Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.

Juodųjų serbentų džemas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | juodieji serbentai |
1.25 kilogramo | cukrus |
0.75 stiklinės | vanduo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Aviečių džemas
-
Pomidorai savo sultyse be odelių
-
Slyvų ir moliūgų uogienė
-
Erškėtrožių uogienė
-
Marinuoti grybai
-
Šparaginės pupelės žiemai
-
Ievos uogienė
-
Braškių uogienė
-
Paprasta vyšnių uogienė
-
Žemuogių uogienė
-
Marinuoti žiediniai kopūstai
-
Vyšnių uogienė 2
-
Braškių uogienė
-
Konservuoti baklažanai su daržovėmis
-
Aviečių marmeladas
-
Konservuoti kopūstai
-
Slyvų - aronijų kompotas
-
Rabarbarai žiemai
-
Raudonųjų serbentų drebučiai su vanile
-
Juodųjų serbentų uogienė
Juodųjų serbentų džemas
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Juodieji serbentai,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 ir 1/4 kilogramo -
Vanduo,
3/4 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...