Kalėdiniai meduoliai
Porcijų skaičius:
8
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų | miltai |
200 gramų | medus |
200 gramų | margarinas |
2 vienetai | kiaušiniai |
200 gramų | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas |
1 arbatinis šaukštelis | gvazdikėliai |
1 arbatinis šaukštelis | kardamonas |
150 gramų | cukraus pudra |
8 arbatiniai šaukšteliai | citrinų sultys |
50 gramų | šokoladas |
1 saujelė | pabarstukai (ar kt. papuošimai) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Medų pašildyti kartu su cukrumi ir margarinu, kol viskas ištirps. Vėliau masę atvėsinti, įmušti kiaušinius bei viską išmaišyti. Suberti miltus su kepimo milteliais bei prieskoniais ir vėl viską išmaišyti. Tešlą valandai įdėti į šaldytuvą.
2.
Ant miltais pabarsytot lentos iškočioti tešlą bei formelėmis išspausti meduolius. Kepti 170 laipsnių orkaitėje apie 10-15 kol gražiai paruduos.
3.
Cukraus pudrą sumaišyti su citrinos sultimis ir juo tepti sausainius ant viršaus barstant papuošimus. Dalį sausainių galima puošti šokoladu išpaišant įvairias figūras.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sausainiai macarons
- Šokoladiniai sausainukai
- Morkų sausainiai
- Sausainiai spalvoti
- Sausainiai su baltuoju ir juoduoju šokoladu
- Sausainiai su sėklomis “Sveikuoliai”
- Songoko sausainiai
- Imbieriniai sausainukai
- Sausainiai
- Labai šokoladiniai amerikietiški sausainiai
- Sausainiai
- Sausainiai "paršiukai"
- Morenginiai sausainiai
- Imbieriniai sausainiai
- Traškūs sausainiai
- Žagarėliai “Gėlytės”
- Trapi širdelė
- Sausainukai su kokosų drožlėmis
- Paplotėliai su bananais
- Žiedeliai
Kalėdiniai meduoliai
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Miltai,
500 gramų -
Medus,
200 gramų -
Margarinas,
200 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Cukrus,
200 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Gvazdikėliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Kardamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Cukraus pudra,
150 gramų -
Citrinų sultys,
8 arbatiniai šaukšteliai -
Šokoladas,
50 gramų -
Pabarstukai, ar kt. papuošimai,
1 saujelė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Medų pašildyti kartu su cukrumi ir margarinu, kol viskas ištirps. Vėliau masę atvėsinti, įmušti kiaušinius bei viską išmaišyti. Suberti miltus su kepimo milteliais bei prieskoniais ir vėl viską išmaišyti. Tešlą valandai įdėti į šaldytuvą.
Ant miltais pabarsytot lentos iškočioti tešlą bei formelėmis išspausti meduolius. Kepti 170 laipsnių orkaitėje apie 10-15 kol gražiai paruduos.
Cukraus pudrą sumaišyti su citrinos sultimis ir juo tepti sausainius ant viršaus barstant papuošimus. Dalį sausainių galima puošti šokoladu išpaišant įvairias figūras.
Reklama:
Komentarai (2)
-
Vitenis
2014-12-13 17:07
Buvo labai rugstu :/
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...