Išmirkytos ir išvalytos silkės, išėmus kaulus ir ašakas, perpjaunamos išilgai. Vanduo užvirinamas su prieskoniais, griežinėliais supjaustytomis daržovėmis, actu ir atšaldomas. Silkės pusė aptepama aliejumi, apdedama marinate virtomis morkomis, svogūnais, susukama ir susmeigiama gvazdikėliu (silkė vyniojama oda į viršų). Sudėti į gilų pailgą pusdubenį vyniotiniai užpilami ataušintu marinatu.
Pastaba. Vyniotinių įdaras gali būti supjaustyti rauginti agurkai, rauginti kopūstai, troškinti džiovinti grybai, krienai, obuoliai ir kt.

Silkės vyniotinis
INGREDIENTAI:
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
šiek tiek | gvazdikėliai |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
1.5 stiklinės | vanduo |
4 vienetai | silkė |
3 vienetai | svogūnai |
2 vienetai | morkos |
3 valgomieji šaukštai | acto |
šiek tiek | lauro lapų (lapeliai) |
šiek tiek | cukrus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Marinuotos lašišos užkandis CEVICHE
-
Duonelė su sviesto ir ridikėlių tepiniu
-
Obuoliai tešloje
-
Naminiai čipsai su avokado padažu
-
Kumpio ir sūrio bandelės
-
Viliaus sūrio sumuštinukai
-
Užkanda "Braškės"
-
Omleto keksiukai
-
Marinuota saldžiarūgšti silkė
-
Grilyje kepti vištienos kepsneliai su šviežiomis salotomis
-
Žalumynų indeliai su krevetėmis
-
Krevečių ir šoninės iešmeliai
-
Orkaitėje kepti kiaušiniai
-
Šaltiena
-
Pyragėliai su vištiena ir grybais
-
Girti čeburėkai
-
Buritos (burritos)
-
Baklažano suktinukai užkepti su kumpiu ir sūriu
-
Omletas su kumpiu
-
Aluje virti vėžiai
Silkės vyniotinis
Komentarai:
11
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Juodieji pipirai, malti
- Gvazdikėliai
-
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Vanduo,
1.5 stiklinės -
Silkė,
4 vienetai -
Svogūnai,
3 vienetai -
Morkos,
2 vienetai -
Actas,
3 valgomieji šaukštai - Lauro lapai, lapeliai
- Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išmirkytos ir išvalytos silkės, išėmus kaulus ir ašakas, perpjaunamos išilgai. Vanduo užvirinamas su prieskoniais, griežinėliais supjaustytomis daržovėmis, actu ir atšaldomas. Silkės pusė aptepama aliejumi, apdedama marinate virtomis morkomis, svogūnais, susukama ir susmeigiama gvazdikėliu (silkė vyniojama oda į viršų). Sudėti į gilų pailgą pusdubenį vyniotiniai užpilami ataušintu marinatu.
Pastaba. Vyniotinių įdaras gali būti supjaustyti rauginti agurkai, rauginti kopūstai, troškinti džiovinti grybai, krienai, obuoliai ir kt.
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...