4 vienetai | vištiena (kulšelės) |
1 kilogramas | jautiena (kumpis) |
120 gramų | želatina |
1 skardinė | žirneliai (konservuoti) |
1 skardinė | kukurūzai (konservuoti) |
1 galva | česnakas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vaisių užkandis "Povas"
- Karališkos krevetės paprastai
- Velykinės morkytės
- Grybai krepšeliuose
- Apelsinai su ridikėliais
- Lavašo suktinukai su krabų lazdelėmis
- Pusryčių užkandėlė
- Šokoladinės vynuogės
- Kepenelių vyniotinis
- Silkių vyniotiniai
- Greitos pomidorų ir skrudinto batono salotos
- Farširuoti kiaušiniai
- Sumuštiniai su gorgonzola ir figomis
- Silkė su svogūniukais
- Lašišos sumuštinukai su mažaisiais pomidorais ir agurkais
- Pavasarinis silkės užkandis
- Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
- Įdaryti kiaušiniai
- Užkandėlė su sausais makaronais
- Sočioji užkandėlė su silke
Šaltiena "Gerulis"
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Vištiena, kulšelės,
4 vienetai -
Jautiena, kumpis,
1 kilogramas -
Želatina,
120 gramų -
Žirneliai, konservuoti,
1 skardinė -
Kukurūzai, konservuoti,
1 skardinė -
Česnakas,
1 galva - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vištienos kulšeles kartu su jautienos kumpių sudedame į puodą, užpilame vandens ir pastatome ant stoprios ugnien kol užvirs. Užvirus, nupilame vandenį, apiplaumane mėsa, vėl užpilame šaltų vandenių ir vedame iki mėsa nepradės skirtis nuo kauliukų ~ 1,5-2val.
Beviriant mūsų mėsai į puodą dedam 1 galvą svogūno(kad sultinys būtu skaidresnis), 1 vidutinio dydžio moką. Viską pasūdome, papipiriname. Išvirus, išimame mėsa, perkošiame sultinį per sietelį. Atvėsinta mėsą atskiriame nuo kauliukų, kremzliu ir pan. Supjaustome kubeliais.
Į nedidelę gilią lėkštę atpilame ~ 200 mililitrų sultinio, į jį supilame želatiną ir paliekame išbrinkti ~ 15-20 min. Kol želatina brinksta į likusi sultinį sudedame supjaustytą mėsą, konservuotus žirnelius bei kukuruzus. Išbrinkusį želatiną dedam ant silpnos ugnies kol visiškai ištirps, užvirti nereikia. Ištirpintą želatiną supilame į šaltieną, išspaudome visą galvą česnako. Imam tuščią plastmasinį butelį nuo "Coca-Colos" ar "Sprite" nupjauname jam dugna ir apverčiame aukštyn galvą ir įstatome į stiklainį.
Į taip paruoštą butelį sudedame šaltieną ir pastatome šaltai per naktį. Kitą dieną su žirkliu pagalbą nukerpame butelio kraštą ir atsargiai išimame šaltieną. Papuošiame: Iš dešros padarome ausytes, knysliuką, uodegytę. Iš pipirų žirnelių akytes.