
1 kilogramas | kiaulienos nugarinė |
1 kilogramas | bulvių (mažos) |
1 arbatinis šaukštelis | čiobreliai (šakelės) |
2 skiltelės | česnakas |
1 arbatinis šaukštelis | džiovintas raudonėlis |
1 saujelė | petražolės (šakelės) |
100 gramų | brinza sūris |
100 gramų | saulėje džiovinti pomidorai |
150 mililitrų | obelių aliejus (rapsų) |
1 žiupsnelis | druska |
500 gramų | rauginti kopūstai |
Autorės receptas
Pasirodo Lietuvos dvaras 19 - 20 a. garsėjo savo sūrinėmis. Šiandien daugelis sūrių tradicijų užmiršta, bet mažosios sūrinės pamažu jas atgaivina. Vienas iš tokių - brinzos sūris. Juo ir įdariau kiaulienos nugarinę. Išties bajoriškas patiekalas :).
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pyragas su kukuliais
-
Bulvių apkepas su šparagais
-
Šeimos pusryčiai "Gėlytės"
-
Kiaulienos šašlykai greitai
-
Griežčių apkepas su mėsa
-
Keptos bulvės su šonine ir sūriu
-
Šašlykai su majonezu
-
Kotletai pomidorų padaže
-
Kiaulienos guliašas
-
Keptos veršienos šlaunelės
-
Kiaulienos kepsneliai su ananasais
-
Musak
-
Kepta kiauliena su raugintais kopūstais
-
Aštroki šašlykai
-
Bajoriškas kugelis su kiaulės koja
-
Pusryčių blynai su mėsa ir kukurūzais
-
Naminiai mėsainiai su ant grilio kepta mėsyte
-
Mėsos kepsniukai su kumpio juostelėmis
-
Purienos
-
Sprandinė kopūsto lape
Kiaulienos nugarinė įdaryta brinzos sūriu

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Kiaulienos nugarinė,
1 kilogramas -
Bulvės, mažos,
1 kilogramas -
Čiobreliai, šakelės,
1 arbatinis šaukštelis -
Česnakas,
2 skiltelės -
Džiovintas raudonėlis,
1 arbatinis šaukštelis -
Petražolės, šakelės,
1 saujelė -
Brinza sūris,
100 gramų -
Saulėje džiovinti pomidorai,
100 gramų -
Obelių aliejus, rapsų,
150 mililitrų -
Druska,
1 žiupsnelis -
Rauginti kopūstai,
500 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Supjaustome kubeliais sūrį, džiovintus pomidorus, sviestą ir petražoles. Viską sumaišome ir sudedame į nugarinėje padarytą kišenę. Dedame į kepimo rankovę, surišame ir kepame apie 1 val. (pusvalandį kepu 200 °C temperatūroje, po pusvalandžio sumažinu iki 180 - 170 °C).
Išverdu nedideles bulvytes su lupenomis (verdu trumpai, apie 15 min.), nulupu, apibarstau raudonėliu, čiobreliu, aptepu aliejumi ir dedu kepti į orkaitę likus 20 min. iki kepsnio kepimo pabaigos.
Garnyrui puikiai tiko troškinti kopūstai rapsų aliejuje.
Autorės receptas
Pasirodo Lietuvos dvaras 19 - 20 a. garsėjo savo sūrinėmis. Šiandien daugelis sūrių tradicijų užmiršta, bet mažosios sūrinės pamažu jas atgaivina. Vienas iš tokių - brinzos sūris. Juo ir įdariau kiaulienos nugarinę. Išties bajoriškas patiekalas :).