
1 vienetas | baklažanai |
1 vienetas | svogūnai |
1 valgomasis šaukštas | cukrus |
1 valgomasis šaukštas | druska |
1 vienetas | agurkų |
2 vienetai | paprika (raudonos) |
175 gramai | ryžiai (sušiams) |
2 valgomieji šaukštai | acto (ryžių) |
2 vienetai | jūros dumblių lapai |
Bambukinio kilimo pagalba viską susukite į ruloną. Dalį dumblių lapo, kuris liko laisvas patepkite vandeniu, kad jis priliptų. Aptepkite visą suši vandeniu ir supjaustykite jį į 8 dalis.
Sušis valgomas pavilgius gabalėlį į sojos padažą ir vasabi.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Lašišos ir agurko užkandis
-
Kiaušiniai - laiveliai
-
Silkės užkandėlė
-
Užkandėlės su tunu šventiniam stalui
-
Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su Ancho aitriosiomis paprikomis
-
Kamuoliukai su slyvomis
-
Šaltai rūkytos Saliami dešros
-
Suši
-
Žėlė apelsino žievėje
-
Įdaryti kiaušiniai
-
Užkandis "Žiemos puokštė"
-
Silkių užkandėlė su kiviais
-
Bandelės iš batono
-
Lašišos rafaelo
-
Migdolinės pelytės
-
Silkių bokšteliai
-
Triušienos kepenėlių keksiukai
-
Duonelė su sviesto ir ridikėlių tepiniu
-
Pusryčiai "Dopingas"
-
Duonos "suši"
Suši su lašiša ir paprikomis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Baklažanai,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
1 valgomasis šaukštas -
Agurkai,
1 vienetas -
Paprika, raudonos,
2 vienetai -
Ryžiai, sušiams,
175 gramai -
Actas, ryžių,
2 valgomieji šaukštai -
Jūros dumblių lapai,
2 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Supjaustykite kubeliais papriką, svogūną, agurką ir baklažaną, lašišą. Papriką, baklažaną ir svogūną trumpai patroškinkite truputyje aliejaus.
Išvirkite 175 g specialių sušiams skirtų ryžių 250 ml vandens. Kai vanduo pradeda virti, puodą uždenkite dangčiu ir virkite 4-5 minutes. Tuomet išjunkite ugnį, nupilkite vandenį ir palaikykite taip ryžius 10 minučių.
Druską, cukrų ir ryžių actą kaitinkite, kol ištirps druska bei cukrus. Šiuo padažu užpilkite ryžius ir išmaišykite.
Kai ryžiai atauš, galima pradėti gaminti sušį.
Paimkite lapą jūros dumblių ir paklokite jį ant bambukinio kilimėlio. Nuplaukite rankas šaltu vandeniu ir vientisu sluoksniu išdėliokite virtus ryžius ant dumblių lapo, paspausdami, o vieną kraštą dumblių palikite neuždengtą, kad jis galėtų apsupti ruloną bei sulipti. Lapo viduryje juostele sudėkite lašišą ir daržoves taip, kad susukus jos būtų sušio viduryje, tačiau nedaug, kad liktų laisvo dumblių lapo susukus - sušiai bus tvirtesni.
Bambukinio kilimo pagalba viską susukite į ruloną. Dalį dumblių lapo, kuris liko laisvas patepkite vandeniu, kad jis priliptų. Aptepkite visą suši vandeniu ir supjaustykite jį į 8 dalis.
Sušis valgomas pavilgius gabalėlį į sojos padažą ir vasabi.