Padažui reikės: 3 šaukštai miltų, 2 šaukštai sviesto, 2 šaukštai grietinės, 3 stiklinės grybų nuoviro.
Išvirti baravykai sumalami ir ištrinami su sviestu. Pridedama: kiaušinių tryniai, miltų, grietinės, išplakti baltymai. Viskas pasūdoma. Paruošta masė šaukšteliu leidžiama į pasūdytą verdantį vandenį. Kai iškyla, kukuliai išgriebiami, sudedami į pašildytą gilų ugniai atsparų pusdubenį.
Padažui įpilama truputį grybų nuoviro, sudedami svieste pakepinti miltai, kaitinama, vėliau pamažu supilamas visas nuoviras. Tada užvirinama. Padažui sutirštėjus, viskas pagardinama sviestu, grietine. Padažą galima užpilti ant kukulių arba tiekti atskirai padažinėje.
Džiovintų baravykų kukuliai
INGREDIENTAI:
10 vienetų | baravykai (džiovinti) |
4 valgomieji šaukštai | sviestas |
2 vienetai | kiaušiniai |
2 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
1 stiklinė | grietinė |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
- Krepšelis su ZIGMO sūdyta lašišos file
- Užkandėlė su rūkyta žuvimi
- Antienos filė su traškučiais ir ožkos pieno sūriu
- Lašišos sumuštinukai
- Karališkos krevetės paprastai
- Skrebučiai su užtepėle
- Sluoksniuotas traškus tešlainių desertas su "POÉMA Creme" (pagal Darių Dabrovolską)
- Žavesio skaniausi sumuštinukai
- Skanios "Bačkutės"
- Fokačija su pagardais
- Kiaulienos sprandinės vyniotinis
- Užtepėlė su krabais
- Žiemos skanumynas
- Bulvių traškučiai
- Valgomos „Musmirės“
- Lavašo suktinukai su krabų lazdelėmis
- Pyragėliai su žuvimi
- Kiškienos paštetas
- Migdolinės pelytės
- Obuoliai tešloje
Džiovintų baravykų kukuliai
Komentarai:
6
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
-
Baravykai, džiovinti,
10 vienetų -
Sviestas,
4 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Kvietiniai miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Grietinė,
1 stiklinė - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Padažui reikės: 3 šaukštai miltų, 2 šaukštai sviesto, 2 šaukštai grietinės, 3 stiklinės grybų nuoviro.
Išvirti baravykai sumalami ir ištrinami su sviestu. Pridedama: kiaušinių tryniai, miltų, grietinės, išplakti baltymai. Viskas pasūdoma. Paruošta masė šaukšteliu leidžiama į pasūdytą verdantį vandenį. Kai iškyla, kukuliai išgriebiami, sudedami į pašildytą gilų ugniai atsparų pusdubenį.
Padažui įpilama truputį grybų nuoviro, sudedami svieste pakepinti miltai, kaitinama, vėliau pamažu supilamas visas nuoviras. Tada užvirinama. Padažui sutirštėjus, viskas pagardinama sviestu, grietine. Padažą galima užpilti ant kukulių arba tiekti atskirai padažinėje.
Reklama:
Komentarai (6)
-
Stase
2010-09-12 22:33
dar nebandziau bet turetu buti labai skanu
-
Stase
2010-09-12 22:32
dar nebandziau bet turetu buti labai skanu
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...