
Kepta avienos nugarinė
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
800 gramų | avienos (nugarinė) |
20 gramų | taukai (kiaulių) |
2 vienetai | morkos |
šiek tiek | petražolės |
1 vienetas | salierai |
1 vienetas | poras |
2 vienetai | svogūnai |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
šiek tiek | lauro lapų |
šiek tiek | druska |
1.5 stiklinės | acto (atskiestas 1:3) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Mėsa 1—2 dienas palaikoma acto ar įprastame mėsos marinate. Vėliau nusausinama, apibarstoma druska su maltais prieskoniais, dedama į keptuvą su trupučiu riebalų ir kepama orkaitėje ar krosnyje apie 1 val., palaistant esamu skysčiu. Vietoj išgaravusio skysčio įpilama sultinio ar karšto vandens. Prieš baigiant kepti, sudedamos susmulkintos prieskoninės daržovės ir dar patroškinama, kol daržovės suminkštėja. Iškepta aviena supjaustoma griežinėliais, sudedama į pakaitintą pusdubenį, apdedama virtomis ar keptomis bulvėmis, keptais svogūnais ir tiekiama su iškoštu ir pagardintu padažu, kuriame kepė. Padažą galima paduoti ir atskirai padažinėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištos blauzdelės
-
Kepsniukai folijoje
-
Ryžiai kiniškai su kukurūzais ir kalendromis
-
Jautienos muštinis su svogūnais
-
Lazanija su sūriu ir kiauliena
-
Šutinta kiškiena
-
Šašlykai garstyčių marinate
-
Viščiukas citrininis
-
Blynai su razinom ir migdolais
-
Labai paprasti koldūnai
-
Skanutėlis kiaulienos šašlykas
-
Grilyje kepti vištienos kepsneliai su šviežiomis salotomis
-
Svogūnų pyragas
-
Lašišos kepsneliai
-
Keptos česnakinės bulvės
-
Įdaryta antis
-
Žuvis padaže
-
Vištienos filė šašlykas
-
Troškinta triušiena
-
Jautiena kiniškai
Kepta avienos nugarinė
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Aviena, nugarinė,
800 gramų -
Taukai (kiaulių),
20 gramų -
Morkos,
2 vienetai - Petražolės
-
Salierai,
1 vienetas -
Poras,
1 vienetas -
Svogūnai,
2 vienetai - Juodieji pipirai, malti
- Lauro lapai
- Druska
-
Actas, atskiestas 1:3,
1.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Mėsa 1—2 dienas palaikoma acto ar įprastame mėsos marinate. Vėliau nusausinama, apibarstoma druska su maltais prieskoniais, dedama į keptuvą su trupučiu riebalų ir kepama orkaitėje ar krosnyje apie 1 val., palaistant esamu skysčiu. Vietoj išgaravusio skysčio įpilama sultinio ar karšto vandens. Prieš baigiant kepti, sudedamos susmulkintos prieskoninės daržovės ir dar patroškinama, kol daržovės suminkštėja. Iškepta aviena supjaustoma griežinėliais, sudedama į pakaitintą pusdubenį, apdedama virtomis ar keptomis bulvėmis, keptais svogūnais ir tiekiama su iškoštu ir pagardintu padažu, kuriame kepė. Padažą galima paduoti ir atskirai padažinėje.
Reklama:
Komentarai (3)
-
Ivetukas
2011-06-17 12:40
sekmadieni Gustavas tokia gi kepe ;-)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...