1 galva | kopūstai (mažo) | |
500 mililitrų | vanduo (karšto) | |
2 vienetai | žaliosios paprikos (vidutinio dydžio) | |
2 vienetai | pomidorai (vidutinio dydžio) | |
1 vienetas | svogūnai (didelio) | |
5 skiltelės | česnakas | |
1 sauja | petražolės (šviežių, smulkintų) | |
5 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus | |
2 arbatiniai šaukšteliai | raudonosios paprikos milteliai | |
šiek tiek | druska | |
Patiekiant: | ||
1.5 litro | sultinys (daržovių ar vištienos) | |
1 vienetas | batonas (ar duonos) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pikantiška trinta sriubytė su skrebučiais
- Kopūstų sriuba u vištienos sparneliais
- Sūrio ir duonos sriuba
- Sriuba su perlinėm kruopom
- Daržovių sriuba su dešrelėmis
- Sriuba su brokoliais
- Sriuba "Sveikata"
- Florentietiška špinatų sriuba
- Pievagrybių sriuba
- Dilgėlių sriuba su vištiena
- Suomiška žuvienė
- Kiškio kopūstų sriuba
- Gurmaniška pomidorų sriuba
- Baltarusiška grybų sriuba
- Meksikietiška čili sriuba
- Moliūgų ir kukurūzų sriuba
- Ispaniška daržovių sriuba - Sopa Alicantina
- Daržovių sriubytė "Vasara"
- Burokėlių sriuba
- Pomidorų ir bazilikų sriuba
Maljorkietiška kopūstų sriuba
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kopūstai, mažo,
1 galva -
Vanduo, karšto,
500 mililitrų -
Žalioji paprika, vidutinio dydžio,
2 vienetai -
Pomidorai, vidutinio dydžio,
2 vienetai -
Svogūnai, didelio,
1 vienetas -
Česnakas,
5 skiltelės -
Petražolės, šviežių, smulkintų,
1 sauja -
Alyvuogių aliejus,
5 valgomieji šaukštai -
Raudonosios paprikos milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Sultinys, daržovių ar vištienos,
1.5 litro -
Batonas, ar duonos,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Svogūną nulupame, supjaustome juostelėmis. Česnako skilteles nulupame, sutriname česnako spaustuku. Kopūstą supjaustome dideliais gabalėliais. Iš paprikų išimame sėklytes, supjaustome didesniais gabalėliais.
Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitiname 5 valg. š. alyvuogių aliejaus. Sudedame susmulkintą svogūną ir česnako skilteles. Kepiname, kol svogūnas suminkštėja.
Pomidorus nulupame, išimame sėklytes (jei norite) ir supjaustome mažais kubeliais. Sudedame į puodą kartu su svogūnu ir česnaku. Kepiname, kol pomidoro gabalėliai suminkštėja. Tada sudedame susmulkintą kopūstą, išmaišome ir kaitiname, kol kopūstas suminkštėja. Sudedame petražoles, įberiame paprikos miltelius, išmaišome. Pakaitiname ~2-3 min. Po to sudedame paprikas, išmaišome, pakaitiname ~2-3 min ir užpilame 500 ml karšto vandens. Sriubą kaitiname, kol paprika suminkštėja. Pabaigoje pagardiname druska pagal skonį.
Sriubos patiekimas – karštą sultinį supilstome į dubenėlius, įdedame batono riekeles, ant viršaus sudedame troškintas daržoves ir patiekiame. Sriubą galite pagardinti grietine.
Šiai sriubai geriausia naudoti vakarykštę duoną, prieš tai supjaustytą plonomis riekelėmis, kad šiek tiek padžiūtų.