| 1 kilogramas | grybai |
| 100 gramų | aliejaus |
| 3 vienetai | pomidorai |
| 5 vienetai | kvapieji pipirai |
Švariai nuvalyti ir nuplauti baravykai (gali būti ir kiti grybai) supjaustomi gabaliukais ir sudedami į puodą. Kieti, sveiki pomidorai nulupami ir, išėmus sėklas, supjaustomi kubeliais. Grybai kaitinami be vandens, iki liks ketvirtadalis sulčių, tada sudedama pomidorai, kvapieji pipirai, įpilama aliejaus ir verdama ant mažos ugnies 10 minučių, atsargiai maišant. Po to karšti grybai sudedami į paruoštus stiklainius, pridengiami dangteliais ir kaitinami 100°C temperatūroje puode su vandeniu pirmą dieną 40 minučių, antrą dieną — 20 minučių, po to sandariai uždaromi.
Grybus galima užkonservuoti ir su svogūnais, pomidorais bei aliejumi. Tik tada supjaustyti svogūnai kartu kaitinami su grybais, o vėliau dedami pomidorai, aliejus, druska ir truputis rūgšties. Vietoj pomidorų galima vartoti pomidorų padažą arba sultis.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sveikas lečo be acto
-
Marinuoti pomidorai
-
Pomidorai savo sultyse be odelių
-
Saldžiarūgščiai marinuoti pomidorai
-
Marinuoti kalafijorai su agurkais
-
Skanusis daržovių šašlykas
-
Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
-
Burokėlių konservai su obuoliais
-
Sūdytos rūgštynės
-
Cukinijų- ananasų konservai
-
Marinuoti agurkai
-
Pomidorai savo sultyse
-
Erškėtrožių uogienė
-
Marinuoti grybai (su saldžiarūgščiu „Pikant fix“)
-
Marinuotos daržovės (su aštriu „Pikant fix“)
-
Baklažanų salotos
-
Sūdyti pomidorai
-
Rauginti agurkėliai
-
Marinuotos voveraitės
-
Pomidorai su želatina
Konservuoti baravykai su pomidorais
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Grybai,
1 kilogramas -
Aliejus,
100 gramų -
Pomidorai,
3 vienetai -
Kvapieji pipirai,
5 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vienam kilogramui šviežių grybų imama 100 g aliejaus, 2—3 pomidorai, 5 kvapieji pipirai. Jei dedama svogūnų, pipirų nereikia. Svogūnų galima dėti 1—5 galveles. Druskos beriama pagal skonį.
Švariai nuvalyti ir nuplauti baravykai (gali būti ir kiti grybai) supjaustomi gabaliukais ir sudedami į puodą. Kieti, sveiki pomidorai nulupami ir, išėmus sėklas, supjaustomi kubeliais. Grybai kaitinami be vandens, iki liks ketvirtadalis sulčių, tada sudedama pomidorai, kvapieji pipirai, įpilama aliejaus ir verdama ant mažos ugnies 10 minučių, atsargiai maišant. Po to karšti grybai sudedami į paruoštus stiklainius, pridengiami dangteliais ir kaitinami 100°C temperatūroje puode su vandeniu pirmą dieną 40 minučių, antrą dieną — 20 minučių, po to sandariai uždaromi.
Grybus galima užkonservuoti ir su svogūnais, pomidorais bei aliejumi. Tik tada supjaustyti svogūnai kartu kaitinami su grybais, o vėliau dedami pomidorai, aliejus, druska ir truputis rūgšties. Vietoj pomidorų galima vartoti pomidorų padažą arba sultis.
