
700 gramų | druska |
10 vienetų | krapai |
10 vienetų | juodieji serbentai (lapai) |
10 vienetų | vyšnios (lapai) |
10 vienetų | krienai (lapai) |
10 litrų | vanduo |
2 vienetai | česnakas (galvos) |
10 kilogramų | pomidorai |
Pomidorai rauginami stiklainiuose, kibiruose arba statinaitėse.
Pirmiausia pomidorai surūšiuojami, kad induose būtų maždaug vienodo prinokimo ir vienodo dydžio. Pašalinami sumaigyti, nesveiki.
Perrinkti ir nuplauti pomidorai sudedami į indą, sluoksniuojant su prieskoniais. Apatinis ir viršutinis sluoksnis turi būti prieskonių. Pridėjus pilną indą, uždengiamas dangtis ir paslegiama, kad vėliau jie būtų pasinėrę sūryme. Po to užpilama sūrymu tiek, kad apsemtų pomidorus. Sūrymas gaminamas įvairaus stiprumo, priklausomai nuo to, kokio prinokimo laipsnio pomidorai raugiami. 10 L vandens žaliems pomidorams imama 0,5—0,6 kg druskos, raudoniems — 0,8 kg.
Raugiant raudonus pomidorus, parenkamos tokios veislės, kurių vaisiai nedideli, mėsingi. Geriausia juos rauginti ne didesnėse kaip 50 L talpos statinėse.
Užpilti sūrymu pomidorai laikomi rūsyje iš pradžių 10—12, vėliau — 0—4° C temperatūroje. Po 10—15 dienų pomidorai yra įrūgę ir tinkami vartoti. Kad sūrymas nepelėtų, ant paviršiaus patariama užpilti 1—2 mm storio saulėgrąžų aliejaus sluoksnį.
Žali pomidorai dažnai rauginami drauge su agurkais. Tada jie įgyja agurkų skonį.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sūdyti lašinukai cepelinų spirgučiams ar kiaušinienei
-
šparaginės pupelės - marinate
-
Konservuoti baklažanai su daržovėmis
-
Konservuotos cukinijos su pomidorais
-
Marinuoti pievagrybiai
-
Lietuviška obuolienė
-
Mišrainė su ryžiais
-
Slyvų kompotas
-
Svarainiai cukruje
-
Konservuotos paprikos su pomidorais
-
Grybų sultys
-
Svarainių uogienė
-
Marinuotos šparaginės pupelės
-
Braškių uogienė
-
Šparaginės pupelės žiemai su pomidorų tyre
-
Juodų serbentų uogienė
-
Šaldyti miško grybai žiemai
-
Marinuoti kalafijorai su agurkais
-
Aviečių džemas
-
Baklažanų ikrai žiemai
Rauginti pomidorai

-
Druska,
700 gramų -
Krapai,
10 vienetų -
Juodieji serbentai, lapai,
10 vienetų -
Vyšnios, lapai,
10 vienetų -
Krienai, lapai,
10 vienetų -
Vanduo,
10 litrų -
Česnakas, galvos,
2 vienetai -
Pomidorai,
10 kilogramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Rauginimui tinka užaugę žali, rausvi, rožiniai arba raudoni, bet nepernokę pomidorai.
Pomidorai rauginami stiklainiuose, kibiruose arba statinaitėse.
Pirmiausia pomidorai surūšiuojami, kad induose būtų maždaug vienodo prinokimo ir vienodo dydžio. Pašalinami sumaigyti, nesveiki.
Perrinkti ir nuplauti pomidorai sudedami į indą, sluoksniuojant su prieskoniais. Apatinis ir viršutinis sluoksnis turi būti prieskonių. Pridėjus pilną indą, uždengiamas dangtis ir paslegiama, kad vėliau jie būtų pasinėrę sūryme. Po to užpilama sūrymu tiek, kad apsemtų pomidorus. Sūrymas gaminamas įvairaus stiprumo, priklausomai nuo to, kokio prinokimo laipsnio pomidorai raugiami. 10 L vandens žaliems pomidorams imama 0,5—0,6 kg druskos, raudoniems — 0,8 kg.
Raugiant raudonus pomidorus, parenkamos tokios veislės, kurių vaisiai nedideli, mėsingi. Geriausia juos rauginti ne didesnėse kaip 50 L talpos statinėse.
Užpilti sūrymu pomidorai laikomi rūsyje iš pradžių 10—12, vėliau — 0—4° C temperatūroje. Po 10—15 dienų pomidorai yra įrūgę ir tinkami vartoti. Kad sūrymas nepelėtų, ant paviršiaus patariama užpilti 1—2 mm storio saulėgrąžų aliejaus sluoksnį.
Žali pomidorai dažnai rauginami drauge su agurkais. Tada jie įgyja agurkų skonį.
Komentarai (10)
-
Linksmute
2010-01-29 00:14
Mano pomidorai zali , Vynuoginiai , po keliu menesiu pasidare kartus. Nors stovejo saldytuve ir nesupelijo,skystis skaidrus , bet kartus ,nors tu ka.Isverciau visus siukslinen. :geda:
-
agurkas
2010-01-29 00:08
Gal geriau salta pilt.. a kaip manot :-D :-D :-D :-D :-D
-
rasiux
2009-10-10 01:01
Tai koks tas vanduo turi but???????? :-(
-
Kumucia
2009-09-09 08:56
As rauginimui pilu ledini vandeni, kuo saltesnis - tuo kietesni lieka agurkai ir poidorai.
-
Algis
2009-09-08 22:47
nevirintas, saltas. visad naudodavom is sulinio.
-
Linksmute
2009-09-08 21:31
Kodel nepaaiskinta prie recepto koks vanduo turi buti - saltas , virintas saltas ar verdantis ? Mano mama , prisimenu ,ant rauginamu agurku pildavo verdanti sudyta vandeni . O kaip su zaliais sudytais ar raugintais pomidorais ? Gal kas zino ? Nebeturiu pas ka paklausti. ;-)