![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
800 gramų | jaučio inkstai |
2 vienetai | batonas (riekės) |
80 mililitrų | pienas |
2 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
100 mililitrų | grietinė |
2 valgomieji šaukštai | pomidorų padažas |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
Iš maltos jautienos ir kitų nurodytų produktų (piene išmirkyto nuspausto batono, miltų, pipirų, druskos) pagaminama maltinių masė. Viskas gerai sumaišoma ir suskirstoma 5-8 dalis. Iš kiekvienos jų padaromas pailgas paplotėlis, ant jo vidurio dedama įdaro, kraštai užspaudomi, vyniotinis apvoliojamas miltais ir iš visų pusių apkepamas riebaluose. Apkepę vyniotiniai sudedami į puodą, užpilami daržovių sultiniu, įpilama grietinės, pomidorų padažo ir, uždengus puodą, troškinama.
Įdarui supjaustyti svogūnai pakepinami svieste, pridedama sukapotų kiaušinių, džiūvėsėlių, maltų prieskonių, druskos ir viskas gerai išsukama.
Vyniotiniai tiekiami pusdubenyje, užpilti tuo pačiu padažu, kuriame troškinti. Prie jų tinka virtos bulvės, troškintos morkos, grikių ar ryžių košė, nevirtų daržovių salotos.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Rusiškas Befstrogenas
-
Kiauliena su keptais pomidorais
-
Mūsų šašlikas
-
Faršo vyniotinis
-
Mėsos gabaliukai su bulvėmis folijoje
-
Naminis šnicelis
-
Šventinškai paruošta sprandinė
-
Netikras zuikis tešloje
-
Kaukazietiškas šašlykas
-
Mėsos - bulvių apkepas
-
Kiaulienos kepsnys su sūrio plutele
-
Jautienos kepsnys
-
Kotletukai ant laužo
-
Sultingas šnicelis
-
Ežero šašlykas
-
Įdaryta veršiena
-
Ryžių ir kiaulienos apkepas su grybais
-
Holishki (balandėliai)
-
Šašlykas "Geras apetitas"
-
Kiauliena pagal Aistę
Maltos jautienos vyniotiniai
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
- Paruošimo laikas:
-
Jaučio inkstai,
800 gramų -
Batonas, riekės,
2 vienetai -
Pienas,
80 mililitrų -
Kvietiniai miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Grietinė,
100 mililitrų -
Pomidorų padažas,
2 valgomieji šaukštai - Juodieji pipirai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui papildomai reikės: 6 svogūnai, 2 kietai virti kiaušiniai, šaukštas sviesto, šaukštas džiūvėsėlių, truputį juodų pipirų, lauro lapelių, petražolių, druskos.
Iš maltos jautienos ir kitų nurodytų produktų (piene išmirkyto nuspausto batono, miltų, pipirų, druskos) pagaminama maltinių masė. Viskas gerai sumaišoma ir suskirstoma 5-8 dalis. Iš kiekvienos jų padaromas pailgas paplotėlis, ant jo vidurio dedama įdaro, kraštai užspaudomi, vyniotinis apvoliojamas miltais ir iš visų pusių apkepamas riebaluose. Apkepę vyniotiniai sudedami į puodą, užpilami daržovių sultiniu, įpilama grietinės, pomidorų padažo ir, uždengus puodą, troškinama.
Įdarui supjaustyti svogūnai pakepinami svieste, pridedama sukapotų kiaušinių, džiūvėsėlių, maltų prieskonių, druskos ir viskas gerai išsukama.
Vyniotiniai tiekiami pusdubenyje, užpilti tuo pačiu padažu, kuriame troškinti. Prie jų tinka virtos bulvės, troškintos morkos, grikių ar ryžių košė, nevirtų daržovių salotos.