
3 vienetai | napaleono lakštai (arba keptos tešlos lakštai) |
200 gramų | tunas (konservuotas (aliejuje)) |
200 gramų | lašiša (rūkyta) |
300 gramų | lęšiai |
200 gramų | majonezas |
150 gramų | grietinė |
4 skiltelės | česnakas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
šiek tiek | krapai |
šiek tiek | petražolės |
1. Dedam vieną kapotos tešlos lakštą.
2. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
3. Dedam žuvės(tuną).
4. Dedam antrą kapotos tešlos lakštą.
5. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
6. Sudedam lęšius.
7. Dedam lašišą.
8. Dedam trečią kapotos tešlos lakštą.
9. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
10. Išlyginame padažą bei apibarstome džiuvėsėliais. Formą uždengiame maistine plėvele bei dedam į šaldytuvą (geriausiai per naktį). Kitą dieną atidarome formą, išimam tortą, dedam į lėkštę ir papuošiame.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kiaušiniai su varškės padažu
-
Agurkų užkandis su varškės mase
-
Sumuštiniai su lašiša
-
Rūkyti naminiai vijūnai
-
Žuvis tešloje
-
Velykinis užkandis
-
Pingviniukai
-
Faršo vyniotinis „Morkų juosta“
-
Lašišos ir agurko užkandis
-
Maltinukai drebučiuose
-
Kepenėlių tortas
-
Perverti sumuštinukai švediškam stalui
-
Krekerių užkandėlė
-
Bulviniai lizdeliai su silke
-
Sūrio lazdelės
-
Įdaryti pomidorai
-
Sūrio užkandis prie vyno
-
Kamuoliukai su slyvomis
-
Marinuotos lašišos užkandis CEVICHE
-
Sumuštiniai su gorgonzola ir figomis
Tuno - lašišos užkandinis tortas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Napaleono lakštai, arba keptos tešlos lakštai,
3 vienetai -
Tunas, konservuotas (aliejuje),
200 gramų -
Lašiša, rūkyta,
200 gramų -
Lęšiai,
300 gramų -
Majonezas,
200 gramų -
Grietinė,
150 gramų -
Česnakas,
4 skiltelės - Druska
- Pipirai
- Krapai
- Petražolės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Lęšius pamerkti vandeny ir palaikyti apie valandą laiko.
Kol lęšiai mirksta, pagaminam padažą: visus padažui reikalingus ingredientus sumaišome ir pagardiname česnakais, pipirais bei druska pagal skonį (nepamirškite, kad lakštai nėra sūrus, tai padažas turėtų būti kiek sūresnis).
žuvį supjaustyti gabaliukais
Lęšius išvirti (užpilti jau verdančiu vandeniu, pasūdyti ir virti apie 10min, ne ilgiau, nes ištižę praras formą ir bus kaip košė – sugadinsite ir vaizdą, ir skonį).
Imam metalinę atidaromą formą. Pradedam sluoksniuoti mūsų užkandinį tortą:
1. Dedam vieną kapotos tešlos lakštą.
2. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
3. Dedam žuvės(tuną).
4. Dedam antrą kapotos tešlos lakštą.
5. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
6. Sudedam lęšius.
7. Dedam lašišą.
8. Dedam trečią kapotos tešlos lakštą.
9. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
10. Išlyginame padažą bei apibarstome džiuvėsėliais. Formą uždengiame maistine plėvele bei dedam į šaldytuvą (geriausiai per naktį). Kitą dieną atidarome formą, išimam tortą, dedam į lėkštę ir papuošiame.
Skanaus.
Komentarai