
800 gramų | jaučio inkstai |
2 vienetai | batonas (riekės) |
80 mililitrų | pienas |
2 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
100 mililitrų | grietinė |
2 valgomieji šaukštai | pomidorų padažas |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
Iš maltos jautienos ir kitų nurodytų produktų (piene išmirkyto nuspausto batono, miltų, pipirų, druskos) pagaminama maltinių masė. Viskas gerai sumaišoma ir suskirstoma 5-8 dalis. Iš kiekvienos jų padaromas pailgas paplotėlis, ant jo vidurio dedama įdaro, kraštai užspaudomi, vyniotinis apvoliojamas miltais ir iš visų pusių apkepamas riebaluose. Apkepę vyniotiniai sudedami į puodą, užpilami daržovių sultiniu, įpilama grietinės, pomidorų padažo ir, uždengus puodą, troškinama.
Įdarui supjaustyti svogūnai pakepinami svieste, pridedama sukapotų kiaušinių, džiūvėsėlių, maltų prieskonių, druskos ir viskas gerai išsukama.
Vyniotiniai tiekiami pusdubenyje, užpilti tuo pačiu padažu, kuriame troškinti. Prie jų tinka virtos bulvės, troškintos morkos, grikių ar ryžių košė, nevirtų daržovių salotos.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Veršienos kotletukai
-
Maltos mėsos kotletai su sūrio įdaru
-
Kiaulienos kepsniai su malta jautiena
-
Kotletukai su sūriu
-
Tomo šašlykai "Skanumėlis"
-
Kiaulienos išpjova po porais
-
Kalakutienos maltiniai
-
Vikšrų vakarienė
-
Sprandinės suktinukai su malta mėsa ir sūriu
-
Pyragas su mėsa
-
Kotletukai šventiškai
-
Aštrus guliašas
-
Tešloje keptas rūkytas kumpis
-
Faršo, paprikos ir pomidorų apkepas
-
Triušienos šašlykas
-
Spageti su kukuliais
-
Mėsos apkepas
-
Jautiena gurmanams
-
Šašlykai su majonezu
-
Avienos šonkauliukai
Maltos jautienos vyniotiniai

- Paruošimo laikas:
-
Jaučio inkstai,
800 gramų -
Batonas, riekės,
2 vienetai -
Pienas,
80 mililitrų -
Kvietiniai miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Grietinė,
100 mililitrų -
Pomidorų padažas,
2 valgomieji šaukštai - Juodieji pipirai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui papildomai reikės: 6 svogūnai, 2 kietai virti kiaušiniai, šaukštas sviesto, šaukštas džiūvėsėlių, truputį juodų pipirų, lauro lapelių, petražolių, druskos.
Iš maltos jautienos ir kitų nurodytų produktų (piene išmirkyto nuspausto batono, miltų, pipirų, druskos) pagaminama maltinių masė. Viskas gerai sumaišoma ir suskirstoma 5-8 dalis. Iš kiekvienos jų padaromas pailgas paplotėlis, ant jo vidurio dedama įdaro, kraštai užspaudomi, vyniotinis apvoliojamas miltais ir iš visų pusių apkepamas riebaluose. Apkepę vyniotiniai sudedami į puodą, užpilami daržovių sultiniu, įpilama grietinės, pomidorų padažo ir, uždengus puodą, troškinama.
Įdarui supjaustyti svogūnai pakepinami svieste, pridedama sukapotų kiaušinių, džiūvėsėlių, maltų prieskonių, druskos ir viskas gerai išsukama.
Vyniotiniai tiekiami pusdubenyje, užpilti tuo pačiu padažu, kuriame troškinti. Prie jų tinka virtos bulvės, troškintos morkos, grikių ar ryžių košė, nevirtų daržovių salotos.