Kepta avienos nugarinė
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
800 gramų | avienos (nugarinė) |
20 gramų | taukai (kiaulių) |
2 vienetai | morkos |
šiek tiek | petražolės |
1 vienetas | salierai |
1 vienetas | poras |
2 vienetai | svogūnai |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
šiek tiek | lauro lapų |
šiek tiek | druska |
1.5 stiklinės | acto (atskiestas 1:3) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Mėsa 1—2 dienas palaikoma acto ar įprastame mėsos marinate. Vėliau nusausinama, apibarstoma druska su maltais prieskoniais, dedama į keptuvą su trupučiu riebalų ir kepama orkaitėje ar krosnyje apie 1 val., palaistant esamu skysčiu. Vietoj išgaravusio skysčio įpilama sultinio ar karšto vandens. Prieš baigiant kepti, sudedamos susmulkintos prieskoninės daržovės ir dar patroškinama, kol daržovės suminkštėja. Iškepta aviena supjaustoma griežinėliais, sudedama į pakaitintą pusdubenį, apdedama virtomis ar keptomis bulvėmis, keptais svogūnais ir tiekiama su iškoštu ir pagardintu padažu, kuriame kepė. Padažą galima paduoti ir atskirai padažinėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pikantiški ryžiai su apelsinais
- Pyragas su mėsa
- Varškės apkepėlis
- Kiaulienos šašlykas su medumi
- Keptas jautienos kumpis
- Sparneliai po morkų ir pievagrybių patalu
- Jautienos kepsnys
- Menkės kotletukai
- Vištienos užkepėlė
- Jūros gėrybių šašlykas
- Makaronai su faršu
- Vištienos sparneliai su medumi
- Įdarytos paprikos
- Itališki koldūnai
- Orkaitėje kepta lašiša su garstyčiomis ir česnaku
- Krevetės su feta sūriu
- Kepta žąsiena su slyvų padažu
- Sūrio ir makaronų apkepas
- Lašišos vėrinukai
- Žuvų piršteliai (naminiai)
Kepta avienos nugarinė
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Aviena, nugarinė,
800 gramų -
Taukai (kiaulių),
20 gramų -
Morkos,
2 vienetai - Petražolės
-
Salierai,
1 vienetas -
Poras,
1 vienetas -
Svogūnai,
2 vienetai - Juodieji pipirai, malti
- Lauro lapai
- Druska
-
Actas, atskiestas 1:3,
1.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Mėsa 1—2 dienas palaikoma acto ar įprastame mėsos marinate. Vėliau nusausinama, apibarstoma druska su maltais prieskoniais, dedama į keptuvą su trupučiu riebalų ir kepama orkaitėje ar krosnyje apie 1 val., palaistant esamu skysčiu. Vietoj išgaravusio skysčio įpilama sultinio ar karšto vandens. Prieš baigiant kepti, sudedamos susmulkintos prieskoninės daržovės ir dar patroškinama, kol daržovės suminkštėja. Iškepta aviena supjaustoma griežinėliais, sudedama į pakaitintą pusdubenį, apdedama virtomis ar keptomis bulvėmis, keptais svogūnais ir tiekiama su iškoštu ir pagardintu padažu, kuriame kepė. Padažą galima paduoti ir atskirai padažinėje.
Reklama:
Komentarai (3)
-
Ivetukas
2011-06-17 12:40
sekmadieni Gustavas tokia gi kepe ;-)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...