
Steikas
Porcijų skaičius:
1
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
1 vienetas | jautiena (antrekotas, kambario temperatūros) |
1 sauja | gražgarstės |
4 valgomieji šaukštai | augalinio aliejaus |
1 valgomasis šaukštas | dižono garstyčios |
šiek tiek | dižono garstyčios |
1 vienetas | rozmarinas (šakelė) |
0.5 vieneto | česnakas |
1 valgomasis šaukštas | alyvuogių aliejaus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Augalinį aliejų įkaitinti keptuvėje (kaitinti, kol pradės garuoti).
2.
Į įkaitintą aliejų dėti jautienos antrekotą ir kepti iš abiejų pusių. Vartyti kepsnį kas 15 sekundžių. Mėsai apkepus ant jos dėti rozmarino šakelę, česnaką ir dar šiek tiek pakepti, jog steikas įgautų aromato.
3.
Iškepusią jautieną padėti porai minučių ant pjaustymo lentelės, jog pasiskirstytų sultys. Tada pabarstyti druskos, pipirų, pagardinti česnakiniu aliejumi, išspausti šlakelį citrinos sulčių ir viską švelniai įtrinti.
4.
Paruošti salotas. Nuplauti ir gerai išdžiovinti garžgarstes, pagardinti alyvuogių aliejumi, druska.
5.
Steiką supjaustyti griežinėliais, sudėti į lėkštę, o ant viršaus sudėti garžgarsčių salotas.
Skanaus.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kelmas
-
Kiaulienos šašlykai, marinuoti su kefyru
-
Kepsnys Verseka
-
Skanus šašlykiukas
-
Maltos mėsos kotletai su sūrio įdaru
-
Kukuliukai "a lia Italia"
-
Kiaulienos karka
-
Šonkauliukai su svogūnų ir paprikų padažu
-
Stirnienos kumpis
-
Kiaulienos kepsnys su morkomis ir sūriu
-
Apkepta virta karka
-
Mėsinis riestainis su kiaušiniu
-
Kiaulienos karbonadai su krapų ir petražolių padažu
-
Koldūnai su mėsa
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su pievagrybiais ir faršu
-
Įdaryti makaronai
-
Jautiena gurmanams
-
Vasaros šašlykas
-
Sibiro koldūnai
-
Bulvytės su dešrelėmis
Steikas
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 1
-
Jautiena, antrekotas, kambario temperatūros,
1 vienetas -
Gražgarstės,
1 sauja -
Augalinis aliejus,
4 valgomieji šaukštai -
Dižono garstyčios,
1 valgomasis šaukštas - Dižono garstyčios
-
Rozmarinas, šakelė,
1 vienetas -
Česnakas,
0.5 vieneto -
Alyvuogių aliejus,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Augalinį aliejų įkaitinti keptuvėje (kaitinti, kol pradės garuoti).
Į įkaitintą aliejų dėti jautienos antrekotą ir kepti iš abiejų pusių. Vartyti kepsnį kas 15 sekundžių. Mėsai apkepus ant jos dėti rozmarino šakelę, česnaką ir dar šiek tiek pakepti, jog steikas įgautų aromato.
Iškepusią jautieną padėti porai minučių ant pjaustymo lentelės, jog pasiskirstytų sultys. Tada pabarstyti druskos, pipirų, pagardinti česnakiniu aliejumi, išspausti šlakelį citrinos sulčių ir viską švelniai įtrinti.
Paruošti salotas. Nuplauti ir gerai išdžiovinti garžgarstes, pagardinti alyvuogių aliejumi, druska.
Steiką supjaustyti griežinėliais, sudėti į lėkštę, o ant viršaus sudėti garžgarsčių salotas.
Skanaus.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...