Artišokus žemyn galva sudėkite į aukštą puodą, įpilkite maždaug trečdalį jo tūrio vandens, šaukštelį citrinų sulčių, šaukštą aliejaus, įmeskite česnako skiltelę, kelis juoduosius pipirus, įberkite druskos ir virkite, kol suminkštės ir lengvai lupsis žvynai (apie pusvalandį). Išgriebęi iš vandens, padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nudžiūtų. Valgykite šiltus arba šaltus.
Valgydami lupkite po vieną lapelį, mirkykite, pavyzdžiui, į pirktinį prancūzišką prieskoninių žolelių ar naminį majonezo ir smulkintų šviežių prieskoninių žolelių padažą ir dantimis išgremžkite vidinę lapelio dalį. Paskui nuo žiedo peiliu ir šakute nupeškite plaukelius, jį susmulkinkite ir skanaukite.

Virti artišokai
INGREDIENTAI:
šiek tiek | artišokų |
1 arbatinis šaukštelis | citrinų sultys |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
1 vienetas | česnakas (skiltelė) |
4 vienetai | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Suktinukai su sūriu ir kumpiu
-
Vytintos dešros
-
Daržovių puokštė "Vasaros gerybės"
-
Kepti pomidorai su įdaru
-
Kepti sūrio sumuštiniai
-
Sūrio ir krabų lazdelių sumuštiniai
-
Pupelės pomidorų padaže
-
Įdarytos paprikos
-
Naminiai čipsai su avokado padažu
-
Faršo vyniotinis
-
Silkė pataluose su džiovintais grybais
-
Krevetės šoninės patale
-
Lavašo suktinukai su rūkyta vištiena ir majonezu
-
Švediški vėžiai
-
Įdaryti pomidorai
-
Vyniotinis iš ausų ir liežuvių
-
Omleto keksiukai
-
Marinuota saldžiarūgšti silkė
-
Su sūriu ir pomidorais kepti baklažanai
-
Silkės užkandelė
Virti artišokai
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Artišokai
-
Citrinų sultys,
1 arbatinis šaukštelis -
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Česnakas, skiltelė,
1 vienetas -
Juodieji pipirai,
4 vienetai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Artišokus žemyn galva sudėkite į aukštą puodą, įpilkite maždaug trečdalį jo tūrio vandens, šaukštelį citrinų sulčių, šaukštą aliejaus, įmeskite česnako skiltelę, kelis juoduosius pipirus, įberkite druskos ir virkite, kol suminkštės ir lengvai lupsis žvynai (apie pusvalandį). Išgriebęi iš vandens, padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nudžiūtų. Valgykite šiltus arba šaltus.
Valgydami lupkite po vieną lapelį, mirkykite, pavyzdžiui, į pirktinį prancūzišką prieskoninių žolelių ar naminį majonezo ir smulkintų šviežių prieskoninių žolelių padažą ir dantimis išgremžkite vidinę lapelio dalį. Paskui nuo žiedo peiliu ir šakute nupeškite plaukelius, jį susmulkinkite ir skanaukite.
Reklama:
Komentarai (4)
-
neringa
2011-03-08 16:59
as juos labai megstu ,skanu daznai valgau juos :-)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...