320 gramų | jautiena (filė) |
1.5 valgomojo šaukšto | margarinas |
1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai |
80 gramų | grietinė |
2 valgomieji šaukštai | pomidorų padažas |
1 vienetas | svogūnai |
300 gramų | bulvių |
šiek tiek | pipirai (juodieji) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | petražolės (lapeliai) |
šiek tiek | krapai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Toskaniškas veršienos pjausnys
- Žiediniai kopūstai su kumpiu
- Kiaulienos kukuliai su ryžiais
- Kotletai
- Avienos muštiniai
- Kiaulienos kepsniukai apelsinų marinate
- Šašlykas svogūnų marinate
- Mėsa su grybų padažu prancuziškai
- Ryžių ir kiaulienos apkepas su grybais
- Jautienos "Fajitas" / Fajitas de res
- Jautienos šašlykas
- Jautienos kepsnys
- Kepsnys “Kelmas”
- Gruziškas jautienos šašlykas
- Troškinta jautiena su bruknėmis
- Avienos kebabas
- Mėsos pynutės
- Šašlykai su majonezu
- Klasikinis kiaulienos šašlykas
- Triušienos kukuliai
Befstrogenas
- Paruošimo laikas:
-
Jautiena, filė,
320 gramų -
Margarinas,
1.5 valgomojo šaukšto -
Kvietiniai miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Grietinė,
80 gramų -
Pomidorų padažas,
2 valgomieji šaukštai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Bulvės,
300 gramų - Pipirai, juodieji
- Druska
- Petražolės, lapeliai
- Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mėsa supjaustoma 2 cm storio griežinėliais ir išmušama iki 0,5—0,8 cm storio. Po to supjaustoma 3—4 cm ilgio juostelėmis, apibarstoma druska bei pipirais ir iškepama įkaitintame aliejuje (jo turi būti gana daug). Mėsos juostelės apipilamos grietinės padažu (pagamintu iš sviesto, miltų ir grietinės), kartu sudedamas pomidorų padažas ir svieste pakepinti svogūnai. Užpilas tik užvirinamas ir tuoj pat nukeliamas nuo ugnies. Prie befstrogeno labiausiai tinka keptos bulvės. Prieš paduodant, mėsa apibarstoma smulkiai supjaustytais žalumynais.
Komentarai (16)
-
Liu
2011-11-20 15:04
Ir dar mazas pastebejimas.grafas si patiekala valge su ryziais ne su jokiom bulvem.tai autorius pries rasydamas pasidomek patiekalo kilme ir darymo procesa.
-
Liu
2011-11-20 15:00
Cia gerai pastebeta jog beef,prancuziskai jautiena yra.o strogonovas buvo rusu grafas.jis nuvyko i prancuzija,ten paprase pagamint kazka skanaus..stai ir pagamino.tik cia neparasyta pievagrybiai..o jie butini.tai prancuzu patiekalas,ne rusu.rusai kaip visada pasisavino ir tiek.
-
master
2011-06-05 18:18
beefstrogenas skanesnis su svieziom virtom bulvem!
-
ewe
2010-12-06 17:19
valgykit jei is sirdies zmogus paraso o ne tyciokites gal patys nieko nesugebat :bloga: :-D
-
(anonimas)
2010-05-15 14:16
:super: :-D
-
rcx
2010-02-02 11:25
> to Arce ...kaimas
-
Linksmute
2010-01-06 00:05
Na - tikrai nesikabineju prie zodziu , atsakau Arce . Patiekalas israstas ruso , pavarde Strogonov. Na , o pradzia " beef" (jautiena) paprasciausiai naudojamas tarptautineje virtuveje - stai ir pavadinimas kilo "Beefstrogonov" , lygiai taip pat kaip "Kotletas" ir Afrikoj kotletas. :-D :jee: o:-)
-
Arcė
2010-01-05 23:58
Jo, žodis "befstrogenas" tikrai grynai rusiškas, kaip ir "steikas". Geri tie "rusiški" patiekalai.
Šiap, tai skanu.
-
to keistuoles
2009-12-27 14:41
kad juostelem, tai cia faktas, as dirbau restorane rusu laikais ir galiu pasakyti,kad skonis sito neatitinka tikrojo :bloga:
-
keistuoles jus
2009-12-22 18:48
Tikrasis tradicinis befstrogenas kaip tik taip ir gaminamas. Na, kazkadaise, pacioje pradzioje befstrogenas buvo pjaustomas kubeliais, bet su laiku tradiciniu tapo pjaustymas juostelemis (tai nera siu dienu ismiskas). O skiriasi jis nuo tikrojo tik vienu dalyku. Neturetu ieiti svogunai ir zalumynai. Kodel kritikuojat neismanydami?