šiek tiek | mielės |
Visu pirma, niekad nedarau mielinės tešlos su mielėmis iš miltelių. Geriausia pirkti mieles Semos geltonuose įpakavimuose, prie pieno produktų būna. 13 mielių reikia dėti į 1.5 - 2 litrus pašildyto pieno. Į pieną įmerkus piršta turi būti šilta, o ne deginti. Jei pienas bus per karštas mielės žus, o jei per šaltas tešla neiškils. Jei įdėsite per daug mielių, pyraguose jausite jų skonį. Įdedame mieles ir ištirpiname, išplakame, kad neliktų stambių gabalų. Tada dedame miltų, maišome, kad tešla taptų gerokai tirštesnė nei blynų tešla. Paliekame tešlą šiltai kambaryje. Jei kambaryje šilta, tai mielės iškyla per 30-45 minutes. Pagal skonį dedame druskos, cukraus. (Patariu per daug nedėti :) o į saldžius gaminius nepatingėti ir druskos įdėti, jei įdaras saldus nedekite daug cukraus).
Iškilus tešlai imame sijoti per sietą miltus, maišome rankomis. Jei iškart sudėsite miltus, tešla bus kieta, tad reikia dėti po truputį. Minkyti tol, kol tešla tampa vientisa, ir mažai limpanti prie rankų.(Apie 20 minučių) Perpjovę tešlą turite matyti jog yra susprogusių burbuliukų. Tada kočiojame plonai, dedame cukrų ir cinamoną, ar išbrinkintas aguonas ir kokosų drožles, cukrų. Taip pat galime dėti abrikosus, razinas, datules ir ananasus. Kiekvienam pagal skonį. Galime ir mėsos dėti, daryti kaip kibinus, tik tuomet į tešlą nedėkite cukraus. Visada reikia daryti bandeles mažesnes, nes mielės kepant tikrai daug išpučia :) kepu ~170 temp. jei pyragas storesnis įjungiu kepimą be ventiliatoriaus, jei pyragai ploni, kepu su ventiliatoriumi, kad gražiai apskrustų :). Taip pat prieš dedant kepti, aptepu išplaktu kiaušiniu tam, kad gražiai apskrustų. Vėliau įdėsiu nuotraukų :) Sėkmės!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Mėlynas raudongūžių kopūstų pyragas
- Bandelės su cinamonu (Kanelbullar)
- Baklava
- Sluoksniuoti karameliniai pyragėliai
- Snieginė duonelė "Krimst-krimst" su pasislėpusiais išdykėliais kankanais
- Danutės varškės pyragas
- Obuolių pyragas
- Varškės sausainiai
- Šviesi kvietinė duona
- Prancūziški rageliai su migdolais
- Minkštutis obuolių pyragas
- Skanūs sausainėliai
- Traškieji sausainiukai
- Pyragas "Karpatai"
- Slyvų pyragas
- Aguoniniai pyragėliai
- Bananų pyragas
- Sūrio pyragas
- Tortas su varškės kremu ir avietėmis
- Imbierinės žvaigždės
Mielinė tešla ir jos įdarai
- Paruošimo laikas:
- Mielės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kaip pasigaminti tikrą mielinę tešlą.
Visu pirma, niekad nedarau mielinės tešlos su mielėmis iš miltelių. Geriausia pirkti mieles Semos geltonuose įpakavimuose, prie pieno produktų būna. 13 mielių reikia dėti į 1.5 - 2 litrus pašildyto pieno. Į pieną įmerkus piršta turi būti šilta, o ne deginti. Jei pienas bus per karštas mielės žus, o jei per šaltas tešla neiškils. Jei įdėsite per daug mielių, pyraguose jausite jų skonį. Įdedame mieles ir ištirpiname, išplakame, kad neliktų stambių gabalų. Tada dedame miltų, maišome, kad tešla taptų gerokai tirštesnė nei blynų tešla. Paliekame tešlą šiltai kambaryje. Jei kambaryje šilta, tai mielės iškyla per 30-45 minutes. Pagal skonį dedame druskos, cukraus. (Patariu per daug nedėti :) o į saldžius gaminius nepatingėti ir druskos įdėti, jei įdaras saldus nedekite daug cukraus).
Iškilus tešlai imame sijoti per sietą miltus, maišome rankomis. Jei iškart sudėsite miltus, tešla bus kieta, tad reikia dėti po truputį. Minkyti tol, kol tešla tampa vientisa, ir mažai limpanti prie rankų.(Apie 20 minučių) Perpjovę tešlą turite matyti jog yra susprogusių burbuliukų. Tada kočiojame plonai, dedame cukrų ir cinamoną, ar išbrinkintas aguonas ir kokosų drožles, cukrų. Taip pat galime dėti abrikosus, razinas, datules ir ananasus. Kiekvienam pagal skonį. Galime ir mėsos dėti, daryti kaip kibinus, tik tuomet į tešlą nedėkite cukraus. Visada reikia daryti bandeles mažesnes, nes mielės kepant tikrai daug išpučia :) kepu ~170 temp. jei pyragas storesnis įjungiu kepimą be ventiliatoriaus, jei pyragai ploni, kepu su ventiliatoriumi, kad gražiai apskrustų :). Taip pat prieš dedant kepti, aptepu išplaktu kiaušiniu tam, kad gražiai apskrustų. Vėliau įdėsiu nuotraukų :) Sėkmės!
Komentarai (12)
-
Raimonda
2016-02-29 00:24
As tai puse pakelio dejau is tu geltono pakelio,i 1.5l druskos cukraus po ziupsni,ir 2 kiausiniai bei miltu 500g antru minkymu sviesto puse pakelio ir razinu,saujele,(per daug neskanu)maisau mediniu ir miltu 300g uzminkau,vel siltai jai truksta miltu dar idedu ir uzminkius vel siltai,cukraus pora saukstu,(antru minkymu su sviestu)
-
Raimonda
2016-02-29 00:12
Kepiau as batona,su razinom,ziauriai skanu,visa sav valgiau.Tik as nesijojau miltu,butina?As burbula salia burbulo dejau i skarda,kiausiniu aptepiau,as tai kepsiu,bent zinau ka valgau:)
-
juozas
2016-01-31 16:24
13 daliu mieliu prie 1.5-2 daliu pieno, cia proporcija turbut
-
Julija
2016-01-26 00:32
Ar cia receptas ar kazkieno anegdotas? :)))))
-
Ingrida
2015-12-28 15:30
cia kas per receptas?13gr.mieliu ir 1.5-2 litrai pieno?
gal parasykit kiek miltu reiktu deti?5 kg? .siaip semos mieles geltonai ipakuotos buna po 100gr
-
nu
2015-12-05 14:32
super receptai labai tikslus:)
-
rita
2015-01-16 07:58
Pieno 1.5 - 2 l? Tai kiek tada miltu reikia maziausiai 5 kg. jei nori minkomos teslos.
-
ireja
2015-01-04 17:52
13 mielių reikia dėti į 1.5 - 2 litrus pašildyto pieno...(???!!!!)
Įdedame mieles ir ištirpiname, išplakame, kad neliktų stambių gabalų...(???!!!)
cia kas? pasityciojimas?
ir visa kita viena didele nesamone....
-
diwatox
2014-12-24 13:40
aga, ir 1.5-2 l pieno... tai koks kiekis tešlos išeina?
-
lilu
2010-04-17 09:56
:super: