Fondue - šveicariškas sūrio patiekalas.
Sutarkuokite sūrį (patartina naudoti įvairių rūšių). Tuomet į česnaku ištrintą Fondiu indą supilkite vyną ir užkaitinkite iki virimo, bet nevirkite. Į kaitinamą indą po truputį dėkite sutarkuotą sūrį, būtinai maišykite. Kai sūris ištirps, supilkite krakmolą istirpintą vandenyje, taip pat įpilkite pipirus, muskatą, degtinę. Sūrio masė turi bųti karšta. Valgykite fondiu šakutėmis, pamirkydami duoną į sūrį.

Sūrio fondiu (Fondue)
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
400 gramų | sūris (Ementalis, Edamer ar Gouda) |
400 mililitrų | baltas vynas |
2 arbatiniai šaukšteliai | krakmolas (kukurūzų) |
1 vienetas | česnakas (skiltelė) |
2 valgomieji šaukštai | vanduo |
šiek tiek | muskatas (maltas) |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
2 valgomieji šaukštai | degtinė |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Naminiai čipsai su avokado padažu
-
Krabų lazdelių kukuliai
-
Krepšeliai su grūdėta varške ir persikais
-
Keptos krevetės mangų padaže
-
Keptos krevetės
-
Pica su pomidorais ir dešra
-
Pašteto ryšulėliai lavaše
-
Gardžios duonos lazdelės
-
Karšti užkandžiai "Baguette"
-
Lietuviški "sushiai"
-
Vynuogių su varške ir pistacijomis rutuliukai
-
Krekerių užkandėlė
-
Vėrinukai
-
Užkandis su silke stiklinėje
-
Silkė su daržovėmis
-
Šventinė silkė su razinomis
-
Maki suši
-
Įdaryti burokėliai
-
Sumuštiniai "Laiveliai"
-
Užtepėlė
Sūrio fondiu (Fondue)
Komentarai:
6
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Sūris, Ementalis, Edamer ar Gouda,
400 gramų -
Baltas vynas,
400 mililitrų -
Krakmolas, kukurūzų,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Česnakas, skiltelė,
1 vienetas -
Vanduo,
2 valgomieji šaukštai - Muskatas, maltas
- Juodieji pipirai, malti
-
Degtinė,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Fondue - šveicariškas sūrio patiekalas.
Sutarkuokite sūrį (patartina naudoti įvairių rūšių). Tuomet į česnaku ištrintą Fondiu indą supilkite vyną ir užkaitinkite iki virimo, bet nevirkite. Į kaitinamą indą po truputį dėkite sutarkuotą sūrį, būtinai maišykite. Kai sūris ištirps, supilkite krakmolą istirpintą vandenyje, taip pat įpilkite pipirus, muskatą, degtinę. Sūrio masė turi bųti karšta. Valgykite fondiu šakutėmis, pamirkydami duoną į sūrį.
Reklama:
Komentarai (6)
-
laura
2010-01-05 13:31
labai skanu, bent jau man, nors yra zmoniu kuriems nepatinka, ji valgem sveicarijoje, jis ten labai madingas, tai ir karts nuo karto pasidarom, tik surio dedam apie 600 ar 800 nes ir rytojaus diena pasildzius skanu dabaigti si patiekala :)
-
Armina
2009-06-22 14:07
Gal kas bandet si patiekala? Kokie atsiliepimai? ;-)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...