Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.
Juodųjų serbentų džemas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
| 1 kilogramas | juodieji serbentai |
| 1.25 kilogramo | cukrus |
| 0.75 stiklinės | vanduo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Aviečių marmeladas
-
Bulgariški marinuoti agurkėliai
-
Konservuoti kopūstai
-
Mėlynių kompotas
-
šparaginės pupelės - marinate
-
Svarainių kompotas
-
Braškių uogienė
-
Cukinijų- ananasų konservai
-
Konservuoti žiediniai kopūstai
-
Lietuviška obuolienė
-
Konservuoti pomidorai
-
Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai
-
Konservuoti grybai
-
Braškinė uogienė
-
Juodų serbentų uogienė
-
Konservuoti aštrūs baklažanai
-
Juodųjų serbentų kompotas
-
Cukinijų desertas 'dovana iš virtuvės'
-
Konservuoti pomidorai
-
Troškinti kopūstai su pomidorų padažu
Juodųjų serbentų džemas
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Juodieji serbentai,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 ir 1/4 kilogramo -
Vanduo,
3/4 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
