
1 arbatinis šaukštelis | aliejaus |
0.5 stiklinės | vanduo |
2 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
šiek tiek | druska |
Miltai praskiedžiami vandeniu, įberiama truputį druskos ir gerai išmaišoma, kad neliktų gumulėlių. Į įkaitintą, aliejumi pateptą keptuvę pilama po 5 šaukštus (vidutinio dydžio keptuvei) skystos tešlos, paskleidžiant ją po visą keptuvę, ir kepama. Iš tos tešlos gaunami vienas—du lietiniai, kurie patepami po 1—2 šaukštus įdaro. Lietiniai susukami voleliais ir pakepinami aliejuje.
Įdarui svieste pakepinamas supjaustytas svogūnas, pridedama virtų supjaustytų grybų ir pakepinama. Po to beriama džiūvėsėlių, druskos, pipirų Ir baigiama kepti.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Maroko blynai
-
Lietinių blynų ryšulėliai su daržovėmis
-
Lietiniai su kumpiu
-
Lietiniai su silkės įdaru
-
Blyneliai su įdaru
-
Paliepsniai
-
Lietiniai blynai su rūkytu kumpiu
-
Blynai su dešrelėmis ir sūriu
-
Bananų blynai
-
Šokoladiniai lietiniai blynai
-
Blyneliai
-
Paprasti miltiniai blyneliai su vaniliniu padažu
-
Rusiški lietiniai su morkų ir razinų įdaru
-
Blyneliai su varške
-
Šventiniams pusryčiams lietiniai su krabų lazdelėmis
-
Varškės blyneliai
-
Lietiniai su vištienos įdaru
-
Lietiniai blynai su aguonomis
-
Desertiniai lietiniai blynai
-
Pasninko blyneliai
Lietiniai su grybais

- Paruošimo laikas:
-
Aliejus,
1 arbatinis šaukštelis -
Vanduo,
0.5 stiklinės -
Kvietiniai miltai,
2 valgomieji šaukštai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui papildomai reikės: 125 g virtų grybų, pusė svogūno, pusė šaukšto sviesto arba aliejaus, pusė šaukšto džiūvėsėlių, truputis druskos ir pipirų.
Miltai praskiedžiami vandeniu, įberiama truputį druskos ir gerai išmaišoma, kad neliktų gumulėlių. Į įkaitintą, aliejumi pateptą keptuvę pilama po 5 šaukštus (vidutinio dydžio keptuvei) skystos tešlos, paskleidžiant ją po visą keptuvę, ir kepama. Iš tos tešlos gaunami vienas—du lietiniai, kurie patepami po 1—2 šaukštus įdaro. Lietiniai susukami voleliais ir pakepinami aliejuje.
Įdarui svieste pakepinamas supjaustytas svogūnas, pridedama virtų supjaustytų grybų ir pakepinama. Po to beriama džiūvėsėlių, druskos, pipirų Ir baigiama kepti.
Komentarai (5)
-
Zina
2017-01-16 16:43
Neitu ikasti tokiu blynu ☺
-
Nugdasujs
2016-08-19 12:44
Kas per be kiausiniui
-
simulia
2010-01-04 19:08
nei pieno nei kiausinio??? hmmm :-o
-
as
2009-01-22 19:41
o pieno ne pamirsot?