Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.

Juodųjų serbentų džemas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | juodieji serbentai |
1.25 kilogramo | cukrus |
0.75 stiklinės | vanduo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Juodųjų serbentų drebučiai
-
Vynuogių lapuose marinuoti kornišonai
-
Rauginti agurkai
-
Konservuota žuvis greitpuodyje
-
Sūdyti lašinukai cepelinų spirgučiams ar kiaušinienei
-
Grybai svieste
-
Baklažanų ikrai žiemai
-
Žemuogių uogienė
-
Erškėtrožių uogienė
-
Aviečių ir baltųjų serbentų uogienė
-
Bulgariški marinuoti agurkėliai
-
Slyvų kompotas
-
Saldžiarūgštis padažas žiemai
-
Slyvų ir moliūgų uogienė
-
Cukinija iš uogienės ir slyvų
-
Gervuogių kompotas su obuoliais
-
Konservuoti žirneliai
-
Vasaros gėrybių lečo Rugpjūtis
-
Konservuotas kiaulienos troškinys
-
Juodųjų serbentų kompotas
Juodųjų serbentų džemas
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Juodieji serbentai,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 ir 1/4 kilogramo -
Vanduo,
3/4 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...