Padažui reikės: 3 šaukštai miltų, 2 šaukštai sviesto, 2 šaukštai grietinės, 3 stiklinės grybų nuoviro.
Išvirti baravykai sumalami ir ištrinami su sviestu. Pridedama: kiaušinių tryniai, miltų, grietinės, išplakti baltymai. Viskas pasūdoma. Paruošta masė šaukšteliu leidžiama į pasūdytą verdantį vandenį. Kai iškyla, kukuliai išgriebiami, sudedami į pašildytą gilų ugniai atsparų pusdubenį.
Padažui įpilama truputį grybų nuoviro, sudedami svieste pakepinti miltai, kaitinama, vėliau pamažu supilamas visas nuoviras. Tada užvirinama. Padažui sutirštėjus, viskas pagardinama sviestu, grietine. Padažą galima užpilti ant kukulių arba tiekti atskirai padažinėje.
Džiovintų baravykų kukuliai
INGREDIENTAI:
10 vienetų | baravykai (džiovinti) |
4 valgomieji šaukštai | sviestas |
2 vienetai | kiaušiniai |
2 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
1 stiklinė | grietinė |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kiaušinių ir rūkyto bekono salotos ant prancūziško batono riekelių
- Labai skanūs sumuštiniai
- Moliūgo, pomidoro ir gorgoncolos sūrio bruskėtas
- Omletas mažiesiems
- Šventiniai braškių vėrinukai
- Žuvis tešloje
- Šventinis lavašo vyniotinis
- Kepenų paštetas
- Sūrio ir krabų lazdelių sumuštiniai
- Kepta duona su įmantriu padažu
- Vyniotinis "Siurprizas"
- Pomidorų užkandėlė su mocarela
- Duona su įdaru
- Ant grotelių keptos daržovės
- Braškės šokolade
- Karštas aštrus užkandis iš pupelių
- Paprikos užkandėlė su varške
- Apkeptas sūris
- Burokėlių ir svogūnų puokštė
- Marinuota saldžiarūgšti silkė
Džiovintų baravykų kukuliai
Komentarai:
6
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
-
Baravykai, džiovinti,
10 vienetų -
Sviestas,
4 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Kvietiniai miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Grietinė,
1 stiklinė - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Padažui reikės: 3 šaukštai miltų, 2 šaukštai sviesto, 2 šaukštai grietinės, 3 stiklinės grybų nuoviro.
Išvirti baravykai sumalami ir ištrinami su sviestu. Pridedama: kiaušinių tryniai, miltų, grietinės, išplakti baltymai. Viskas pasūdoma. Paruošta masė šaukšteliu leidžiama į pasūdytą verdantį vandenį. Kai iškyla, kukuliai išgriebiami, sudedami į pašildytą gilų ugniai atsparų pusdubenį.
Padažui įpilama truputį grybų nuoviro, sudedami svieste pakepinti miltai, kaitinama, vėliau pamažu supilamas visas nuoviras. Tada užvirinama. Padažui sutirštėjus, viskas pagardinama sviestu, grietine. Padažą galima užpilti ant kukulių arba tiekti atskirai padažinėje.
Reklama:
Komentarai (6)
-
Stase
2010-09-12 22:33
dar nebandziau bet turetu buti labai skanu
-
Stase
2010-09-12 22:32
dar nebandziau bet turetu buti labai skanu
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...