Lašiniai supjaustomi pailgais ruoželiais ir susmaigstomi į mėsą, įtrintą druska bei pipirais. Kepama karštoje orkaitėje apie 1-2 val., pridėjus supjaustytų prieskoninių daržovių, įpylus karšto vandens ir sultinio. Jei šakutės lengvai lenda į mėsą ir pasirodo šviesus skystis, vadinasi, kepsnys iškepęs. Per ilgai keptas kepsnys būna sausas.
Galima veršieną su prieskoninėmis daržovėmis ir ištroškinti. Tuomet atvėsusi veršiena supjaustoma griežinėliais. Kiekvienas jų plonai patepamas sviestu ir apibarstomas tarkuotu sūriu. Griežinėliai išdėliojami plokščioje lėkštėje vainiku, į vidurį pridedama žirnelių, papuošiama petražolių ir salotų lapeliais.
Keptos veršienos šlaunelės
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | veršiena (šlaunelės) |
100 gramų | kiaulienos lašiniai (šviežių ar rūkytų) |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | salierai |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
- Italijos kukuliai
- Kiaulienos kepsnys su sūrio plutele
- Itališkų makaronų apkepas, Lazanija
- Balandėliai pagal Vidą
- Holishki (balandėliai)
- Šašlykai su granatų sulčių padažu
- Mėsos ir daržovių drebučiai
- Aštroki šašlykai
- Keptas kiškis
- Kopūstainiai su mėsa
- Aštrus šašlykas
- Kotletukai su sūriu
- Jautienos "Fajitas" / Fajitas de res
- Naminiai mėsainiai su ant grilio kepta mėsyte
- Egzotiškas karbonadas
- Rostbifas
- Kiaulienos ir bulvių su brokoliais duetas
- Mėsos apkepas
- Įdarytas netikras zuikis
- Šašlykai alaus marinate
Keptos veršienos šlaunelės
Komentarai:
6
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Veršiena, šlaunelės,
1 kilogramas -
Kiaulienos lašiniai, šviežių ar rūkytų,
100 gramų -
Morkos,
1 vienetas -
Salierai,
1 vienetas - Petražolės
- Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Lašiniai supjaustomi pailgais ruoželiais ir susmaigstomi į mėsą, įtrintą druska bei pipirais. Kepama karštoje orkaitėje apie 1-2 val., pridėjus supjaustytų prieskoninių daržovių, įpylus karšto vandens ir sultinio. Jei šakutės lengvai lenda į mėsą ir pasirodo šviesus skystis, vadinasi, kepsnys iškepęs. Per ilgai keptas kepsnys būna sausas.
Galima veršieną su prieskoninėmis daržovėmis ir ištroškinti. Tuomet atvėsusi veršiena supjaustoma griežinėliais. Kiekvienas jų plonai patepamas sviestu ir apibarstomas tarkuotu sūriu. Griežinėliai išdėliojami plokščioje lėkštėje vainiku, į vidurį pridedama žirnelių, papuošiama petražolių ir salotų lapeliais.
Reklama:
Komentarai (6)
-
kamane
2014-03-10 18:54
O kur vista?
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...