
1 arbatinis šaukštelis | aliejaus |
0.5 stiklinės | vanduo |
2 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
šiek tiek | druska |
Miltai praskiedžiami vandeniu, įberiama truputį druskos ir gerai išmaišoma, kad neliktų gumulėlių. Į įkaitintą, aliejumi pateptą keptuvę pilama po 5 šaukštus (vidutinio dydžio keptuvei) skystos tešlos, paskleidžiant ją po visą keptuvę, ir kepama. Iš tos tešlos gaunami vienas—du lietiniai, kurie patepami po 1—2 šaukštus įdaro. Lietiniai susukami voleliais ir pakepinami aliejuje.
Įdarui svieste pakepinamas supjaustytas svogūnas, pridedama virtų supjaustytų grybų ir pakepinama. Po to beriama džiūvėsėlių, druskos, pipirų Ir baigiama kepti.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Špinatinis blynų tortas su varške
-
Bajoriški lietiniai blynai su migdolais
-
Blyneliai „Peliukas Mikis“
-
Ploni ir minkšti blynai
-
Blyneliai su įdaru
-
Orkaitėje keptas blynas
-
Blyneliai
-
Blynai su kepenų įdaru
-
Lietiniai su vištienos įdaru
-
Lietiniai su vaniliniu kremu
-
Šokoladiniai lietiniai su persikais ir braškėmis
-
Lietiniai su maskarponės sūriu
-
Rusiški lietiniai su morkų ir razinų įdaru
-
Blyneliai su varške
-
Lietiniai su žuvies įdaru
-
Alaus lietiniai
-
Blynai kitaip
-
Lietiniai blynai su aguonomis
-
Lavašo lietiniai
-
Paliepsniai
Lietiniai su grybais

- Paruošimo laikas:
-
Aliejus,
1 arbatinis šaukštelis -
Vanduo,
0.5 stiklinės -
Kvietiniai miltai,
2 valgomieji šaukštai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui papildomai reikės: 125 g virtų grybų, pusė svogūno, pusė šaukšto sviesto arba aliejaus, pusė šaukšto džiūvėsėlių, truputis druskos ir pipirų.
Miltai praskiedžiami vandeniu, įberiama truputį druskos ir gerai išmaišoma, kad neliktų gumulėlių. Į įkaitintą, aliejumi pateptą keptuvę pilama po 5 šaukštus (vidutinio dydžio keptuvei) skystos tešlos, paskleidžiant ją po visą keptuvę, ir kepama. Iš tos tešlos gaunami vienas—du lietiniai, kurie patepami po 1—2 šaukštus įdaro. Lietiniai susukami voleliais ir pakepinami aliejuje.
Įdarui svieste pakepinamas supjaustytas svogūnas, pridedama virtų supjaustytų grybų ir pakepinama. Po to beriama džiūvėsėlių, druskos, pipirų Ir baigiama kepti.
Komentarai (5)
-
Zina
2017-01-16 16:43
Neitu ikasti tokiu blynu ☺
-
Nugdasujs
2016-08-19 12:44
Kas per be kiausiniui
-
simulia
2010-01-04 19:08
nei pieno nei kiausinio??? hmmm :-o
-
as
2009-01-22 19:41
o pieno ne pamirsot?