
Slyvų pyragas
Porcijų skaičius:
8
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
10 vienetų | slyvos |
160 gramų | miltai |
160 gramų | cukrus |
2 vienetai | kiaušiniai |
115 gramų | sviestas |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas |
1 žiupsnelis | druska |
šiek tiek | cukraus pudra |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Kambario temperatūros sviestą su cukrumi išplakame iki purumo. Po vieną įmušame kiaušinius ir išplakame.
2.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, cinamonu, druska ir įsijojame į sviesto masę. Tešlą pilame į kepimo popieriumi ištiestą skardą.
3.
Slyvas perpjauname pusiau, išimame kauliukus. Gražiai išdėliojame slyvas ant tešlos ir truputį paspaudžiame, kad priliptų (stipriai spausti nereikia, nes pyragas kildamas gražiai „apkabins“ slyvas).
4.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Ar pyragas iškepęs, galima patikrinti mediniu pagaliuku - ištrauktas jis turi būti sausas, neapkibęs tešla. Iškepusį pyragą apibarstome cukraus pudra. Galima patiekti su ledais. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kurmio kalnelis
-
Varškės pyragas "Apelsinas"
-
Aguonų vyniotinis
-
Medaus pyragas su razinomis, riešutais ir šokolado gabaliukais
-
Pyragas "Magdė"
-
Morkų pyragas
-
Kalėdinis keksas
-
Šimtalapis
-
Vaisinis pyragėlis
-
Šokoladinis varškės pyragas
-
Vištos vyniotinis su džiovintomis slyvomis
-
Graikiškas Kalėdų saldutis
-
Jogurtinis pyragas
-
Obuolių ir datulių pyragas su kokosų kepure
-
Pyragas "Auksinė žuvelė"
-
Aguonų-migdolų pyragas
-
Gaivusis pyragas
-
Dieviškas obuolių pyragas
-
Tinginių - tinginys
-
Paprastas pyragas su aguonomis
Slyvų pyragas
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Slyvos,
10 vienetų -
Miltai,
160 gramų -
Cukrus,
160 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Sviestas,
115 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 žiupsnelis - Cukraus pudra
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Giedrė
Gaminimo eiga:
Kambario temperatūros sviestą su cukrumi išplakame iki purumo. Po vieną įmušame kiaušinius ir išplakame.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, cinamonu, druska ir įsijojame į sviesto masę. Tešlą pilame į kepimo popieriumi ištiestą skardą.
Slyvas perpjauname pusiau, išimame kauliukus. Gražiai išdėliojame slyvas ant tešlos ir truputį paspaudžiame, kad priliptų (stipriai spausti nereikia, nes pyragas kildamas gražiai „apkabins“ slyvas).
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Ar pyragas iškepęs, galima patikrinti mediniu pagaliuku - ištrauktas jis turi būti sausas, neapkibęs tešla. Iškepusį pyragą apibarstome cukraus pudra. Galima patiekti su ledais. Skanaus!
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...