Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.

Juodųjų serbentų džemas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | juodieji serbentai |
1.25 kilogramo | cukrus |
0.75 stiklinės | vanduo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Braškių kompotas
-
Konservuoti aštrūs baklažanai
-
Padažas "Uncle Ben's"
-
Konservuoti baklažanai su daržovėmis
-
Vasaros gėrybių lečo Rugpjūtis
-
Kiauliena drebučiuose
-
Kaukazinių slyvaičių tyrė
-
Slyvos bruknėse
-
Šaltalankio uogienė
-
Bulgariški marinuoti agurkėliai
-
Konservuotas vyšnių kompotas
-
Konservuoti grybai
-
Pipirmėtės sultys
-
Gudobelių uogienė
-
Šparaginės pupelės žiemai su pomidorų tyre
-
Juodų serbentų uogienė
-
Braškinė uogienė
-
Aviečių ir baltųjų serbentų uogienė
-
Marinuotos šparaginės pupelės
-
Konservuotos paprikos
Juodųjų serbentų džemas
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Juodieji serbentai,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 ir 1/4 kilogramo -
Vanduo,
3/4 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...