
800 gramų | jaučio inkstai |
2 vienetai | batonas (riekės) |
80 mililitrų | pienas |
2 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
100 mililitrų | grietinė |
2 valgomieji šaukštai | pomidorų padažas |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
Iš maltos jautienos ir kitų nurodytų produktų (piene išmirkyto nuspausto batono, miltų, pipirų, druskos) pagaminama maltinių masė. Viskas gerai sumaišoma ir suskirstoma 5-8 dalis. Iš kiekvienos jų padaromas pailgas paplotėlis, ant jo vidurio dedama įdaro, kraštai užspaudomi, vyniotinis apvoliojamas miltais ir iš visų pusių apkepamas riebaluose. Apkepę vyniotiniai sudedami į puodą, užpilami daržovių sultiniu, įpilama grietinės, pomidorų padažo ir, uždengus puodą, troškinama.
Įdarui supjaustyti svogūnai pakepinami svieste, pridedama sukapotų kiaušinių, džiūvėsėlių, maltų prieskonių, druskos ir viskas gerai išsukama.
Vyniotiniai tiekiami pusdubenyje, užpilti tuo pačiu padažu, kuriame troškinti. Prie jų tinka virtos bulvės, troškintos morkos, grikių ar ryžių košė, nevirtų daržovių salotos.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kepta jautienos nugarinė
-
Ežero šašlykas
-
Prancūziškas mėsos pyragas
-
Keptos barbekiu jautienos receptas
-
Šašlykai alaus marinate
-
Šašlykai pomidorų pastos marinate
-
Šonkauliukai su svogūnų ir paprikų padažu
-
Aštrus guliašas
-
Mėsos kukuliai grietinėlės padaže
-
Kiaulienos karbonadai su krapų ir petražolių padažu
-
Kiaulienos su kruopom apkepas
-
Jautienos pjausnys garstyčių marinate
-
Šašlykai gurmanams
-
Vištienos vyniotinis su medžiotojų dešrelėmis
-
Jautienos steikas RIB EYE citrinų aromate
-
Kepsnys Verseka
-
Mineralinis šašlykas
-
Airiški "kiaušiniai" su siurprizu
-
Kiaulienos ir bulvių su brokoliais duetas
-
Aštrus karbonadas
Maltos jautienos vyniotiniai

- Paruošimo laikas:
-
Jaučio inkstai,
800 gramų -
Batonas, riekės,
2 vienetai -
Pienas,
80 mililitrų -
Kvietiniai miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Grietinė,
100 mililitrų -
Pomidorų padažas,
2 valgomieji šaukštai - Juodieji pipirai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui papildomai reikės: 6 svogūnai, 2 kietai virti kiaušiniai, šaukštas sviesto, šaukštas džiūvėsėlių, truputį juodų pipirų, lauro lapelių, petražolių, druskos.
Iš maltos jautienos ir kitų nurodytų produktų (piene išmirkyto nuspausto batono, miltų, pipirų, druskos) pagaminama maltinių masė. Viskas gerai sumaišoma ir suskirstoma 5-8 dalis. Iš kiekvienos jų padaromas pailgas paplotėlis, ant jo vidurio dedama įdaro, kraštai užspaudomi, vyniotinis apvoliojamas miltais ir iš visų pusių apkepamas riebaluose. Apkepę vyniotiniai sudedami į puodą, užpilami daržovių sultiniu, įpilama grietinės, pomidorų padažo ir, uždengus puodą, troškinama.
Įdarui supjaustyti svogūnai pakepinami svieste, pridedama sukapotų kiaušinių, džiūvėsėlių, maltų prieskonių, druskos ir viskas gerai išsukama.
Vyniotiniai tiekiami pusdubenyje, užpilti tuo pačiu padažu, kuriame troškinti. Prie jų tinka virtos bulvės, troškintos morkos, grikių ar ryžių košė, nevirtų daržovių salotos.