Silkė išskrodžiama ir, atsižvelgiant į jos kokybę, sūrumą, pamirkoma 3— 24 val. vandenyje, šaltoje arbatoje arba piene (arba iš pradžių vandenyje, vėliau piene).
Išmirkyta silkė nulupama, išimami kaulai ir ašakos, supjaustoma 1 cm pločio gabaliukais, sudedama į silkines, pabarstoma pipirais. Ant silkės uždedami nedideliu sluoksniu virti, džiovinti, sumalti baravykai (ar kiti grybai). Ant grybų dedamas majonezo sluoksnis, papuošiama petražolėmis. Kartais, prieš grybus papildomai uždedamas pakepintų svogunų sluoksnis.

Silkė su džiovintais grybais
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
1 stiklinė | majonezas |
100 gramų | baravykai (džiovinti) |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
2 vienetai | silkė |
1 valgomasis šaukštas | obuolių sultys |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kepintų daržovių mišrainė su naminiu majonezu ir žolelėmis ant juodos duonos skrebučio
-
Kepti svogūno žiedai
-
Traški pitos užkandėlė su sūrio padažu
-
Klasikinis kiaulienos šašlykas
-
Krabų mėsos „Rafaelo“
-
Antienos filė su traškučiais ir ožkos pieno sūriu
-
Krabų lazdelės tešloje
-
Daržovių miksas "Vasara"
-
Silkė su daržovėmis ir padažu
-
Kaimiška rūkyta dešra
-
Duona su sūriu
-
Pievagrybiai su mėsos ir majonezo įdaru
-
Silkių užkandėlė su kiviais
-
Paprikos užkandėlė su varške
-
Plakta kiaušinienė kaip darželyje
-
Duonelė su sviesto ir ridikėlių tepiniu
-
Vaisių vėrinukai pagardinti saldžiarūgščiu medaus padažu
-
Grybų užtepelė
-
Varškės užtepėlė su prieskoniais
-
Žavesio skaniausi sumuštinukai
Silkė su džiovintais grybais
Komentarai:
10
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Majonezas,
1 stiklinė -
Baravykai, džiovinti,
100 gramų - Petražolės
- Juodieji pipirai, malti
-
Silkė,
2 vienetai -
Obuolių sultys,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Silkė išskrodžiama ir, atsižvelgiant į jos kokybę, sūrumą, pamirkoma 3— 24 val. vandenyje, šaltoje arbatoje arba piene (arba iš pradžių vandenyje, vėliau piene).
Išmirkyta silkė nulupama, išimami kaulai ir ašakos, supjaustoma 1 cm pločio gabaliukais, sudedama į silkines, pabarstoma pipirais. Ant silkės uždedami nedideliu sluoksniu virti, džiovinti, sumalti baravykai (ar kiti grybai). Ant grybų dedamas majonezo sluoksnis, papuošiama petražolėmis. Kartais, prieš grybus papildomai uždedamas pakepintų svogunų sluoksnis.
Reklama:
Komentarai (10)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...