
Kepeninis paštetas su putpelių kiaušinukais
Porcijų skaičius:
10
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
800 gramų | kiaulės kepenys |
10 vienetų | putpelės kiaušiniai (virtų) |
70 gramų | grietinėlės, 35% |
50 gramų | sviestas |
2 vienetai | svogūnai |
1 vienetas | kiaušiniai |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
4 žiupsneliai | lauro lapų |
3 žiupsneliai | juodieji pipirai |
3 žiupsneliai | penkių pipirų mišinys |
3 žiupsneliai | bazilikas |
2 žiupsneliai | mairūnas |
2 žiupsneliai | rozmarinas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Išmirkytas kiaulės ar vištos kepenis išvirti, bet nepervirti, vandenyje su druska, juodaisiais pipirais ir lapeliais.
2.
Pravėsintas kepenis sumalti. Sudėti svieste pakepintą svogūną, žalią kiaušinį, išmaišytą su grietinėle, druskos šaukštelį, likusius prieskonius. Labai gerai išmaišyti.
3.
Pusę masės kloti ant folijos, sudėti virtus putpelės kiaušinukus, užkloti likusiu paštetu. Suteikti pailgą formą, suvynioti į foliją ir kepti orkaitėje apie 20 minučių. Arba kepti formoje.
4.
Galima valgyti tiek šiltą, tiek šaltą, bet šaltas geriau pjaustosi.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Lavašo suktinukai su krabų lazdelėmis
-
Silkė su daržovėmis
-
Kepenėlių vyniotinis su kiaušinių
-
Vytintos dešros
-
Sultingas Kebabas
-
Krabų lazdelėmis įdaryti kiaušiniai
-
Kiaušinių ir sūrio vyniotinis su faršu
-
Užkanda "Braškės"
-
Vaisių vėrinukai pagardinti saldžiarūgščiu medaus padažu
-
Sveiki brokolių rutuliukai
-
Antienos filė su traškučiais ir ožkos pieno sūriu
-
Liežuvio užkandėlė
-
Vėrinukai su lašiša
-
Agurkų užkandis su varškės mase
-
Kepenėlių tortas
-
Naminis varškės sūris
-
Kiaušinukai Kūčioms
-
Greitai įdaryti kiaušiniai
-
Skanieji įdaryti kiaušiniai
-
Užkandis "Margas pavasario stalas"
Kepeninis paštetas su putpelių kiaušinukais
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kiaulės kepenys,
800 gramų -
Putpelės kiaušiniai, virtų,
10 vienetų -
Grietinėlė, 35%,
70 gramų -
Sviestas,
50 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Lauro lapai,
4 žiupsneliai -
Juodieji pipirai,
3 žiupsneliai -
Penkių pipirų mišinys,
3 žiupsneliai -
Bazilikas,
3 žiupsneliai -
Mairūnas,
2 žiupsneliai -
Rozmarinas,
2 žiupsneliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Zita
Gaminimo eiga:
Išmirkytas kiaulės ar vištos kepenis išvirti, bet nepervirti, vandenyje su druska, juodaisiais pipirais ir lapeliais.
Pravėsintas kepenis sumalti. Sudėti svieste pakepintą svogūną, žalią kiaušinį, išmaišytą su grietinėle, druskos šaukštelį, likusius prieskonius. Labai gerai išmaišyti.
Pusę masės kloti ant folijos, sudėti virtus putpelės kiaušinukus, užkloti likusiu paštetu. Suteikti pailgą formą, suvynioti į foliją ir kepti orkaitėje apie 20 minučių. Arba kepti formoje.
Galima valgyti tiek šiltą, tiek šaltą, bet šaltas geriau pjaustosi.
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai