2 kilogramai | arbūzų |
200 gramų | cukrus |
šiek tiek | cinamonas |
šiek tiek | citrinos (žievelė) |
šiek tiek | apelsinų (žievelė) |
2 stiklinės | vanduo |
šiek tiek | konjakas |
Sviestas gerai išsukamas su tryniais, supilama grietinėlė, įberiama druskos ir užminkoma tešla. Valandą palaikoma šaltai.
Nulupti, kubeliais supjaustyti arbūzai verdami, kol suminkštės. Vėliau į košę beriama cukraus, citrinos rūgšties, cinamono, įtarkuojama citrinos žievelė, dar truputį pavirinama ir nukaitus ataušinama. Įpilama konjako.
Išplakti kiaušinių baltymai įmaišomi į košę. Ji turi būti tirštoka.
Iškočiota tešla dedama į tortinę formą taip, kad uždengtų ir formos kraštus. Ant tešlos sudedama arbūzų košė. Viršus apibarstomas trupiniais.
Trupiniams sumaišoma šaukštas sviesto, šaukštas cukraus ir 2 šaukštai miltų. Viskas sutrinama tarp rankų. Kepama 30—40 min.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Tortas "Su meile..."
- Nekeptas oreo tortas
- Nekeptas varškės tortas
- Tortas su sviestiniu kremu
- Trupiniai grietinėlėje
- Nekeptas serbentinis varškės tortas
- Sūrio pyragas
- Maskarponės sūrio ir želė tortas
- Tortas su braškėmis
- Vaisių tortas
- Morkų tortas
- Kalėdinis tortas "Meškiukai sniege"
- Tortas "Rafaelo"
- Aušros želė tortas
- Vyšnių tortas
- Blynų tortas
- Tortas "BRAŠKĖ"
- Gaivus varškės tortukas su vyšniomis
- Sūrio tortas
- Mandarininis-kokosinis tortas
Arbūzų tortas
- Paruošimo laikas:
-
Arbūzai,
2 kilogramai -
Cukrus,
200 gramų - Cinamonas
- Citrinos, žievelė
- Apelsinai, žievelė
-
Vanduo,
2 stiklinės - Konjakas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Tešlai reikės: 300 g miltų, 200 g sviesto, truputį druskos, 3 kiaušiniai, 3 šaukštai grietinėlės.
Sviestas gerai išsukamas su tryniais, supilama grietinėlė, įberiama druskos ir užminkoma tešla. Valandą palaikoma šaltai.
Nulupti, kubeliais supjaustyti arbūzai verdami, kol suminkštės. Vėliau į košę beriama cukraus, citrinos rūgšties, cinamono, įtarkuojama citrinos žievelė, dar truputį pavirinama ir nukaitus ataušinama. Įpilama konjako.
Išplakti kiaušinių baltymai įmaišomi į košę. Ji turi būti tirštoka.
Iškočiota tešla dedama į tortinę formą taip, kad uždengtų ir formos kraštus. Ant tešlos sudedama arbūzų košė. Viršus apibarstomas trupiniais.
Trupiniams sumaišoma šaukštas sviesto, šaukštas cukraus ir 2 šaukštai miltų. Viskas sutrinama tarp rankų. Kepama 30—40 min.
Komentarai (11)
-
Arbūziukas
2016-03-13 15:08
Nuostabu :-D ;-) :-*
-
yuj
2015-06-09 13:10
kazkokia nesamone
-
bravo...
2010-03-21 13:33
:-(
-
Cukriukas
2010-02-21 21:06
Nene juokauju labai skanu pasdarykit as bandziau ir man labai patiko :-D
-
Cukriukas
2010-02-21 21:04
Labai neskanu prasau nebandykit as pasidariau ir man ir mano seimai buvo labai neskanu :bloga: Geriau pasidarykit tingina ar zele pyraga :super: Tik nedarykit arbuzo torto. Iki susitikimo ate ir skaniu valgiu :-)
-
niam
2009-11-29 12:36
turetu but labai skanu ;-)
-
Skanumynas.
2009-07-07 10:33
Nebandziau dar sio recepto,bet manyciau,kad skanu. ;-)