šiek tiek | kava (2 pakeliai tirpios „Cappuccino“) |
2 valgomieji šaukštai | vanduo (karštas) |
225 gramai | sviestas |
140 gramų | cukrus |
1 vienetas | kiaušiniai (trynys) |
280 gramų | kvietiniai miltai |
šiek tiek | druska |
175 g gabalėliais sulaužyto baltojo šokolado, kakavos milteliai.
Gaminimas:
1. Į dubenėlį suberkite „Cappuccino“ miltelius, užpilkite karštu vandeniu ir išmaišykite, kad gautųsi tiršta vientisos konsistencijos masė. Dideliame dubenyje gerai išplakite sviestą ir cukrų, tada įmaišykite kiaušinio trynį ir “Cappuccino” masę, o galiausiai - miltus ir druską. Padalinkite tešlą į dvi dalis ir suformuokite du rutulius. Apvyniokite plėvele ir 1 val palaikykite šaldytuve.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite dvi skardas. Tešlos rutulius išvyniokite iš plėvelės ir iškočiokite tarp 2 kepimo popieriaus lakštų. Išpjaustykite apvalius maždaug 6 cm skersmens sausainius ir sudėkite į skardas (tarp sausainių turi likti vietos). Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10-12 min. Ataušinkite.
3. Inde virš puodo su verdančiu vandeniu išlydykite šokoladą. Kai atvės, juo patepkite sausainių viršų, o po kelių minučių pabarstykite kakavos milteliais.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Apelsininiai keksiukai
- Kūčiukai (šlyžikai)
- Greitas sausaininis pyragas
- Tinginys tarp aguonų
- Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
- Piršteliai su kmynais
- Trapūs sausainiai
- Šokoladiniai sausainiai
- Sausainiai su džiovintais ananasais
- Šokoladiniai biskvitai
- Migdoliniai sausainiai
- Burnoje tirpstantys morengai
- Sausainiukai-pumpačiukai
- Meduoliai
- Juostelės su džemu
- Citrininiai sausainiai
- Sluoksniuotas traškus tešlainių desertas su "POÉMA Creme" (pagal Darių Dabrovolską)
- Sausainiai "Margučiai"
- Kepta eglutė
- Sausainukai su cinamonu
Sausainiai „Cappuccino“
- Paruošimo laikas:
- Kava, 2 pakeliai tirpios „Cappuccino“
-
Vanduo, karštas,
2 valgomieji šaukštai -
Sviestas,
225 gramai -
Cukrus,
140 gramų -
Kiaušiniai, trynys,
1 vienetas -
Kvietiniai miltai,
280 gramų - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Glajui papildmai reikės:
175 g gabalėliais sulaužyto baltojo šokolado, kakavos milteliai.
Gaminimas:
1. Į dubenėlį suberkite „Cappuccino“ miltelius, užpilkite karštu vandeniu ir išmaišykite, kad gautųsi tiršta vientisos konsistencijos masė. Dideliame dubenyje gerai išplakite sviestą ir cukrų, tada įmaišykite kiaušinio trynį ir “Cappuccino” masę, o galiausiai - miltus ir druską. Padalinkite tešlą į dvi dalis ir suformuokite du rutulius. Apvyniokite plėvele ir 1 val palaikykite šaldytuve.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite dvi skardas. Tešlos rutulius išvyniokite iš plėvelės ir iškočiokite tarp 2 kepimo popieriaus lakštų. Išpjaustykite apvalius maždaug 6 cm skersmens sausainius ir sudėkite į skardas (tarp sausainių turi likti vietos). Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10-12 min. Ataušinkite.
3. Inde virš puodo su verdančiu vandeniu išlydykite šokoladą. Kai atvės, juo patepkite sausainių viršų, o po kelių minučių pabarstykite kakavos milteliais.
Skanaus!
Komentarai (2)
-
ieva10
2011-03-20 09:55
gerai gaunasi :soku2: