Slyvų pyragas
Porcijų skaičius:
8
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
10 vienetų | slyvos |
160 gramų | miltai |
160 gramų | cukrus |
2 vienetai | kiaušiniai |
115 gramų | sviestas |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas |
1 žiupsnelis | druska |
šiek tiek | cukraus pudra |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Kambario temperatūros sviestą su cukrumi išplakame iki purumo. Po vieną įmušame kiaušinius ir išplakame.
2.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, cinamonu, druska ir įsijojame į sviesto masę. Tešlą pilame į kepimo popieriumi ištiestą skardą.
3.
Slyvas perpjauname pusiau, išimame kauliukus. Gražiai išdėliojame slyvas ant tešlos ir truputį paspaudžiame, kad priliptų (stipriai spausti nereikia, nes pyragas kildamas gražiai „apkabins“ slyvas).
4.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Ar pyragas iškepęs, galima patikrinti mediniu pagaliuku - ištrauktas jis turi būti sausas, neapkibęs tešla. Iškepusį pyragą apibarstome cukraus pudra. Galima patiekti su ledais. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Saldus pyragas
- Pyragas su žuvies įdaru
- Vanilinis obuolių pyragas
- Obuolių apkepas
- Obuolių pyragas
- Obuolių pyragas
- Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
- Apverstas pyragas su ananasais
- Pyragas "Obuolinis"
- Velykinis pyragas su įdaru
- Tinginys tarp aguonų
- Įvairių vaisių pyragas
- Pynė su džemu
- Citrininis vyniotinukas su uogiene
- Pyragas su riešutiniu - šokoladiniu morengu
- Citrininis varškės pyragas su kakava
- Karališkas obuolių pyragas su obuolių uogiene
- Tobulo skonio rudens pyragas
- Tinginys
- Varškės pyragas
Slyvų pyragas
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Slyvos,
10 vienetų -
Miltai,
160 gramų -
Cukrus,
160 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Sviestas,
115 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 žiupsnelis - Cukraus pudra
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Giedrė
Gaminimo eiga:
Kambario temperatūros sviestą su cukrumi išplakame iki purumo. Po vieną įmušame kiaušinius ir išplakame.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, cinamonu, druska ir įsijojame į sviesto masę. Tešlą pilame į kepimo popieriumi ištiestą skardą.
Slyvas perpjauname pusiau, išimame kauliukus. Gražiai išdėliojame slyvas ant tešlos ir truputį paspaudžiame, kad priliptų (stipriai spausti nereikia, nes pyragas kildamas gražiai „apkabins“ slyvas).
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Ar pyragas iškepęs, galima patikrinti mediniu pagaliuku - ištrauktas jis turi būti sausas, neapkibęs tešla. Iškepusį pyragą apibarstome cukraus pudra. Galima patiekti su ledais. Skanaus!
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...