1 kilogramas | grybai |
100 gramų | aliejaus |
3 vienetai | pomidorai |
5 vienetai | kvapieji pipirai |
Švariai nuvalyti ir nuplauti baravykai (gali būti ir kiti grybai) supjaustomi gabaliukais ir sudedami į puodą. Kieti, sveiki pomidorai nulupami ir, išėmus sėklas, supjaustomi kubeliais. Grybai kaitinami be vandens, iki liks ketvirtadalis sulčių, tada sudedama pomidorai, kvapieji pipirai, įpilama aliejaus ir verdama ant mažos ugnies 10 minučių, atsargiai maišant. Po to karšti grybai sudedami į paruoštus stiklainius, pridengiami dangteliais ir kaitinami 100°C temperatūroje puode su vandeniu pirmą dieną 40 minučių, antrą dieną — 20 minučių, po to sandariai uždaromi.
Grybus galima užkonservuoti ir su svogūnais, pomidorais bei aliejumi. Tik tada supjaustyti svogūnai kartu kaitinami su grybais, o vėliau dedami pomidorai, aliejus, druska ir truputis rūgšties. Vietoj pomidorų galima vartoti pomidorų padažą arba sultis.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Konservuoti baklažanai su daržovėmis
- Rauginti agurkėliai
- Pomidorai savo sultyse be odelių
- Konservuotos rūgštynės
- Cukinijų užkandis
- Rūgštynės žiemai
- Marinuoti pievagrybiai
- Sūdytos rūgštynės
- Sūdyti agurkai
- Baklažanų ikrai žiemai
- Konservuoti aguročiai
- Vasara stiklainyje
- Konservuota agurkų mišrainė
- Rauginti agurkai
- Marinuoti pomidorai
- Vynuogių lapuose marinuoti kornišonai
- Skanusis daržovių šašlykas
- Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai
- Marinuoti saldžiarūgščiai grybai
- Konservuotos paprikos su pomidorais
Konservuoti baravykai su pomidorais
- Paruošimo laikas:
-
Grybai,
1 kilogramas -
Aliejus,
100 gramų -
Pomidorai,
3 vienetai -
Kvapieji pipirai,
5 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vienam kilogramui šviežių grybų imama 100 g aliejaus, 2—3 pomidorai, 5 kvapieji pipirai. Jei dedama svogūnų, pipirų nereikia. Svogūnų galima dėti 1—5 galveles. Druskos beriama pagal skonį.
Švariai nuvalyti ir nuplauti baravykai (gali būti ir kiti grybai) supjaustomi gabaliukais ir sudedami į puodą. Kieti, sveiki pomidorai nulupami ir, išėmus sėklas, supjaustomi kubeliais. Grybai kaitinami be vandens, iki liks ketvirtadalis sulčių, tada sudedama pomidorai, kvapieji pipirai, įpilama aliejaus ir verdama ant mažos ugnies 10 minučių, atsargiai maišant. Po to karšti grybai sudedami į paruoštus stiklainius, pridengiami dangteliais ir kaitinami 100°C temperatūroje puode su vandeniu pirmą dieną 40 minučių, antrą dieną — 20 minučių, po to sandariai uždaromi.
Grybus galima užkonservuoti ir su svogūnais, pomidorais bei aliejumi. Tik tada supjaustyti svogūnai kartu kaitinami su grybais, o vėliau dedami pomidorai, aliejus, druska ir truputis rūgšties. Vietoj pomidorų galima vartoti pomidorų padažą arba sultis.