1 sauja | bazilikas |
1 vienetas | paprika (ankštis) |
100 gramų | alyvuogių (žalios be kauliukų) |
šiek tiek | sūris |
400 gramų | pomidorai (dideli) |
3 vienetai | pomidorai (dideli) |
400 gramų | kiaulienos faršas (ar paukštienos) |
2 riekės | duona |
1 vienetas | kiaušiniai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
1 sauja | rozmarinas |
4 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
šiek tiek | alyvuogių aliejaus |
šiek tiek | čiobreliai (džiovinti) |
Smulkiai supjaustykite rozmarino lapelius. Drėgnomis rankomis apvoliokite kukuliuką ir apibarstykite jį rozmarinuose, stengiantis, kad rozmarino lapeliai prie jo priliptų. Tuomet kukuliukus su rozmarinais pavoliokite miltuose. Taip paruošę visus kukulaičius, pakepinkite juos keptuvėje švelniai apverčiant, kad tolygiai pakeptų visos pusės. Atidėkite.
Į orkaitėje troškinti skirtą indą supilkite konservuotus pomidorus, juos patogu peiliu pjaustant susmulkinti atidarytoje skardinėje dar iki supilant į troškintuvą. Į konservuotų pomidorų masę suberkite stambiais kubeliais supjaustytus šviežius pomidorus. Suberkite žalias alyvuoges. Į daržovių mišinį pirštais plėšant suberkite bazilikų lapelius. Įberkite druskos, pipirų, jei turite, džiovintų čiobrelių. Viską gerai išmaišykite.
Į daržovių mišinį atsargiai įmaišykite paruoštus kukulaičius, taip, kad jie būtų apsemti daržovėmis ir galėtų jose troškintis. Ant viršaus uždėkite aitriosios paprikos ankštį, švelniai apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.
Troškinti uždengtame inde 60-90 min. ~200°C temperatūroje. Patiekti dideliu samčiu užpilant ant išvirtų spaghetti makaronų. Prieš patiekiant dar kartą apibarstyti tarkuotu kietuoju sūriu, papuošti galima baziliko lapeliais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Lenkiškai troškintos kepenėlės
- Jautiena su garstyčių padažu
- Grilyje kepta įdaryta nugarinė
- Šašlykas svogūnų marinate
- Šoninės ir svogūnų pyragas
- Kiaulienos kotletai
- Kiaulienos išpjovos suktinukai ant iešmelio
- Kotletai "Du viename"
- Kepsnys “Kelmas”
- Kiaulienos suktinukai su džiovintais obuoliais
- Kiaulienos nugarinės kepsneliai su svogūnų-grietinėlės padažu
- Ant iešmo kepta aviena
- Kepta jautienos nugarinė
- Faršo apkepas su daržovėmis
- Sotūs pietūs - meksikietiškai
- Vikšrų vakarienė
- Čanachai su čiobreliais
- Armėniški arba mini mantai
- Jautienos didkepsnis su pistacijomis
- Šonkauliukai su svogūnų ir paprikų padažu
Kukuliukai "a lia Italia"
- Paruošimo laikas:
-
Bazilikas,
1 sauja -
Paprika, ankštis,
1 vienetas -
Alyvuogės, žalios be kauliukų,
100 gramų - Sūris
-
Pomidorai, dideli,
400 gramų -
Pomidorai, dideli,
3 vienetai -
Kiaulienos faršas, ar paukštienos,
400 gramų -
Duona,
2 riekės -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Druska
- Juodieji pipirai, malti
-
Rozmarinas,
1 sauja -
Kvietiniai miltai,
4 valgomieji šaukštai - Alyvuogių aliejus
- Čiobreliai, džiovinti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sumaišykite mėsą su kiaušiniu, prieskoniais ir išmirkyta duona.
Smulkiai supjaustykite rozmarino lapelius. Drėgnomis rankomis apvoliokite kukuliuką ir apibarstykite jį rozmarinuose, stengiantis, kad rozmarino lapeliai prie jo priliptų. Tuomet kukuliukus su rozmarinais pavoliokite miltuose. Taip paruošę visus kukulaičius, pakepinkite juos keptuvėje švelniai apverčiant, kad tolygiai pakeptų visos pusės. Atidėkite.
Į orkaitėje troškinti skirtą indą supilkite konservuotus pomidorus, juos patogu peiliu pjaustant susmulkinti atidarytoje skardinėje dar iki supilant į troškintuvą. Į konservuotų pomidorų masę suberkite stambiais kubeliais supjaustytus šviežius pomidorus. Suberkite žalias alyvuoges. Į daržovių mišinį pirštais plėšant suberkite bazilikų lapelius. Įberkite druskos, pipirų, jei turite, džiovintų čiobrelių. Viską gerai išmaišykite.
Į daržovių mišinį atsargiai įmaišykite paruoštus kukulaičius, taip, kad jie būtų apsemti daržovėmis ir galėtų jose troškintis. Ant viršaus uždėkite aitriosios paprikos ankštį, švelniai apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.
Troškinti uždengtame inde 60-90 min. ~200°C temperatūroje. Patiekti dideliu samčiu užpilant ant išvirtų spaghetti makaronų. Prieš patiekiant dar kartą apibarstyti tarkuotu kietuoju sūriu, papuošti galima baziliko lapeliais.