Pirma paruošime varškę: ją sudedame į dubenį, įmušame kiaušinius, cukrų, aguonas, vanilinį cukrų, įspaudžiame truputį citrinos sulčių ir nutarkuojame nedaug citrinos žievelės. Viską išmaišome, kad varškė būtų be gumuliukų.
Po to, padarome pagrindą: lydytą sviestą sumaišome su džiūvėsiais arba batono gabaliukais. Šia mase padengiame kepimo forma, ant jo supilame varškės masę ir vėl viską kepame 40 minučių 180 C karštumo orkaitėje.
Išėmus iš orkaitės, ant iškepto apkepo užtepame grietinę, sumaišytą su trupučiu cukraus ir vanilinio cukraus. Įdedame į orkaitę ir pakepame apie 10 minučių, kol gražiai pagels. Tad SKANAUS!!!
Kitoks varškės apkepas
INGREDIENTAI:
| 3 arbatiniai šaukšteliai | aguonų |
| 2 arbatiniai šaukšteliai | vanilinis cukrus |
| 200 gramų | cukrus |
| 250 gramų | grietinė (riebi) |
| 100 gramų | sviestas (lydytas) |
| 160 gramų | džiūvėsėliai (smulkinti) |
| 1 vienetas | citrinos |
| 4 vienetai | kiaušiniai |
| 1 kilogramas | varškė (liesa) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištienos kotletai su slyvomis
-
Aromatinga ant grotelių kepta žuvis
-
Kugelis
-
Šašlykas kitaip
-
Vištienos krūtinėlė
-
Šonkauliukai troškinti pomidorų padaže
-
Lietiniai su vištiena
-
Antis Velykų stalui
-
Tagliatelle all`astice
-
Sauliaus kibinai
-
Lazanija su veršiena
-
Naminiai mėsainiai su ant grilio kepta mėsyte
-
Lašiša grilyje
-
Blynai su kepenų įdaru
-
Raganos kepsniukas
-
Paprastieji šašlykai
-
Varškėtukai
-
Moliūgų blynai su abrikosais
-
Norvegiška menkė vasariškai
-
Kopūstų blynai
Kitoks varškės apkepas
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
-
Aguonos,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Vanilinis cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Cukrus,
200 gramų -
Grietinė, riebi,
250 gramų -
Sviestas, lydytas,
100 gramų -
Džiūvėsėliai, smulkinti,
160 gramų -
Citrinos,
1 vienetas -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Varškė, liesa,
1 kilogramas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Pirma paruošime varškę: ją sudedame į dubenį, įmušame kiaušinius, cukrų, aguonas, vanilinį cukrų, įspaudžiame truputį citrinos sulčių ir nutarkuojame nedaug citrinos žievelės. Viską išmaišome, kad varškė būtų be gumuliukų.
Po to, padarome pagrindą: lydytą sviestą sumaišome su džiūvėsiais arba batono gabaliukais. Šia mase padengiame kepimo forma, ant jo supilame varškės masę ir vėl viską kepame 40 minučių 180 C karštumo orkaitėje.
Išėmus iš orkaitės, ant iškepto apkepo užtepame grietinę, sumaišytą su trupučiu cukraus ir vanilinio cukraus. Įdedame į orkaitę ir pakepame apie 10 minučių, kol gražiai pagels. Tad SKANAUS!!!
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
