Šokoladiniai putėsiai
Porcijų skaičius:
4
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 stiklinė | pienas (nenugriebtas) |
1 stiklinė | cukrus (smulkus) |
2 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
170 gramų | šokoladas (juodas, stambiai kapotas) |
3 stiklinės | grietinėlės, 35% |
1 stiklinė | uogos |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Ant mažos ugnies pakaitinkite pieną.
2.
Į dubenėlį įpilkite cukrų ir kiaušinių trynius ir suplakite iki vientisos masės.
3.
Nuimkite nuo ugnies pieną ir labai lėtai įpilkite į kiaušinių trynių ir cukraus mišinį. Sumaišytą masę kaitinkite ant mažos ugnies, kol sutirštės.
4.
Į dubenėlį su susmulkintu šokoladu lėtai, nedideliais kiekiais pilkite karšto pieno mišinį ir maišykite, kad šokoladas ištirptų. Uždenkite ir leiskite masei atvėsti iki kambario temperatūros.
5.
Kol masė šąla kitame dubenyje suplakite grietinėlę ir sudėkite ją į šokolado masę, išmaišykite. Masę sudėkite į atskirus puodelius, kuriuose patieksite putėsius ir palikite valandai šaltai, kad sustingtų.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Duonos putėsiai
- Vaniliniai drebučiai žemuogių skraistėje
- Gaivus uogų desertas
- Uogienės putėsiai
- Varškės kremas su apelsinais
- Svarainių ir manų putėsiai
- Varškės kremas su vaisiais
- Arbūzų želė
- Braškių grietinėlė
- Spanguolių putėsiai
- Šokolado pudingas su abrikosų kremu
- "Creme brulee" su DanSukker vaniliniu cukrumi su tikra vanile
- Plakta grietinėlė su uogomis
- Gervuogių musas
- Grietinėlės ir likerio “ POÉMA ” panna cotta (pagal Darių Dabrovolską)
- Sūrio desertas
- Morkų sulčių su manais putėsiai
- Braškių putėsiai
- Braškių gaiva
- Šokolado putėsiai
Šokoladiniai putėsiai
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Pienas, nenugriebtas,
1 stiklinė -
Cukrus, smulkus,
1 stiklinė -
Kiaušiniai, tryniai,
2 vienetai -
Šokoladas, juodas, stambiai kapotas,
170 gramų -
Grietinėlė, 35%,
3 stiklinės -
Uogos,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Ant mažos ugnies pakaitinkite pieną.
Į dubenėlį įpilkite cukrų ir kiaušinių trynius ir suplakite iki vientisos masės.
Nuimkite nuo ugnies pieną ir labai lėtai įpilkite į kiaušinių trynių ir cukraus mišinį. Sumaišytą masę kaitinkite ant mažos ugnies, kol sutirštės.
Į dubenėlį su susmulkintu šokoladu lėtai, nedideliais kiekiais pilkite karšto pieno mišinį ir maišykite, kad šokoladas ištirptų. Uždenkite ir leiskite masei atvėsti iki kambario temperatūros.
Kol masė šąla kitame dubenyje suplakite grietinėlę ir sudėkite ją į šokolado masę, išmaišykite. Masę sudėkite į atskirus puodelius, kuriuose patieksite putėsius ir palikite valandai šaltai, kad sustingtų.
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai