
4 vienetai | vištiena (kulšelės) |
1 kilogramas | jautiena (kumpis) |
120 gramų | želatina |
1 skardinė | žirneliai (konservuoti) |
1 skardinė | kukurūzai (konservuoti) |
1 galva | česnakas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pyragėliai su daržovėmis, vištiena ir sūriu
-
Velykų suktinukai - sushi
-
Suktinukai su sūriu ir kumpiu
-
Užkandėlės su tunu šventiniam stalui
-
Greitos pomidorų ir skrudinto batono salotos
-
Šaltiena su vištiena
-
Avokadas su varške
-
Farširuoti kiaušiniai
-
Silkė su porais, salierais ir majonezu
-
Vabaliukai
-
Šaltai rūkytos Saliami dešros
-
Kepenėlių tortas
-
Silkė su daržovėmis
-
Apelsinai su ridikėliais
-
Sūrio lazdelės
-
Silkės užkandelė
-
Braškės šokolade
-
Lašišos sumuštinukai su mažaisiais pomidorais ir agurkais
-
Su sūriu ir pomidorais kepti baklažanai
-
Sumuštinis ant salotos lapo
Šaltiena "Gerulis"

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Vištiena, kulšelės,
4 vienetai -
Jautiena, kumpis,
1 kilogramas -
Želatina,
120 gramų -
Žirneliai, konservuoti,
1 skardinė -
Kukurūzai, konservuoti,
1 skardinė -
Česnakas,
1 galva - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vištienos kulšeles kartu su jautienos kumpių sudedame į puodą, užpilame vandens ir pastatome ant stoprios ugnien kol užvirs. Užvirus, nupilame vandenį, apiplaumane mėsa, vėl užpilame šaltų vandenių ir vedame iki mėsa nepradės skirtis nuo kauliukų ~ 1,5-2val.
Beviriant mūsų mėsai į puodą dedam 1 galvą svogūno(kad sultinys būtu skaidresnis), 1 vidutinio dydžio moką. Viską pasūdome, papipiriname. Išvirus, išimame mėsa, perkošiame sultinį per sietelį. Atvėsinta mėsą atskiriame nuo kauliukų, kremzliu ir pan. Supjaustome kubeliais.
Į nedidelę gilią lėkštę atpilame ~ 200 mililitrų sultinio, į jį supilame želatiną ir paliekame išbrinkti ~ 15-20 min. Kol želatina brinksta į likusi sultinį sudedame supjaustytą mėsą, konservuotus žirnelius bei kukuruzus. Išbrinkusį želatiną dedam ant silpnos ugnies kol visiškai ištirps, užvirti nereikia. Ištirpintą želatiną supilame į šaltieną, išspaudome visą galvą česnako. Imam tuščią plastmasinį butelį nuo "Coca-Colos" ar "Sprite" nupjauname jam dugna ir apverčiame aukštyn galvą ir įstatome į stiklainį.
Į taip paruoštą butelį sudedame šaltieną ir pastatome šaltai per naktį. Kitą dieną su žirkliu pagalbą nukerpame butelio kraštą ir atsargiai išimame šaltieną. Papuošiame: Iš dešros padarome ausytes, knysliuką, uodegytę. Iš pipirų žirnelių akytes.