4 vienetai | kiaušiniai |
380 mililitrų | miltai |
5 valgomieji šaukštai | cukrus |
4 valgomieji šaukštai | pienas |
400 mililitrų | majonezas ( VILNIUS) |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
1 vienetas | obuoliai |
1 saujelė | razinos |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Braziliškas keksas
- Keksiukai kiekvienai dienai
- Bananiniai varškės keksiukai
- Keksas
- Grikių su dešrele ir sūriu keksiukai
- Keksiukai su spanguolėmis
- Keksas su cukinijomis, citrinomis ir aguonomis
- Varškiniai keksiukai
- Šokoladiniai keksiukai
- Keksiukai su vyšniomis
- Minkštas keksas su obuoliais ir razinomis
- Kefyriniai keksiukai
- Šokoladiniai keksiukai
- Magiški keksiukai
- Dribsnių keksiukai
- Keksas su razinomis
- Sūrio keksiukai
- Keksiukai su maskarponės-spanguolių kremu
- Keksiukai su varške ir džiovintom slyvom
- Keksas su bananais
Minkštas keksas su obuoliais ir razinomis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Miltai,
380 mililitrų -
Cukrus,
5 valgomieji šaukštai -
Pienas,
4 valgomieji šaukštai -
Majonezas, VILNIUS,
400 mililitrų -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Obuoliai,
1 vienetas -
Razinos,
1 saujelė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir pienu, supilti majonezą, gerai išmaišyti.
Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišyti.
Pilti tešlą į sviestu išteptą skardą. Ant viršaus išdėlioti pjaustytus griežinėliais obuolius, užbarstyti vandenyje pamirkytas, išbrinkusias razinas (aš mirkiau vandens ir brendžio mišinyje).
Dėti į įkaitiną iki 180*C temperatūros orkaitę. Kepti apie 40 - 50 min.
Komentarai (9)
-
brrrr
2015-04-08 16:47
Kad autorė jau taip labai gyrė savo kepinį, tai nesusilaikiau ir pabandžiau - o gal tikrai tinka toks kiekis majonezo su 5 šaukštais cukraus. Turiu pasakyti, kad nei kaimo šuo neėdė - reto šlykšumo patiekalas ir sugadinti produktai. Jei jau tikrai norite gamint saldžius patiekalus su majonezu, tai tikrai nereikėtų verst jo viso indelio. Šaukšto būtų per akis tam išgirtam purumui, kurio tikrai nemačiau, suteikti. Pati rašote, kad majonezą dedate, nes jame daug kiaušinių. Tai kam dar 4 vnt dėti?
-
Ieva
2015-04-07 22:32
Išvaizda - skonio reikalas. Taip, kepiau šį keksą ne kartą - pavyko labai puikai. Gardus ir saldus, ir visai nesusmegęs, kaip kad jums atrodo. Majonezą reikia naudoti kokybišką. Galima ir mažesnį kiekį dėti, varijuoti su cukraus kiekiu - nes skirtingų firmų saldumas labai skiriasi, tačiau puikiai pavyksta ir pagal nurodytus kiekius. Prisiminkite senovinių majonezo sausainių receptą - ten jis taipogi figūruoja ir nesijaučia. Jei receptas nepatinka - nemėginkite, bet nedarykite išankstinių išvadų.
-
susilaikysiu
2015-04-07 18:36
Išvaizda visai apetito nekelia - kepinys susmegęs atrodo, o ir pats receptas abejotinas su tokiu kiekiu majonezo. Įdomu, ar autorė pati bent skaitė ką parašė? Panašu kad šis receptas tai tiesiog COPY/PASTE iš interneto, įrašant papildomai majonezą, net nesusimasčius, kad toks kiekis saldumyną pavers neaiškaus skonio gaminiu
-
Ieva
2015-04-07 16:48
Galite dėti daugiau cukraus - skonio reikalas. Tačiau majonezo nesijaučia, dar obuoliai ir razinos prideda saldumo. Pagal šį receptą išeina skanus, purus keksas.
-
Druska majoneze
2015-04-07 12:10
juk majoneze be galo didelis kiekis druskos, o visame kepinyje naudojama tik 4 šaukštai cukraus. Tuo tarpu majonezo 400 ml. Proporcijos nelabai pyragą primeną
-
Ieva
2015-04-02 23:36
Taip, majonezas. Jo visiškai nesijaučia. Daug kam įprasta dėti kefyrą, grietinę, o majonezo nėra bandę... Kepiniai paprastai būna kur kas gardesni, jei yra majonezo.
Kaip žinia - majonezas yra daromas iš kiaušinių, taigi jokia nuostabos neturėtų būti, kulinarai seniai žino tai. Kepiniai, keksai su juo kur kas puresni ir skanesni. Pabandykite, majonezo skonio nejausite.
-
Erika
2015-04-02 16:53
cia majonezo net nera
-
gurmane
2015-04-01 19:28
Majonezas keksui!?