Kepta avienos nugarinė
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
| 800 gramų | avienos (nugarinė) |
| 20 gramų | taukai (kiaulių) |
| 2 vienetai | morkos |
| šiek tiek | petražolės |
| 1 vienetas | salierai |
| 1 vienetas | poras |
| 2 vienetai | svogūnai |
| šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
| šiek tiek | lauro lapų |
| šiek tiek | druska |
| 1.5 stiklinės | acto (atskiestas 1:3) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Mėsa 1—2 dienas palaikoma acto ar įprastame mėsos marinate. Vėliau nusausinama, apibarstoma druska su maltais prieskoniais, dedama į keptuvą su trupučiu riebalų ir kepama orkaitėje ar krosnyje apie 1 val., palaistant esamu skysčiu. Vietoj išgaravusio skysčio įpilama sultinio ar karšto vandens. Prieš baigiant kepti, sudedamos susmulkintos prieskoninės daržovės ir dar patroškinama, kol daržovės suminkštėja. Iškepta aviena supjaustoma griežinėliais, sudedama į pakaitintą pusdubenį, apdedama virtomis ar keptomis bulvėmis, keptais svogūnais ir tiekiama su iškoštu ir pagardintu padažu, kuriame kepė. Padažą galima paduoti ir atskirai padažinėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištienos kulšelės su bulvėmis
-
Kopūstų blyneliai
-
Ežero šašlykas
-
Baklažano suktinukai užkepti su kumpiu ir sūriu
-
Spageti Carbonara
-
Faršo vyniotinis „Morkų juosta“
-
Balandėliai su daržovių įdaru
-
Švediški bulviniai blynai
-
Kepta žuvis su petražolėmis
-
Apelsininė lašiša
-
Skanūs kumpeliai su medaus aromatu
-
Virdžinijos kumpis
-
Šutinta kiaulės galva su kopūstais
-
Sūrio ir kiaušinių vyniotinis
-
Vidos tinginėliai
-
Krevetės su feta sūriu
-
Šutinta stirniena
-
Troškintas lynas
-
Olandiškai kepti svogūnai
-
Mėsos - daržovių troškinys
Kepta avienos nugarinė
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Aviena, nugarinė,
800 gramų -
Taukai (kiaulių),
20 gramų -
Morkos,
2 vienetai - Petražolės
-
Salierai,
1 vienetas -
Poras,
1 vienetas -
Svogūnai,
2 vienetai - Juodieji pipirai, malti
- Lauro lapai
- Druska
-
Actas, atskiestas 1:3,
1.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Mėsa 1—2 dienas palaikoma acto ar įprastame mėsos marinate. Vėliau nusausinama, apibarstoma druska su maltais prieskoniais, dedama į keptuvą su trupučiu riebalų ir kepama orkaitėje ar krosnyje apie 1 val., palaistant esamu skysčiu. Vietoj išgaravusio skysčio įpilama sultinio ar karšto vandens. Prieš baigiant kepti, sudedamos susmulkintos prieskoninės daržovės ir dar patroškinama, kol daržovės suminkštėja. Iškepta aviena supjaustoma griežinėliais, sudedama į pakaitintą pusdubenį, apdedama virtomis ar keptomis bulvėmis, keptais svogūnais ir tiekiama su iškoštu ir pagardintu padažu, kuriame kepė. Padažą galima paduoti ir atskirai padažinėje.
Reklama:
Komentarai (3)
-
Ivetukas
2011-06-17 12:40
sekmadieni Gustavas tokia gi kepe ;-)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
