana skysta. Keptuvę tereikės truputėli pakaitinti ir su šaukštu dėti tešlos. Vienoje vidutinio dydžio keptuvėje turėtų tilpti 3 apvalūs blyneliai.
Patarimas:
Blynelius reikia apversti kai kraštai pradeda geltonuoti, jei lauksite ilgiau jie tiesiog apsvils degėsiais. Labai skanu su uogiene, grietine ir cukrumi, marmaledu, karamele... Jie labai gardūs ir vieni!
Komentarai (9)
-
Dovilė
2014-08-21 10:20
aliejaus visiškai nereikia?
-
Jonas
2014-03-24 10:18
Labai neskanus moliugai
-
Janina
2014-03-24 10:15
Neskanu,fuuu kas per kotletas
-
Tadas
2012-05-14 06:41
labai megstu as situos blynus... daznai kepu juos.. :super:
-
Lilu
2011-09-10 09:17
išbandžiau gavosi gerai, lengvai. labai jaučiasi kiaušiniai. ;-)
-
Lilu
2011-09-08 16:50
ar dar niekas negamino ar neliko kas gali atsiliepima parasit? :-( :-D