220 gramų | sūris (fermentinis) |
130 gramų | kvietiniai miltai |
3 vienetai | kiaušiniai |
120 gramų | sviestas |
700 mililitrų | pienas |
150 gramų | džiūvėsėliai |
šiek tiek | aliejaus (virimui) |
Valgome su česnakiniu padažu (3 šaukštai majonezo, 1 šaukštelis pomidorų padažo, 2 sutrintos skiltelės česnako, šiek tiek pipirų ir baziliko).
Populiariausi receptai šią savaitę
- Silkė su svogunais marinate
- Užkandėlė su sausais makaronais
- Liežuvio užkandėlė su majonezu
- Briuselio kopūstų ir kumpio šašlykai
- Omleto keksiukai
- Saldus užkandis
- Kepti sūrio sumuštiniai
- Sūri širdelė
- Keptos krevetės
- Žuvies vyniotinis drebučiuose
- Perverti sumuštinukai švediškam stalui
- Aštrus krevečių užkandis
- Keptas sūris
- Skrudintos alyvuogės
- Keptas varškės sūris
- Bulvės daniškai
- Pusryčiai puodelyje
- Žalumynų indeliai su krevetėmis
- Krepšeliai su daržovėmis
- Tortilijų suktinukai
Sūrio kroketai
- Paruošimo laikas:
-
Sūris, fermentinis,
220 gramų -
Kvietiniai miltai,
130 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Sviestas,
120 gramų -
Pienas,
700 mililitrų -
Džiūvėsėliai,
150 gramų - Aliejus, virimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į ištirpintą sviestą įberiame kvietinius miltus, įpilame pieną ir išmaišome, gausime tirštą baltą padažą. Į padažą įmušame kiaušinių trynius ir sudedame tarkuotą sūrį. Iš gautos masės formuojame apvalius kroketus, apvoliojame juos džiūvėsėliuose. Rutulėlius metame į puodą arba fritiūrinę su įkaitintu aliejumi. Verdame kol gražiai apskrus.
Valgome su česnakiniu padažu (3 šaukštai majonezo, 1 šaukštelis pomidorų padažo, 2 sutrintos skiltelės česnako, šiek tiek pipirų ir baziliko).
Komentarai (29)
-
pabandziusi
2010-11-11 22:00
siaip skanus dalykelis, tik man gavosi labai skystas vidus. manau reikia ne tik pav irsiu bet grinai i visa tesla deti dziuveseliu. Be to, kepant keptuvėje, pradėjo jie tirpi ir dingo grazi forma..
-
RUTA
2010-10-10 15:00
LINA... :super: saunuole,kad patikslini,nes ne visi tokie "patyre" kaip recepto autore.kai kurie taip paraso receptus,jog kiti butu 100kartu ji gamine ir viskas butu savaime aisku...nors begamindamas tik ir supranti kur kokios klaidos :-)
-
(anonimas)
2010-09-28 12:41
O dar sako, kad kulinarija, labai puiki mankšta smegenims :stop: :nezinau: Siaubas, negi neaišku, kad padažas iš sviesto, pieno ir kiaušinių nepakaitinus nesigauna? %-) :-D :bravo:
-
Greta
2010-09-26 19:10
Dariau taciau man nepavyko, kai paragavau man atrode kad reikia druskos nors cia atrodo kad neparasyta, bet kai idejau viska sugadinua :-(
-
Indrute
2010-09-21 23:54
pamaciusi foto siio patiekaliuko labai aapsidziaugiau tikrai skaniai atrodo ir ingridiantai pagal mano skoni :bravo: bet, paskaiciusi komentarus labai nusivyliau nes kiek zmoniu tiek nuomoniu ir neismanau kaip reikia savaip padaryti tokius kroketus :-( gal galite kas bandete ir tikslei zinote kad pavyks ir kitiems ideti receptuka su tinkamom normom ir kaip ka daryti :soku:
-
gustux
2010-07-22 17:52
atrodo puikiai :-) reikes pabandyt pasigamint ;-)
-
daiva
2010-07-12 19:11
PIENO TAI JAU ZIAURIAI PER DAUG,GAYTUSI KIBIRAS KROKETU %-) %-) %-) RECEPTAS DIDELIS SSSSSS NESAMONE
-
anni
2010-06-08 21:50
man gavosi kazkokia nesamone, pieno vos stikline pyliau nes jau 700 ml tai butu gavesis skystymas bet seip artaip gavosi tai teko miltu pylt (ir nemazai net ir tik su viena stikline pieno, viso kito buvo buvo kiek reikia) tai kai iskepiau tie miltai visa skony surio numuse gavosi paprasti kepti miltu rutuliukai. :nezinau:
-
lina
2010-03-08 22:27
manyciau recepto autore pamirso parasyti kad ta miltu padaza reikia pavirti. istirpius sviesta ant silpnos ugnies berti miltus nuolat maisant, tada palaipsniui pilti piena irgi maisant, sutirsteja padazas, nukaisti ir, mano galva, ji reikia atvesinti pries dedant suri kad jis neissilydytu kad budu sausesne mase formavimui.
-
nevermi
2009-12-31 16:52
rimtai jau. isštirpinti sviestą ir išmaišyti su miltais ir pienu. Nu jo...... jeigu nori gauti blynams tešlą. Kas per proto bokštas įrašė šitą receptą ir nesugebėjo paaiškinti, kad išsivirti tą padažą reikia o nei šiaip sau sumaišyti :bomba: