
1 kilogramas | jūros lydeka |
1 vienetas | svogūnai |
šiek tiek | žalumynų |
šiek tiek | pipirai (juodieji) |
šiek tiek | aitriosios paprikos |
250 mililitrų | vynas (baltas) |
3 vienetai | kiaušiniai (baltymai) |
500 mililitrų | grietinėlės, 35% |
šiek tiek | druska |
Į 250—300 g žalio žuvies faršo po truputį supilama 250 ml grietinėlės. Į perkoštą žuvies sultinį įpilama baltojo vyno. Šaltame vandenyje pavilgytu šaukštu pakabinami faršo kukuliukai, kurie greitai sumetami į verdantį sultinį ir 25 min. verdami ant labai mažos ugnies.
Išvirę kukuliukai sudedami į sviestu išteptą keptuvę, trumpam įkišami į orkaitę, kad apkeptų. Likusi grietinėlė sumaišoma su likusiu žuvies sultiniu, pakaitinama, pagardinama trupučiu tarkuoto sūrio. Šis padažas užpilamas ant kukuliukų. kurie paduodami karšti, kaip užkandis arba kaip lengva vakarienė. Juos dar galima apkepti orkaitėje su smulkiai supjaustytais pievagrybiais ar pievagrybių tyre, tinka užpilti grietinėlės padažu.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sūrio kremu įdaryta paprika
-
Pusryčių agurkėlių sumuštinukai
-
Vieno kąsnio užkandėlė su antiena
-
Plikyti pyragaičiai su lašiša
-
Greitai įdaryti kiaušiniai
-
Netikras zuikis įdarytas žaliosiomis alyvuogėmis
-
Vorų užkandėlė
-
Traškios sūrio lazdelės
-
Užkanda "Lelijos"
-
Pyragėliai su krabų lazdelėmis
-
Plakta kiaušinienė kaip darželyje
-
Silkės užkandėlė
-
Vaisių ir uogų krepšelis su bananiniais paukščiais
-
Ikrų užkandėlė
-
Fondiu iš moliūgo
-
Silkė su daržovėmis
-
Aštrūs kalakutų kaklai
-
Įdaryti artišokai
-
Lavašo suktinukai su krabų lazdelėmis
-
Pyragėliai su žuvimi
Lydekos kukuliai

- Paruošimo laikas:
-
Jūros lydeka,
1 kilogramas -
Svogūnai,
1 vienetas - Žalumynai
- Pipirai, juodieji
- Aitrioji paprika
-
Vynas, baltas,
250 mililitrų -
Kiaušiniai, baltymai,
3 vienetai -
Grietinėlė, 35%,
500 mililitrų - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Žuvis nuvaloma, nulupama, išimami kaulai. Galva, oda, kaulai, prieskoniniai žalumynai, svogūnai sudedami į puodą, užpilami trupučiu pasūdyto vandens ir 1 val. verdami. Žuvis sumalama mėsamale, pasūdoma, pabarstoma čili bei juodaisiais pipirais ir pamažu sumaišoma su išplaktais baltymais (viską dar galima pertrinti per sietą). Gautas faršas 2 val. palaikomas šaltoje vietoje.
Į 250—300 g žalio žuvies faršo po truputį supilama 250 ml grietinėlės. Į perkoštą žuvies sultinį įpilama baltojo vyno. Šaltame vandenyje pavilgytu šaukštu pakabinami faršo kukuliukai, kurie greitai sumetami į verdantį sultinį ir 25 min. verdami ant labai mažos ugnies.
Išvirę kukuliukai sudedami į sviestu išteptą keptuvę, trumpam įkišami į orkaitę, kad apkeptų. Likusi grietinėlė sumaišoma su likusiu žuvies sultiniu, pakaitinama, pagardinama trupučiu tarkuoto sūrio. Šis padažas užpilamas ant kukuliukų. kurie paduodami karšti, kaip užkandis arba kaip lengva vakarienė. Juos dar galima apkepti orkaitėje su smulkiai supjaustytais pievagrybiais ar pievagrybių tyre, tinka užpilti grietinėlės padažu.