Svogūnus pakepinti aliejuje kartu su grybais, įpilti grietinėlės, sudėti sutarkuotą morką, pagardinti druska bei pipirais. Į kepimo skardą dėti virtą liežuvį, užpilti padažą ir troškinti orkaitėje apie 15 minučių.
Bajorų virtuvėje buvo populiaru naudot mėsos subproduktus, derinti mėsą su grybais. Sotūs patiekalai buvo tarsi bajoriškosios virtuvės vizitinė kortelė.
Šaltinis: Savaitraštis "TV savaitė"
![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
Liežuvis su grybais
Porcijų skaičius:
4
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 vienetas | jaučio liežuvis (arba kiaulės, virtas) |
200 gramų | grietinėlės, 35% |
300 gramų | grybai |
1 vienetas | morkos |
šiek tiek | svogūnai |
šiek tiek | obelių aliejus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bulvių, cukinijų ir faršo kotletai
-
Kotletai
-
Balandėliai pagal Viką
-
Kumpis su šparaginėmis pupelėmis
-
Kepta kiškiena marinate
-
Kiaulienos kepsniukai apelsinų marinate
-
Keptas triušis su ryžiais
-
Kiaulienos nugarinė įdaryta brinzos sūriu
-
Purienos
-
Lenkiškai troškintos kepenėlės
-
Čipolino galvelės
-
Šašlykai su majonezu
-
Rūkytas kumpis, keptas folijoje
-
Avienos ir paukštienos šašlykas - kebabas
-
Netikras zuikis su kukurūzų ir kiaušinių įdaru
-
Mėsos apkepas
-
Keptos kepenėlės
-
Jautienos nugarinės šašlykas
-
Kiaulienos išpjova su gnocchi virtinukais
-
Vyne troškintas triušis
Liežuvis su grybais
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Jaučio liežuvis, arba kiaulės, virtas,
1 vienetas -
Grietinėlė, 35%,
200 gramų -
Grybai,
300 gramų -
Morkos,
1 vienetas - Svogūnai
- Obelių aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Svogūnus pakepinti aliejuje kartu su grybais, įpilti grietinėlės, sudėti sutarkuotą morką, pagardinti druska bei pipirais. Į kepimo skardą dėti virtą liežuvį, užpilti padažą ir troškinti orkaitėje apie 15 minučių.
Bajorų virtuvėje buvo populiaru naudot mėsos subproduktus, derinti mėsą su grybais. Sotūs patiekalai buvo tarsi bajoriškosios virtuvės vizitinė kortelė.
Šaltinis: Savaitraštis "TV savaitė"
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...