Fondue - šveicariškas sūrio patiekalas.
Sutarkuokite sūrį (patartina naudoti įvairių rūšių). Tuomet į česnaku ištrintą Fondiu indą supilkite vyną ir užkaitinkite iki virimo, bet nevirkite. Į kaitinamą indą po truputį dėkite sutarkuotą sūrį, būtinai maišykite. Kai sūris ištirps, supilkite krakmolą istirpintą vandenyje, taip pat įpilkite pipirus, muskatą, degtinę. Sūrio masė turi bųti karšta. Valgykite fondiu šakutėmis, pamirkydami duoną į sūrį.
![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
Sūrio fondiu (Fondue)
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
400 gramų | sūris (Ementalis, Edamer ar Gouda) |
400 mililitrų | baltas vynas |
2 arbatiniai šaukšteliai | krakmolas (kukurūzų) |
1 vienetas | česnakas (skiltelė) |
2 valgomieji šaukštai | vanduo |
šiek tiek | muskatas (maltas) |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
2 valgomieji šaukštai | degtinė |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Silkė su daržovėmis
-
Žalumynų indeliai su krevetėmis
-
Girti čeburėkai
-
Kesadilijos (Quesadilla)
-
Pica studentiška
-
Krabų lazdelių ruletai
-
Amerikietiški vafliai
-
Naminis lavašas
-
Krepšelis su kriaušių ir feta įdaru
-
Sumuštiniai su lašiša
-
Lašišos sumuštinukai su mažaisiais pomidorais ir agurkais
-
Pavasariu alsuojanti pica
-
Kepta duona - kitaip
-
Sumuštiniai su sūriu
-
Blynelių suktinukai su lašiša ir žirnelių kremu
-
Roterdamo riekelės
-
Pyragėliai su daržovėmis, vištiena ir sūriu
-
Kiaušinienė
-
Užkanda "Braškės"
-
Pievagrybiai grietinės padaže
Sūrio fondiu (Fondue)
Komentarai:
6
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Sūris, Ementalis, Edamer ar Gouda,
400 gramų -
Baltas vynas,
400 mililitrų -
Krakmolas, kukurūzų,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Česnakas, skiltelė,
1 vienetas -
Vanduo,
2 valgomieji šaukštai - Muskatas, maltas
- Juodieji pipirai, malti
-
Degtinė,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Fondue - šveicariškas sūrio patiekalas.
Sutarkuokite sūrį (patartina naudoti įvairių rūšių). Tuomet į česnaku ištrintą Fondiu indą supilkite vyną ir užkaitinkite iki virimo, bet nevirkite. Į kaitinamą indą po truputį dėkite sutarkuotą sūrį, būtinai maišykite. Kai sūris ištirps, supilkite krakmolą istirpintą vandenyje, taip pat įpilkite pipirus, muskatą, degtinę. Sūrio masė turi bųti karšta. Valgykite fondiu šakutėmis, pamirkydami duoną į sūrį.
Reklama:
Komentarai (6)
-
laura
2010-01-05 13:31
labai skanu, bent jau man, nors yra zmoniu kuriems nepatinka, ji valgem sveicarijoje, jis ten labai madingas, tai ir karts nuo karto pasidarom, tik surio dedam apie 600 ar 800 nes ir rytojaus diena pasildzius skanu dabaigti si patiekala :)
-
Armina
2009-06-22 14:07
Gal kas bandet si patiekala? Kokie atsiliepimai? ;-)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...