
Kepta avienos nugarinė
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
800 gramų | avienos (nugarinė) |
20 gramų | taukai (kiaulių) |
2 vienetai | morkos |
šiek tiek | petražolės |
1 vienetas | salierai |
1 vienetas | poras |
2 vienetai | svogūnai |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
šiek tiek | lauro lapų |
šiek tiek | druska |
1.5 stiklinės | acto (atskiestas 1:3) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Mėsa 1—2 dienas palaikoma acto ar įprastame mėsos marinate. Vėliau nusausinama, apibarstoma druska su maltais prieskoniais, dedama į keptuvą su trupučiu riebalų ir kepama orkaitėje ar krosnyje apie 1 val., palaistant esamu skysčiu. Vietoj išgaravusio skysčio įpilama sultinio ar karšto vandens. Prieš baigiant kepti, sudedamos susmulkintos prieskoninės daržovės ir dar patroškinama, kol daržovės suminkštėja. Iškepta aviena supjaustoma griežinėliais, sudedama į pakaitintą pusdubenį, apdedama virtomis ar keptomis bulvėmis, keptais svogūnais ir tiekiama su iškoštu ir pagardintu padažu, kuriame kepė. Padažą galima paduoti ir atskirai padažinėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Troškinta žuvis
-
Kepsninės dešrelės su sūriu ir petražolėmis
-
Višta rankovėje
-
Bulvių, įdarytų mėsa, troškinys
-
Vyniotinis "Siurprizas"
-
Poniatovskio koldūnai su baravykais
-
Blyneliai su vaisiais ir šokoladu
-
Aštrus guliašas
-
Suvyniotos dešrelės
-
Vištiena garų puode
-
Naminės mini tortilijos
-
Pikantiški kalakutienos šašlykai
-
Keptos cukinijos
-
Ryžiai su kiaušiniais
-
Veršienos kumpis su obuoliais
-
Rūkytas Karpis
-
Kiaulienos troškinys
-
Vištienos filė suktinukai
-
Netikras zuikis su vištiena
-
Žemaičių blynai
Kepta avienos nugarinė
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Aviena, nugarinė,
800 gramų -
Taukai (kiaulių),
20 gramų -
Morkos,
2 vienetai - Petražolės
-
Salierai,
1 vienetas -
Poras,
1 vienetas -
Svogūnai,
2 vienetai - Juodieji pipirai, malti
- Lauro lapai
- Druska
-
Actas, atskiestas 1:3,
1.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Mėsa 1—2 dienas palaikoma acto ar įprastame mėsos marinate. Vėliau nusausinama, apibarstoma druska su maltais prieskoniais, dedama į keptuvą su trupučiu riebalų ir kepama orkaitėje ar krosnyje apie 1 val., palaistant esamu skysčiu. Vietoj išgaravusio skysčio įpilama sultinio ar karšto vandens. Prieš baigiant kepti, sudedamos susmulkintos prieskoninės daržovės ir dar patroškinama, kol daržovės suminkštėja. Iškepta aviena supjaustoma griežinėliais, sudedama į pakaitintą pusdubenį, apdedama virtomis ar keptomis bulvėmis, keptais svogūnais ir tiekiama su iškoštu ir pagardintu padažu, kuriame kepė. Padažą galima paduoti ir atskirai padažinėje.
Reklama:
Komentarai (3)
-
Ivetukas
2011-06-17 12:40
sekmadieni Gustavas tokia gi kepe ;-)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...