
Virtas karpis
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | karpis |
100 gramų | sviestas |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | petražolės |
1 vienetas | salierai |
1 vienetas | poras |
3 vienetai | juodieji pipirai |
1 vienetas | lauro lapų (lapelis) |
4 vienetai | bulvių (virtos) |
šiek tiek | pelerūnas (kietis) |
šiek tiek | čiobreliai |
šiek tiek | druska |
1 vienetas | citrinos (griežinėlis) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išvalytas karpis įtrinamas druska, sumaišyta su maltais prieskoniais, dedamas į puodą nugara į viršų, užpilamas prieskoninių daržovių ir prieskonių nuoviru ir verdamas ant mažos ugnies uždengtame inde, žiūrint, kad nesukristų. Tiekiamas pašildytame pusdubenyje supjaustytas. Į žiaunas įspraudžiama petražolės šakelė ar citrinos griežinėlis. Žuvis pašlakstoma ištirpintu sviestu, apibarstoma petražolių lapeliais. Tinka su virtomis bulvėmis.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pomidorų ir juodųjų alyvuogių brusketa
-
Užtepėlės su duonelėmis
-
Keptos krevetės
-
Vaisių desertas su brendžiu
-
Skanėstas "Vitaminai"
-
Rūkyti kumpio gabalai
-
Krekerių užkandėlė
-
Gaivūs lavašo suktinukai
-
Pievagrybiai kepti su česnaku
-
Apelsinai su ridikėliais
-
Vorų užkandėlė
-
Lašišos „Carpaccio“ su džiovintų pomidorų ir krapų padažu
-
Pusryčių agurkėlių sumuštinukai
-
Krabų lazdelių kukuliai
-
Sūrainiai "Sūrskiai"
-
Cukinija su feta sūriu
-
Kamuoliukai su slyvomis
-
Raugti agurkėliai su vyšnių lapais
-
Kepenėlių tortas
-
Piciukai
Virtas karpis
Komentarai:
7
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Karpis,
1 kilogramas -
Sviestas,
100 gramų -
Morkos,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Petražolės,
1 vienetas -
Salierai,
1 vienetas -
Poras,
1 vienetas -
Juodieji pipirai,
3 vienetai -
Lauro lapai, lapelis,
1 vienetas -
Bulvės, virtos,
4 vienetai - Pelerūnas (kietis)
- Čiobreliai
- Druska
-
Citrinos, griežinėlis,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išvalytas karpis įtrinamas druska, sumaišyta su maltais prieskoniais, dedamas į puodą nugara į viršų, užpilamas prieskoninių daržovių ir prieskonių nuoviru ir verdamas ant mažos ugnies uždengtame inde, žiūrint, kad nesukristų. Tiekiamas pašildytame pusdubenyje supjaustytas. Į žiaunas įspraudžiama petražolės šakelė ar citrinos griežinėlis. Žuvis pašlakstoma ištirpintu sviestu, apibarstoma petražolių lapeliais. Tinka su virtomis bulvėmis.
Reklama:
Komentarai (7)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...