1 kilogramas | jūros lydeka |
1 vienetas | svogūnai |
šiek tiek | žalumynų |
šiek tiek | pipirai (juodieji) |
šiek tiek | aitriosios paprikos |
250 mililitrų | vynas (baltas) |
3 vienetai | kiaušiniai (baltymai) |
500 mililitrų | grietinėlės, 35% |
šiek tiek | druska |
Į 250—300 g žalio žuvies faršo po truputį supilama 250 ml grietinėlės. Į perkoštą žuvies sultinį įpilama baltojo vyno. Šaltame vandenyje pavilgytu šaukštu pakabinami faršo kukuliukai, kurie greitai sumetami į verdantį sultinį ir 25 min. verdami ant labai mažos ugnies.
Išvirę kukuliukai sudedami į sviestu išteptą keptuvę, trumpam įkišami į orkaitę, kad apkeptų. Likusi grietinėlė sumaišoma su likusiu žuvies sultiniu, pakaitinama, pagardinama trupučiu tarkuoto sūrio. Šis padažas užpilamas ant kukuliukų. kurie paduodami karšti, kaip užkandis arba kaip lengva vakarienė. Juos dar galima apkepti orkaitėje su smulkiai supjaustytais pievagrybiais ar pievagrybių tyre, tinka užpilti grietinėlės padažu.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sveiki brokolių rutuliukai
- Labai skanūs sumuštiniai
- Patroškintos didžiosios tigrinės krevetės
- Nesaldūs keksiukai
- Žuvis tešloje
- Užkandėlė „Fantazija“
- Traškus užkandis prie alaus
- Užkandėlės su tunu šventiniam stalui
- Įdarytos pievagrybių kepurėlės
- Pyragėliai su vištienos įdaru
- Pikantiški migdolai
- Kiaušininė užkandėlė
- Sumuštiniai su silke ir obuoliais
- Krevetės šoninės patale
- Žaliųjų citrinų ir guaca mole užkandis su fetos sūriu
- Vegetariški čeburėkai
- Krepšeliai su grybais
- Padažas su avokadais
- Brusketa
- Sumuštinis ant salotos lapo
Lydekos kukuliai
- Paruošimo laikas:
-
Jūros lydeka,
1 kilogramas -
Svogūnai,
1 vienetas - Žalumynai
- Pipirai, juodieji
- Aitrioji paprika
-
Vynas, baltas,
250 mililitrų -
Kiaušiniai, baltymai,
3 vienetai -
Grietinėlė, 35%,
500 mililitrų - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Žuvis nuvaloma, nulupama, išimami kaulai. Galva, oda, kaulai, prieskoniniai žalumynai, svogūnai sudedami į puodą, užpilami trupučiu pasūdyto vandens ir 1 val. verdami. Žuvis sumalama mėsamale, pasūdoma, pabarstoma čili bei juodaisiais pipirais ir pamažu sumaišoma su išplaktais baltymais (viską dar galima pertrinti per sietą). Gautas faršas 2 val. palaikomas šaltoje vietoje.
Į 250—300 g žalio žuvies faršo po truputį supilama 250 ml grietinėlės. Į perkoštą žuvies sultinį įpilama baltojo vyno. Šaltame vandenyje pavilgytu šaukštu pakabinami faršo kukuliukai, kurie greitai sumetami į verdantį sultinį ir 25 min. verdami ant labai mažos ugnies.
Išvirę kukuliukai sudedami į sviestu išteptą keptuvę, trumpam įkišami į orkaitę, kad apkeptų. Likusi grietinėlė sumaišoma su likusiu žuvies sultiniu, pakaitinama, pagardinama trupučiu tarkuoto sūrio. Šis padažas užpilamas ant kukuliukų. kurie paduodami karšti, kaip užkandis arba kaip lengva vakarienė. Juos dar galima apkepti orkaitėje su smulkiai supjaustytais pievagrybiais ar pievagrybių tyre, tinka užpilti grietinėlės padažu.