1 kilogramas | veršienos faršas |
100 gramų | anties (kepenys) |
100 gramų | pistacijos |
200 gramų | grietinėlės, 35% |
3 vienetai | kiaušiniai |
50 gramų | morkos |
100 gramų | batonas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
50 gramų | pienas |
Kriaušių garnyrui pagaminti reiks: 10 kriaušių, 100 g cukraus miltelių, 100 g sviesto, tirštiklio.
Veršienos faršą pasūdykite, įberkite pipirų, įmaišykite išplaktą kiaušinį, įpilkite grietinėlės, įminkykite batono be plutelės ir viską gerai išmaišykite. Ančių kepenėles pamirkykite piene apie pusvalandį - bus trapesnės ir nekarčios. Kepimo formą ištepkite aliejumi ir pabarstykite džiūvėsėliais. Į formą dėkite pusę turimos faršo masės, tada - kepenėles ir pistacijas. Galiausiai sudėkite likusią faršo masę. Kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1,5 valandos. Paruoškite padažą: gervuoges užpilkite vištienos sultiniu, užvirinkite, supilkite raudonąjį vyną, įberkite druskos, pipirų, cukraus, įdėkite tirštiklio.
Paruoškite kriaušę: keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukraus miltelius ir kepkite, kol jie pagels. Tada įdėkite riekutėmis supjaustytą kriaušę ir pakepkite iš abiejų pusių.
Skanaus!
Gaminkite patys arba užsisakykite iš http://www.keptaantis.lt
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šašlykas majonezo marinate
- Naminiai hamburgeriai
- Mėsos - bulvių apkepas
- Mėsos kukuliai su mocarelos įdaru
- Kiaulienos kepsnys su kmynais
- Paprasti balandėliai
- Jautienos nugarinė su daržovėmis
- Faršo, paprikos ir pomidorų apkepas
- Šonkauliukai troškinti pomidorų padaže
- Jautienos steikas RIB EYE citrinų aromate
- Varškės ir maltos mėsos apkepas su sūriu
- Koldūnai su mėsa
- Troškinti įdaryti agurkai
- Su kefyru marinuoti šašlykai
- Aštrus karbonadas
- Jautiena su garstyčių padažu
- Keptas jautienos kumpis
- Tomo šašlykai "Skanumėlis"
- Kiaulienos guliašas
- Šašlykai vyno marinate
Veršienos pyragas, įdarytas pistacijomis ir ančių kepenėlėmis
- Paruošimo laikas:
-
Veršienos faršas,
1 kilogramas -
Antis, kepenys,
100 gramų -
Pistacijos,
100 gramų -
Grietinėlė, 35%,
200 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Morkos,
50 gramų -
Batonas,
100 gramų - Druska
- Juodieji pipirai
-
Pienas,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Padažui paruošti reiks: 200 g gervuogių, 100 g raudonojo vyno, 30 g cukraus, tirštiklio, druskos, pipirų, 200 ml vištienos sultinio.
Kriaušių garnyrui pagaminti reiks: 10 kriaušių, 100 g cukraus miltelių, 100 g sviesto, tirštiklio.
Veršienos faršą pasūdykite, įberkite pipirų, įmaišykite išplaktą kiaušinį, įpilkite grietinėlės, įminkykite batono be plutelės ir viską gerai išmaišykite. Ančių kepenėles pamirkykite piene apie pusvalandį - bus trapesnės ir nekarčios. Kepimo formą ištepkite aliejumi ir pabarstykite džiūvėsėliais. Į formą dėkite pusę turimos faršo masės, tada - kepenėles ir pistacijas. Galiausiai sudėkite likusią faršo masę. Kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1,5 valandos. Paruoškite padažą: gervuoges užpilkite vištienos sultiniu, užvirinkite, supilkite raudonąjį vyną, įberkite druskos, pipirų, cukraus, įdėkite tirštiklio.
Paruoškite kriaušę: keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukraus miltelius ir kepkite, kol jie pagels. Tada įdėkite riekutėmis supjaustytą kriaušę ir pakepkite iš abiejų pusių.
Skanaus!
Gaminkite patys arba užsisakykite iš http://www.keptaantis.lt