
3 vienetai | kiaušinių baltymais | |
180 gramų | cukrus | |
30 gramų | „dansukker“ cukraus milteliai | |
Su konjaku: | ||
100 gramų | baltas šokoladas | |
100 gramų | pistacijos | |
1 valgomasis šaukštas | konjakas | |
Su mėtomis: | ||
100 gramų | juodojo šokolado | |
50 gramų | lazdyno riešutai | |
1 valgomasis šaukštas | metų sirupo |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vaniliniai drebučiai žemuogių skraistėje
-
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su įdaru
-
Šokoladinė suflė mamai
-
Aušros želė tortas
-
Aronijų pudingas
-
Ledų tortas su šokolado batonėliais
-
Braškiniai kondensuoto pieno ledai
-
Panna cotta su braškių sirupu
-
Mėtinis agurkų šerbetas
-
Karamelės saldainukai
-
Vaisiniai saldainiai
-
3D gėlės želėje
-
Persikų tyrės želė su serbentais
-
Skanėstas "Vitaminai"
-
Pieno slėgtinis
-
Apelsinų skonio manų pudingas
-
Desertinis vasaros tortukas su Filadelfijos sūriu
-
Spurgos pavakariams
-
Tinginėlis
-
Bananinis kalnas
Šokolade mirkyti morengai

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kiaušinių baltymai,
3 vienetai -
Cukrus,
180 gramų -
„Dansukker“ cukraus milteliai,
30 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Baltas šokoladas,
100 gramų -
Pistacijos,
100 gramų -
Konjakas,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Juodasis šokoladas,
100 gramų -
Lazdyno riešutai,
50 gramų -
Mėtų sirupas,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įkaitinkite orkaitę iki 125 °C.
Nerūdijančiojo plieno prikaistuvyje sumaišykite kiaušinių baltymus ir cukrų. Prikaistuvį įstatykite į verdančio vandens vonelę. Maišykite, kol cukrus ištirps (nenaudokite elektrinio plaktuvo). Išimkite prikaistuvį iš vandens vonelės ir plakite mišinį elektriniu plaktuvu, nustatę didelį greitį, kol mišinys atvės. Plakdami berkite cukraus miltelius.
Padalykite mišinį į dvi dalis. Vieną dalį pagardinkite konjaku, kitą – mėtų sirupu.
Ant kepimo popieriumi išklotos skardos suformuokite nedidelius pyragaičius. Kepkite orkaitėje 2–3 val. arba kol morengai taps sausi.
Morengus su konjaku pamirkykite lydytame baltajame šokolade ir apvoliokite smulkintose pistacijose. Morengus su mėtomis pamirkykite lydytame juodajame šokolade ir apvoliokite skrudintuose smulkintuose lazdynų riešutuose. Laikykite orui nelaidžioje taroje.