
6 vienetai | kiaušiniai | |
400 gramų | miltai | |
1 žiupsnelis | druska | |
3 valgomieji šaukštai | aguonų | |
6 valgomieji šaukštai | medus | |
šiek tiek | cukraus pudra ("DanSukker" milteliai) | |
2 valgomieji šaukštai | cukrus ("DanSukker" Panevėžio Plius) | |
Kepimui: | ||
šiek tiek | aliejaus |
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pyragėliai su saliamiu
-
Rūpių miltų duona
-
Tortas su kokoso pienu
-
Žaliosios eglutės
-
Duona su raudonais svogūnais
-
Šokoladinis pyragas su moliūgais
-
Šventinis vyniotinis su maskarpone ir romu
-
Pikantiški pyragėliai
-
Varškės spurgos su obuoliais
-
Apkepas su vištiena, grybais ir brokoliais
-
Mini kreminio sūrio pyragėliai
-
Keksiukai – saldukai
-
Šokoladinis vyniotinis
-
Abrikosinis pyragas
-
Mielinė tešla ir jos įdarai
-
Obuolių pyragėliai
-
Mėlynių pyragas
-
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su ananasais
-
Draugystės pyragas su varške ir obuoliais
-
Sausainiai „Kalėdų eglutės“
Šventinis skruzdėlynas su "DanSukker" cukraus milteliais

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kiaušiniai,
6 vienetai -
Miltai,
400 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis -
Aguonos,
3 valgomieji šaukštai -
Medus,
6 valgomieji šaukštai - Cukraus pudra, "DanSukker" milteliai
-
Cukrus, "DanSukker" Panevėžio Plius,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mušame kiaušinius, įberiame druskos, sijojame miltus ir maišome su kiaušiniais, po to minkome. Miltų kiekis nurodytas apytiksliai, nes priklauso nuo kiaušinių dydžio. Tešla turi būti tokia, kad galima būtų kočioti, bet ne per kieta. Kad neliptų prie rankų tešla, mirkykite jas aliejuje.
Kočiojame labai labai plonai, kad persimatytų stalas. Pjaustome juostelėmis, dedame į įkaitintą aliejų ir kepame ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių.
Cukraus sirupo gamyba: "DanSukker" Panevėžio Plius cukrų užpilame vandeniu, tik kad apsemtų, ir kaitiname, kol užvirs, kas kart maišydami. Iš pradžių darysis daug burbulų, vėliau jų mažės, masė darysis skaidri ir klampi. Tada įdedame medų ir dar užverdame.
Žagarėlius dedame sluoksniais ir užpilame sirupu. Barstome aguonomis ir "DanSukker" cukraus milteliais.
Skanaus!