1 valgomasis šaukštas | cukrus (sirupas) |
75 mililitrai | ryžiai (trumpieji, smulkūs) |
150 mililitrų | vanduo |
300 mililitrų | pienas |
šiek tiek | druska (1/4) |
1.25 kilogramo | kopūstai (gūžiniai) |
1 valgomasis šaukštas | sojos padažas |
500 - 600 kiaulienos arba kiaulienos, maišytos su jautiena mėsos faršo
2 kiaušiniai
1,5 arb. šaukšt. druskos
0,5 šaukštelio juodųjų pipirų
150 ml vandens arba pieno
Atmatuok ryžius ir vandenį ir virk ant silpnos ugnies apie 10 min. Pridėk pieną ir uždėjus dangtį, tęsk virimą ant silpnos ugnies apie 40 min. Išmaišyk ir leisk ataušti.
Smulkiai supjaustyk kopūstą (geriausia tai daryti pjaustykle) ir, užpylus šaltu, truputį pasūdytu vandeniu, palaikyk 5 minutes.
Kopūstus supilti į kiaurasamtį ir nuvarvinti. Dėti kopūstus į puodą, sumaišyti su sirupu bei soja ir maišant patroškinti iki kopūstai suminkštės.
Mėsos faršą sumaišyti su vandeniu, virtais ryžiais, kiaušiniais, druska ir pipirais (turi būti tepamos konsistensijos).
Dėti pusę troškintų kopūstų į ugniai atsparų indą ir paskleisti, dėti ir išlyginti mėsos faršą ant jų, dėti likusius kopūstus ant viršaus ir išlyginti, truputėlį paspaudžiant.
Kepti apie 45 minutes 175 laipsnių temperatūroje.
Tiekti su virtomis bulvėmis ir bruknių uogiene.
Skanaus!
P.S. Ištroškintus kopūstus patariama ragauti ir pagal skonį paskaninti druska bei juodaisiais pipirais.
Svogūno į faršą nededama.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Karštos paprikų salotos
- Moliūgų blynai
- Čenachai
- Aguročiai su grybais
- Vištienos ir briuselio kopūstų apkepas
- Moliūgų kotletukai
- Lauko čili sriuba
- Vištienos apkepas su cukinija
- Kepti agurkai
- Daržovių troškinys
- Olandiškai kepti svogūnai
- "Laukinė" cukinija
- Įdaryti rauginti agurkai
- Lietiniai blyneliai su kopūstėliais
- Obuolių ir morkų blynai
- Kepti patisonai
- Moliūgų ir obuolių apkepas
- Arvydo troškinti kopūstai su parūkyta dešra
- Daržovių ir mėsos apkepas
- Griežčių apkepas su mėsa
Kopūstų pudingas (Kålpudding)
- Paruošimo laikas:
-
Cukrus, sirupas,
1 valgomasis šaukštas -
Ryžiai, trumpieji, smulkūs,
75 mililitrai -
Vanduo,
150 mililitrų -
Pienas,
300 mililitrų - Druska, 1/4
-
Kopūstai, gūžiniai,
1 ir 1/4 kilogramo -
Sojos padažas,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui:
500 - 600 kiaulienos arba kiaulienos, maišytos su jautiena mėsos faršo
2 kiaušiniai
1,5 arb. šaukšt. druskos
0,5 šaukštelio juodųjų pipirų
150 ml vandens arba pieno
Atmatuok ryžius ir vandenį ir virk ant silpnos ugnies apie 10 min. Pridėk pieną ir uždėjus dangtį, tęsk virimą ant silpnos ugnies apie 40 min. Išmaišyk ir leisk ataušti.
Smulkiai supjaustyk kopūstą (geriausia tai daryti pjaustykle) ir, užpylus šaltu, truputį pasūdytu vandeniu, palaikyk 5 minutes.
Kopūstus supilti į kiaurasamtį ir nuvarvinti. Dėti kopūstus į puodą, sumaišyti su sirupu bei soja ir maišant patroškinti iki kopūstai suminkštės.
Mėsos faršą sumaišyti su vandeniu, virtais ryžiais, kiaušiniais, druska ir pipirais (turi būti tepamos konsistensijos).
Dėti pusę troškintų kopūstų į ugniai atsparų indą ir paskleisti, dėti ir išlyginti mėsos faršą ant jų, dėti likusius kopūstus ant viršaus ir išlyginti, truputėlį paspaudžiant.
Kepti apie 45 minutes 175 laipsnių temperatūroje.
Tiekti su virtomis bulvėmis ir bruknių uogiene.
Skanaus!
P.S. Ištroškintus kopūstus patariama ragauti ir pagal skonį paskaninti druska bei juodaisiais pipirais.
Svogūno į faršą nededama.
Komentarai (3)
-
(anonimas)
2011-09-09 19:22
tai labai skanu ypac valgant su virtom bulvem ir rudu padazu ;-)
-
frikas
2010-08-29 12:57
=]] o pats bandei ka sukurei. hurmaninis patiekalas . fe