Pirma paruošime varškę: ją sudedame į dubenį, įmušame kiaušinius, cukrų, aguonas, vanilinį cukrų, įspaudžiame truputį citrinos sulčių ir nutarkuojame nedaug citrinos žievelės. Viską išmaišome, kad varškė būtų be gumuliukų.
Po to, padarome pagrindą: lydytą sviestą sumaišome su džiūvėsiais arba batono gabaliukais. Šia mase padengiame kepimo forma, ant jo supilame varškės masę ir vėl viską kepame 40 minučių 180 C karštumo orkaitėje.
Išėmus iš orkaitės, ant iškepto apkepo užtepame grietinę, sumaišytą su trupučiu cukraus ir vanilinio cukraus. Įdedame į orkaitę ir pakepame apie 10 minučių, kol gražiai pagels. Tad SKANAUS!!!
Kitoks varškės apkepas
INGREDIENTAI:
| 3 arbatiniai šaukšteliai | aguonų |
| 2 arbatiniai šaukšteliai | vanilinis cukrus |
| 200 gramų | cukrus |
| 250 gramų | grietinė (riebi) |
| 100 gramų | sviestas (lydytas) |
| 160 gramų | džiūvėsėliai (smulkinti) |
| 1 vienetas | citrinos |
| 4 vienetai | kiaušiniai |
| 1 kilogramas | varškė (liesa) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su Ancho aitriosiomis paprikomis
-
Morkų sklindžiai
-
Varškės virtinukai
-
Keptos ančiukų kulšelės
-
Apelsinų marinate kepta višta
-
Aštrus moliūgų troškinys
-
Virtų bulvių blynai
-
Žuvies spurgytės
-
Vištų sparneliai klevų sirupe
-
Totoriška aviena su garstyčių padažu
-
Rudeniško aromato pilnagrūdžiai penne makaronai
-
Gardus vištienos šašlykiukas
-
Terrine kalakutienos ir vištienos
-
Mėsos gabaliukai su bulvėmis folijoje
-
Kėdainių maltinis
-
Šašlykas svogūnų marinate
-
Guliašiukas
-
Su kefyru marinuoti šašlykai
-
Rudeninis laivelis
-
Bulvių ir krabų lazdelių suktinukai
Kitoks varškės apkepas
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
-
Aguonos,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Vanilinis cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Cukrus,
200 gramų -
Grietinė, riebi,
250 gramų -
Sviestas, lydytas,
100 gramų -
Džiūvėsėliai, smulkinti,
160 gramų -
Citrinos,
1 vienetas -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Varškė, liesa,
1 kilogramas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Pirma paruošime varškę: ją sudedame į dubenį, įmušame kiaušinius, cukrų, aguonas, vanilinį cukrų, įspaudžiame truputį citrinos sulčių ir nutarkuojame nedaug citrinos žievelės. Viską išmaišome, kad varškė būtų be gumuliukų.
Po to, padarome pagrindą: lydytą sviestą sumaišome su džiūvėsiais arba batono gabaliukais. Šia mase padengiame kepimo forma, ant jo supilame varškės masę ir vėl viską kepame 40 minučių 180 C karštumo orkaitėje.
Išėmus iš orkaitės, ant iškepto apkepo užtepame grietinę, sumaišytą su trupučiu cukraus ir vanilinio cukraus. Įdedame į orkaitę ir pakepame apie 10 minučių, kol gražiai pagels. Tad SKANAUS!!!
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
