![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
Kepeninis paštetas su putpelių kiaušinukais
Porcijų skaičius:
10
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
800 gramų | kiaulės kepenys |
10 vienetų | putpelės kiaušiniai (virtų) |
70 gramų | grietinėlės, 35% |
50 gramų | sviestas |
2 vienetai | svogūnai |
1 vienetas | kiaušiniai |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
4 žiupsneliai | lauro lapų |
3 žiupsneliai | juodieji pipirai |
3 žiupsneliai | penkių pipirų mišinys |
3 žiupsneliai | bazilikas |
2 žiupsneliai | mairūnas |
2 žiupsneliai | rozmarinas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Išmirkytas kiaulės ar vištos kepenis išvirti, bet nepervirti, vandenyje su druska, juodaisiais pipirais ir lapeliais.
2.
Pravėsintas kepenis sumalti. Sudėti svieste pakepintą svogūną, žalią kiaušinį, išmaišytą su grietinėle, druskos šaukštelį, likusius prieskonius. Labai gerai išmaišyti.
3.
Pusę masės kloti ant folijos, sudėti virtus putpelės kiaušinukus, užkloti likusiu paštetu. Suteikti pailgą formą, suvynioti į foliją ir kepti orkaitėje apie 20 minučių. Arba kepti formoje.
4.
Galima valgyti tiek šiltą, tiek šaltą, bet šaltas geriau pjaustosi.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Įdaryti kiaušiniai "Musmirės"
-
Blynelių suktinukai su lašiša ir žirnelių kremu
-
Olandiška silkė
-
Įdaryti kiaušiniai
-
Gardieji sumuštiniai "Arbūzinukai"
-
Dešriukai
-
Pusryčiai "Dopingas"
-
Šventinis lavašo vyniotinis
-
Vėrinukai su lašiša
-
Vegetariška avokado užtepėlė su alyvuogėmis
-
Šokoladinės vynuogės
-
Kepenėlių tortas
-
Perverti sumuštinukai švediškam stalui
-
Vištienos šaltiena su daržovėmis „Velykų sala“
-
Helovyno voriukai
-
Olgos šventinė silkutė
-
Užkandžiai su faršu ir sūriu
-
Boružėlės
-
Varškės sūris su kmynais
-
Baltoji trobelė
Kepeninis paštetas su putpelių kiaušinukais
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kiaulės kepenys,
800 gramų -
Putpelės kiaušiniai, virtų,
10 vienetų -
Grietinėlė, 35%,
70 gramų -
Sviestas,
50 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Lauro lapai,
4 žiupsneliai -
Juodieji pipirai,
3 žiupsneliai -
Penkių pipirų mišinys,
3 žiupsneliai -
Bazilikas,
3 žiupsneliai -
Mairūnas,
2 žiupsneliai -
Rozmarinas,
2 žiupsneliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Zita
Gaminimo eiga:
Išmirkytas kiaulės ar vištos kepenis išvirti, bet nepervirti, vandenyje su druska, juodaisiais pipirais ir lapeliais.
Pravėsintas kepenis sumalti. Sudėti svieste pakepintą svogūną, žalią kiaušinį, išmaišytą su grietinėle, druskos šaukštelį, likusius prieskonius. Labai gerai išmaišyti.
Pusę masės kloti ant folijos, sudėti virtus putpelės kiaušinukus, užkloti likusiu paštetu. Suteikti pailgą formą, suvynioti į foliją ir kepti orkaitėje apie 20 minučių. Arba kepti formoje.
Galima valgyti tiek šiltą, tiek šaltą, bet šaltas geriau pjaustosi.
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai