Sausas mieles išmaišyti su žiupsneliu miltų (atminkite, kad kepiniams naudojant sausas mieles, jas reikia ne išlaidinti, kaip presuotas, o išmaišyti su trupučiu miltų, o paskui ir įmaišyti į tešlą), o paskui ir su visais miltais. Dubenyje išmaišyti tešlą iš maltų bulvių, mielių, miltų ir šilto vandens, pagardinti druska. Padėti pusvalandžiui šiltoje vietoje, kad tešla dvigubai pakiltų.
Šaukštu tešlą dėti į keptuvėje įkaitintą aliejų, sklindžius apskrudinti iš abiejų pusių. Ant sklindžių dėti lašišos riekelę, grietinės, pagardinti grūstais juodaisiais arba įvairiaspalviais pipirais, papuošti citrinos griežinėlio trikampėliu.
![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
bulviniai sklindžiai su rūkyta lašiša
INGREDIENTAI:
115 gramų | bulvių (virtos, maltos) |
1 valgomasis šaukštas | mielės (sausos) |
175 gramai | kvietiniai miltai |
300 mililitrų | vanduo (šiltas) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | saulėgrąžų aliejus (kepimui) |
6 valgomieji šaukštai | grietinė |
6 vienetai | lašiša (rūkyta, riekelėmis) |
šiek tiek | juodieji pipirai (grūsti) |
šiek tiek | citrinos (papuošimui) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Afrikinis šamas orkaitėje su daržovėmis
-
Voveraičių padažas
-
Stirnienos kumpis
-
Austrijos varškėtis
-
Morkų maltiniai
-
Jautienos pjausnys garstyčių marinate
-
Pica su saliami ir žirneliais
-
Dešrelės su bulviniais blynais
-
Gardūs veršienos karbonadai
-
Kiaulienos sprandinės kepsnys “Armonika”
-
Kepenėlių blyneliai
-
Pikantiškas jautienos kepsnys
-
Sotūs pietūs - meksikietiškai
-
Vištienos file kepsnys
-
Vištienos apkepas su obuoliais
-
Bulvių armonikos
-
Tradicinė dvaro žuvis adventui
-
Kiauliena su aguročiais
-
Šašlykai su actu ir žalumynais
-
Aitri kepta šoninė
bulviniai sklindžiai su rūkyta lašiša
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
-
Bulvės, virtos, maltos,
115 gramų -
Mielės, sausos,
1 valgomasis šaukštas -
Kvietiniai miltai,
175 gramai -
Vanduo, šiltas,
300 mililitrų - Druska
- Saulėgrąžų aliejus, kepimui
-
Grietinė,
6 valgomieji šaukštai -
Lašiša, rūkyta, riekelėmis,
6 vienetai - Juodieji pipirai, grūsti
- Citrinos, papuošimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Sausas mieles išmaišyti su žiupsneliu miltų (atminkite, kad kepiniams naudojant sausas mieles, jas reikia ne išlaidinti, kaip presuotas, o išmaišyti su trupučiu miltų, o paskui ir įmaišyti į tešlą), o paskui ir su visais miltais. Dubenyje išmaišyti tešlą iš maltų bulvių, mielių, miltų ir šilto vandens, pagardinti druska. Padėti pusvalandžiui šiltoje vietoje, kad tešla dvigubai pakiltų.
Šaukštu tešlą dėti į keptuvėje įkaitintą aliejų, sklindžius apskrudinti iš abiejų pusių. Ant sklindžių dėti lašišos riekelę, grietinės, pagardinti grūstais juodaisiais arba įvairiaspalviais pipirais, papuošti citrinos griežinėlio trikampėliu.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...