
2 vienetai | morkos |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | salierai |
1 vienetas | svogūnai |
30 gramų | sviestas |
2 vienetai | batonas (riekės) |
2 valgomieji šaukštai | razinos |
2 valgomieji šaukštai | krienai (tarkuoti) |
1 kilogramas | jūros lydeka |
2 vienetai | kiaušiniai |
10 gramų | želatina |
1 valgomasis šaukštas | pomidorų padažas |
šiek tiek | aliejaus |
1 stiklinė | pienas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | cukrus |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
šiek tiek | acto |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Omleto keksiukai
-
Traškus užkandis prie alaus
-
Silkė su porais, salierais ir majonezu
-
Kesadilijos su kumpiu ir daržovėmis
-
Karamelizuotos ančiukų širdelės
-
Silkė su pomidorais
-
"Firminė" bulvytė
-
Virtinukai iš SPELTOS miltų su varškės ir špinatų įdaru
-
Valentino sumuštinukai
-
Krepšeliai su daržovėmis
-
Baltoji trobelė
-
Braškės šokolade
-
Silkė su plakta grietine
-
Pikantiški migdolai
-
Greitas užkandis
-
Įdaryti pomidorai
-
Boružėlės
-
Spalvingi iešmeliai
-
Mėsos ir daržovių drebučiai
-
Krabų lazdelės tešloje
Įdaryta lydeka drebučiuose

-
Morkos,
2 vienetai - Petražolės
- Salierai
-
Svogūnai,
1 vienetas -
Sviestas,
30 gramų -
Batonas, riekės,
2 vienetai -
Razinos,
2 valgomieji šaukštai -
Krienai, tarkuoti,
2 valgomieji šaukštai -
Jūros lydeka,
1 kilogramas -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Želatina,
10 gramų -
Pomidorų padažas,
1 valgomasis šaukštas - Aliejus
-
Pienas,
1 stiklinė - Druska
- Juodieji pipirai
- Cukrus
-
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai - Actas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Lydeka nulupama, išimami kaulai, atskiriama gražiausia filė dalis ir supjaustoma juostelėmis. Likusi lydekos filė sumalama, pridedama piene išmirkyto ir nuspausto batono, smulkiai sukapotų svogūnų (galima truputį svogūną pakepinti svieste, kol suminkštės, bet neparus), juostelėmis supjaustyta filė, razinos, krienai, kiaušinių tryniai, pagardinama ir suvyniojama į lydekos odą. Į aliejum išteptą drobulę sudedama ši žuvies masė, padaromas pailgas volelis, aprišamas ir verdamas su prieskoniais apie 50 min. ant lengvos ugnies. Išvirus išimama, paslegiama, paliekama atvėsti. Tuomet 200 g sultinio iškošiama, pridedama pomidorų padažo, išbrinkinta ir ištirpinta želatina, išplakti baltymai, parūgštinama actu, išplakama, dar pakaitinama, perkošiama ir, jei reikia, pagardinama. Ataušusį žuvis išimama iš drobės, supjaustoma skersai 1 cm storio gabalėliais, sudedama į pusdubenį ir užpilama stingstančiais drebučiais.