1 arbatinis šaukštelis | pomidorų padažas | |
Aptepimui: | ||
1 pakelis | tešla (sluoksniuota) | |
3 valgomieji šaukštai | sultys ((morkų)) | |
Įdarui: | ||
2 vienetai | vištiena (krūtinėlė, virta arba rūkyta) | |
šiek tiek | agurkų (švieži) | |
2 vienetai | kiaušiniai (virti) | |
1 vienetas | svogūnai | |
šiek tiek | krapai | |
šiek tiek | majonezas | |
Papuošimui: | ||
šiek tiek | salotos |
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šventiniai nugarinės suktinukai
- Marinuotos lašišos užkandis CEVICHE
- Kepenėlių vyniotinis su kiaušinių
- Rūkytas lynas
- Silkė su saulėgražomis
- Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su Ancho aitriosiomis paprikomis
- Skani užkandėlė su kepenine dešra
- Sumuštiniai "Laiveliai"
- Skrebučiai su užtepėle
- Vištienos užkandis "Kalėdų žaisliukai"
- Lašišos sumuštinukai su mažaisiais pomidorais ir agurkais
- Sultingas Kebabas
- Sluoksniuotas traškus tešlainių desertas su "POÉMA Creme" (pagal Darių Dabrovolską)
- Apelsinai su ridikėliais
- Silkės iešmeliai su svogūnėliais, paprikomis ir grietinės padažu
- Krekerių užkandėlė
- Farširuota lydeka
- Olgos šventinė silkutė
- Silkė su daržovėmis
- Brinza su jogurtu ir ridikėliais
Velykinės morkytės
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Pomidorų padažas,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Tešla, sluoksniuota,
1 pakelis -
Sultys, (morkų),
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Vištiena, krūtinėlė, virta arba rūkyta,
2 vienetai - Agurkai, švieži
-
Kiaušiniai, virti,
2 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas - Krapai
- Majonezas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Salotos
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ištiestą tešlą supjaustykite i 1 cm storio juostomis. Tada iš kartono susukite vamzdelius, kad gautųsi kūgio forma, o aplink juos apvyniokite tešlos juosteles. Paruoštus suktinius sudėkite ant skardos išklotos kepimo popieriumi ir aptepkite pomidorų padažo ir morkų sulčių mišiniu. Vamzdelius kepkite orkaitėje apie 15 min.
Į indą sudėkite susmulkintą vištieną, smulkiai supjaustytą svogūną, kiaušinius, kubeliais pjaustytus šviežius agurkus bei krapus. Išmaišykite salotas su "Vilniaus" majonezu.
Salotomis prikimškite atvėsusius vamzdelius ir papuoškite juos salotų lapais, kad atrodytų kaip tikros morkytės.
Skanaus.
Komentarai (7)
-
[email protected]
2017-04-05 17:20
Skanu
-
Šviežutė
2015-04-24 19:55
Kadangi morkų sulčių neturėjau, puikiausiai tiko šiek tiek atskiestas pomidorų padažas arba ištirpinti vandenyje kokie nors oranžiniai prieskoniai (pvz., vištienos). Pomidorų padažas truputėlį svyla, todėl kepant "morkytes" reikia prižiūrėti.
-
Šviežutė
2015-04-24 19:51
Truputėlį užtrunka kol "morkytes" pasigamini, bet jei išsikepi iš vakaro, tai viskas suspėjama... SKANU IR GRAŽU!
-
Laura
2015-04-03 16:42
Labai gražus receptas, kaip tik Velykoms, reiks išbandyti, manau, bus ir labai skanu.
-
kartonas
2015-04-03 00:09
Norejau paklausti, kaip del to kartono, ar ir kepti su juo rekia?
-
Velykaitis
2015-04-02 18:03
ai graziai ir mielai atrodo pabandysiu issikept velykoms :)